reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja w ogóle teraz na wizycie zapytam gina co najlepiej brać na takie bóle głowy...może on przepisze coś co nie będzie szkodziło szkrabowi, a będzie lepsze niż odliczanie czasu do wzięcia kolejnego apapu.

Ja tam nie lubię poradników, a dotyczących macierzyństwa... Każde dziecko jest inne, każda z nas jest inna- trzeba się siebie nauczyć. Ja też przy pierwszej ciąży czytałam.. Ale potem stwierdziłam,że to nie ma sensu.. Ze zamiast np się przespać, czytam kolejne strony, a mój syn i tak zrobi inaczej i nie znajdę tego nigdzie..:)
Ja jestem zdania, że warto jednak poszukać wiedzy jeszcze w czasie ciąży o takich podstawach jak pielęgnacja, karmienie piersią, o tym jak podnosić dziecko itp. Często młode mamy doznają szoku "bo on tylko wisi na piersi, nie da się odłożyć" a to jest zupełnie normalne i dobrze jest to wiedzieć i nastawić się na to psychicznie. Tylko do tego niekoniecznie potrzebne są typowe poradniki, jest masa dobrych blogów w internecie na każdy temat, prowadzonych przez specjalistów. Chyba, że chodziło Ci stricte o "instrukcje obsługi", one faktycznie nie mają sensu, bo każde dziecko ma inne potrzeby, ale warto wiedzieć jak stymulować rozwój i nie szkodzić.

Ja w ogóle teraz na wizycie zapytam gina co najlepiej brać na takie bóle głowy...może on przepisze coś co nie będzie szkodziło szkrabowi, a będzie lepsze niż odliczanie czasu do wzięcia kolejnego apapu.
A paracetamol Ci nie pomaga? Ja o dziwo po jednej tabl i drzemce poczułam ulgę , nie jest to całkowita ulgą ale i tak się cieszę

Dziewczyny, dziś wzięło mnie na kosmetyki i oczywiście okazało się, że krem, który stosowałam, w ciąży odpada. Pomijam już to, jak bardzo się wystraszyłam... Szukam czegoś bezpiecznego, zwykłego kremu nawilżającego (nie używam podkładów itd.) na dzień.
Może któraś z was mogłaby coś polecić? Albo odesłać do konkretnych produktów? Mam dość czytania kolejnych artykułów z listą składników niebezpiecznych, świra od tego dostaję.

Dziewczyny, dziś wzięło mnie na kosmetyki i oczywiście okazało się, że krem, który stosowałam, w ciąży odpada. Pomijam już to, jak bardzo się wystraszyłam... Szukam czegoś bezpiecznego, zwykłego kremu nawilżającego (nie używam podkładów itd.) na dzień.
Może któraś z was mogłaby coś polecić? Albo odesłać do konkretnych produktów? Mam dość czytania kolejnych artykułów z listą składników niebezpiecznych, świra od tego dostaję.
ja używam avene tolerance extreme. Cała ta seria tolerance od avene ma super składy :) ja akurat mam bardzo wrażliwa i alergiczna twarz i musiałam poszukać czegoś bardzo delikatnego.

Dzisiaj, od samego rana czuję się zwyczajnie. Nie mam brzucha i cyce bolą mnie tak lekko jak je tylko ścisnę. Chyba objawy ciąży mnie opuszczają 😒 a na wizytę jeszcze tak daleko...
...i nawet brzuch mnie dziś bolał tak lekko, rano i tylko raz...

Na stronie apteki doz.pl da się przefiltrować kosmetyki wg kategorii „bezpieczne dla kobiet w ciąży”. Mam nadzieje, że stronie apteki można zaufać. Szukałam trochę za kremami na rozstępy i polecany jest Oillan Mama - można używać od 8 tc.

Używałam fajnego kremu na rozstępy, uważam, że bardzo dobrze nawilża skórę. Kupiłam w Rossmannie.

Jakie bierzecie witaminy?

Załączniki

• Screenshot_2021-07-24-22-04-17-884_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_2021-07-24-22-04-17-884_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    91,9 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Moze jakies naturalne olejki? U mnie sie sprawdza arganowy albo oliwa z oliwek.

Do góry