reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Niestety nie...moje bóle głowy ostatnio trwały 3.5 dnia i myślałam, że zwariuję...
O rany, współczuję :( koniecznie zapytaj lekarza o jakiś lek mocniejszy, takie bóle głowy też nie są dobre dla maleństwa, myślę że Ci przepisze coś bezpiecznego. Ale poczytaj zanim weźmiesz, mi ostatnio lekarz powiedział że mogę brać furagine a podobno nie wolno w ciąży... Badz tu mądra i pisz wiersze

reklama
Laski powiedzcie mi..
Dostałam od tego nowego gina progesteron w globulkach. Jest to mój pierwszy raz z takimi lekami.
Dzisiaj zaaplikowałam poraz pierwszy i traaagicznie się poczułam.
Nagle okropne mdłości, straszne zawroty głowy i ciemność przed oczami. Ledwo doszłam z łazienki do łóżka.
Czy to może być przez te globulki?

Zawroty glowy sa jednym ze skutkow ubocznych utrogestanu, a mdlosci to po prostu skutek podwyzszonego progesteronu. Czemu lekarz zapisal Ci utrogestan? Z tego co kojarze nie plamilas, a na usg bylo wszystko ok. Badalas progesteron i masz go za malo?

Dziewczyny, co polecacie na mdlosci i nadwrazliwosc na zapachy?( imbir dziala na 5 min) Nie daje rady juz tak funkcjonowac. Z corka mdlosci byly zdecydowanie lzejsze. Teraz czuje sie jakbym zeszla z rollercostera...i smierdzi mi po prostu wszystko. Schudlam juz 3 kg 🤦🏻‍♀️
oj znam to teraz też mnie tak męczą. Bardzo mało jem bo nic nie smakuje dzisiaj od ponad tygodnia zjadłam obiad ... ja mam w lodówce pomaranczę i tak wycyckuje sobie albo cukierki lodowe troche tez pomagaja ale cudów nie ma. Na zapachy nic nie poradze chodzę z nosem w koszulce.

Zawroty glowy sa jednym ze skutkow ubocznych utrogestanu, a mdlosci to po prostu skutek podwyzszonego progesteronu. Czemu lekarz zapisal Ci utrogestan? Z tego co kojarze nie plamilas, a na usg bylo wszystko ok. Badalas progesteron i masz go za malo?
właśnie też miałam o to pytać...🤔 bo bardzo dużo z dziewczyn ma przepisany ten progesteron a mi lekarz nic nie mówił żeby zbadać czy coś 🤷‍♀️

Mnie dopadają w ostatnich dniach wahania nastroju, czasem mam ochotę nie wychodzić z łóżka przez cały dzień, jak dziś... Przespać wszystko. Na przemian radość i cicha nadzieja, że wszystko jest w porządku i wielki strach, niepewność, jakieś przytłoczenie 😔 Męcząca huśtawka. Może wizyta w piątek mnie uspokoi. Pewnie do kolejnej...

Witam was, czy macie już jakieś objawy ciąży ból piersi? Mdlosci ja zaczynam się martwić bo chudnę i mam brak apetytu

Badałam progesteron i wynik to 26,30 beta 4820,0 22 lipca i 23lipca 6444,0 strasznie się martwię żeby znowu się nie powtórzyło, dziś po przebudzeniu odcziwam ból gardła a w tedy też tak było i było to poronienie co sądzicie o wynikach? Wizyta u ginekologa dopiero w środę

Badałam progesteron i wynik to 26,30 beta 4820,0 22 lipca i 23lipca 6444,0 strasznie się martwię żeby znowu się nie powtórzyło, dziś po przebudzeniu odcziwam ból gardła a w tedy też tak było i było to poronienie co sądzicie o wynikach? Wizyta u ginekologa dopiero w środę
Przy takich wartościach bety się już nie mierzy a nawet jeśli to w odstępie 48 h a nie jednego dnia. A progesteron nie jest zły.

Dziewczyny czy macie sposoby na mdłości ? Bo u mnie jest tragedia a muszę chodzić do pracy 🥺 co może pomoc ? Zawsze na takie sprawy pomagała mi puszka zimnej pepsi No ale w ciąży to chyba średnio jest ja pic pomocy 🙏🙏

reklama
Do góry