reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, dzisiaj 35dc i mam wyniki z poniedziałku wreszcie! Beta 3383 (przyrost 140%), progesteron 25. Ulga i radość :) Myślicie, że jest sens testować betę co tydzień?
Ja też sprawdziłam do tej pory raz betę 18.06 żeby potwierdzić ciążę:) Później 26.06 miałam już wizytę i był widoczny pęcherzyk, więc nie sprawdzam przyrostow. Natomiast lekarz po wizycie wystawił mi skierowanie na betę, jakbym chciała sprawdzić (jak to powiedział dla świętego spokoju) a więc pójdę teraz w sobotę 😄

reklama
Wy przynajmniej macie jakieś objawy 😀 ja mam meksyk w głowie przez to, że czuje się tak dobrze
Mnie tylko trochę cycki jak na okres, a tak to narazie też nic gdyby nie to że już widziałam pęcherzyk to bym nie pomyślała że jestem w ciąży. W poprzednich ciążach albo podbrzusze mnie bolało albo już mdłości miałam od 5 tygodnia , wiec narazie się cieszę że tak bez objawów .

Na kiedy macie kolejne wizyty? Ja prywatnie idę dopiero 20.07 to będzie 8tydzień. U mnie w mieście terminy na NFZ to 186 dni 😂 ale mam jutro podejść spytać się ginekologa czy mnie przyjmie.

Na kiedy macie kolejne wizyty? Ja prywatnie idę dopiero 20.07 to będzie 8tydzień. U mnie w mieście terminy na NFZ to 186 dni 😂 ale mam jutro podejść spytać się ginekologa czy mnie przyjmie.
Ja mam już 4 zaplanowane 😛 Za tydzień 8.07, kolejna 23.07 na nfz. Mój prywatny i główny gin na urlopie, więc do niego idę dopiero pierwszy raz 30.07 i później prenatalne na 24.08.

Hej wszystkim. Jestem tu nowa, wczoraj wyszedl mi pozytywny test! Jestem bardzo szczesliwa, a z drugiej strony wole nie zapeszac po ostatniej stracie prawie rok temu. Jestem pelna nadzieji, ze tym razem sie uda :) ostatnia miesiaczke mialam 28 maja, a aplikacja wylicza mi termin na 4 marca, natomiast inna na 7. Tu gdzie mieszkam na pierwsze spotkanie moge liczyc dopiero kolo 8-9 tygodnia ciazy, takze poki co spokojnie czekam. Milo mi poznac wszystkie marcowe mamusie :)

Hej wszystkim. Jestem tu nowa, wczoraj wyszedl mi pozytywny test! Jestem bardzo szczesliwa, a z drugiej strony wole nie zapeszac po ostatniej stracie prawie rok temu. Jestem pelna nadzieji, ze tym razem sie uda :) ostatnia miesiaczke mialam 28 maja, a aplikacja wylicza mi termin na 4 marca, natomiast inna na 7. Tu gdzie mieszkam na pierwsze spotkanie moge liczyc dopiero kolo 8-9 tygodnia ciazy, takze poki co spokojnie czekam. Milo mi poznac wszystkie marcowe mamusie :)
Hej, to masz dokadnie jak ja! Ostatni okres 28.05, termin na 3 marca :) Gratulacje! Ja pierwsze USG w 12 tygodniu dopiero.

Przechodziłam jedna ciaze w państwie gdzie pierwsze usg robi się w 12 tyg a wcześniej nie nazywa się to ciaza, zwykła selekcja naturalna... to jest straszne i współczuję wszystkim dziewczynom które nie mają swobody monitorowania ciazy tak jakby tego chciały. Dużo można powiedzieć o Polsce ale nie wyobrażam sobie być w ciąży gdzie indziej, tutaj opieka jest ponad stan, przynajmniej takie jest moje zdanie po osobistych doświadczeniach

reklama
Hej. Jesli moge zapytac gdzie mieszkasz? Ja Holandia :) tutaj do okolo 10 tygodnia ciaza praktycznie nie jest brana pod uwage
Ja Gibraltar :) Urodziłam tutaj syna i jestem bardzo zadowolona. Dużo badań robiłam w trakcie ciąży sama na podstawie internetu i polskij pani doktor, ale sam poród i opieka po - rewelacja. Nie chciałabym rodzić nigdzie indziej.

Do góry