Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Jakbym nie była w ciazy nie wiem czy to dobry znakA jak ogólnie wasze samopoczucie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakbym nie była w ciazy nie wiem czy to dobry znakA jak ogólnie wasze samopoczucie?
Mi dokuczają bóle podbrzusza, odczuwam je dość mocno. W pierwszej ciąży miałam tak samo, więc podchodzę już z większym spokojem, ale dla pewności jutro jeszcze powtórzę betę i progesteron. Powoli zaczynają się bardzo delikatne mdłości, ale póki co nie są uciążliwe... Wszystko przede mnąA jak ogólnie wasze samopoczucie?
Mi się spać ciągle chceA jak ogólnie wasze samopoczucie?
A ja jestem bardzo postresowana, czy wszystko będzie ok. Czy będzie zarodek, jak tak to czy będzie się prawidłowo rozwijał... Chyba dopóki nie pójdę do lekarza to się nie uspokojęA jak ogólnie wasze samopoczucie?
Ja z synem miałam termin na listopad urodziłam pod koniec października. Ja jakoś miałaś dość regularne miesiączki zwłaszcza że to już 8 miesięcy po porodzie. A nawet wiem kiedy się udało mniej więcej, bo nam chate zostawili wolną dziecko zabrali a rodzice wariowali [emoji1787]Mi niby na 25 lutego, ale wiem, że przez późną implantacje, będę rodzic w marcu [emoji1] tak przynajmniej czuje. Dziś mija dopiero 10 dni od zagnieżdżenia. Mam po prostu długie cykle. Tzn miałam [emoji1] teraz jeden będzie najdłuższy w moim życiu [emoji3059]
Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt u lekarza dziś i jutro. Ja czekam jeszcze do środy
Ile płaciłaś?Dziewczyny a robiłyście już jakieś inne badania niż beta?
Ja robiłam tarczycę, glukozę, morfologię, witaminę D, toksoplazmę (obecność przeciwciał) i obecność przeciwciał różyczki i ogólne badanie moczu.
Ogólnie wszystko w porządku, tylko że nie mam przeciwciał toksoplazmy, a podobno zachorowanie na to w ciąży jest niebezpieczne, i wyszły mi jakieś bakterie w moczu, ale dzisiaj mocz powtórzyłam ze względu na to, że nie przeczytałam jak się przygotować do badania i zrobiłam je trochę źle mam nadzieję że to przez to i teraz wyjdzie wszystko dobrze.
Aha i w sumie mam sporo witaminy D (do 50 jest stężenie optymalne, a mi wyszło 56,7 czyli stężenie wysokie).
W ogóle z objawów jedynie bolą mnie piersi, czasem brzuch- najczęściej rano, no i od jakiejś 13 jestem już mega śpiąca i ogólnie zaczęłam gadać przez sen, a dziś śmiałam się w głos, aż sama się obudziłam
A jak u Was z kawą? Ja przed ciąża piłam 4 filiżanki, teraz zredukowałam do dwóch.
To się tak łatwo mówi, ale z każdym razem będziesz się stresować...czy serduszko bije, czy ma prawidłowe wymiary, czy ma dwie nogi i ręce itp...i choć wiele osób mi mówiło, żeby w ciąży nie dać się zwariować to się tak chyba nie da... Też wariuje przez dzisiejszą wizytą choć wiem, że tak na prawdę nie powinnam czym.A ja jestem bardzo postresowana, czy wszystko będzie ok. Czy będzie zarodek, jak tak to czy będzie się prawidłowo rozwijał... Chyba dopóki nie pójdę do lekarza to się nie uspokoję
330 zł.Ile płaciłaś?
Wbrew pozorom trochę schodzi mi stres jak czytam, że nie tylko ja tak mam. DziękujęTo się tak łatwo mówi, ale z każdym razem będziesz się stresować...czy serduszko bije, czy ma prawidłowe wymiary, czy ma dwie nogi i ręce itp...i choć wiele osób mi mówiło, żeby w ciąży nie dać się zwariować to się tak chyba nie da... Też wariuje przez dzisiejszą wizytą choć wiem, że tak na prawdę nie powinnam czym.