reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

26 DC 12 lub 13 dni po owulacji miałam betę 41. :) @KarolinaNowa wszystko zależy nie od dnia cyklu, ale ile minęło od owulacji, a ile od zagnieżdżenia, a zagnieżdżenie może być 6-12 dni po owulacji, więc rozbieżność duża i nie ma co się sugerować, jeśli przyrost jest w normie. :) Progesteron masz super, więc nie masz się czym przejmować w tej chwili :) na pewno będzie dobrze!
Dziękuję! Wiecie, że po stracie ciężko nastawiać się czasami pozytywnie! Dam znać po jutrzejszym wyniku:) wysyłajcie dobre fluidy!🙏

reklama
26 DC 12 lub 13 dni po owulacji miałam betę 41. :) @KarolinaNowa wszystko zależy nie od dnia cyklu, ale ile minęło od owulacji, a ile od zagnieżdżenia, a zagnieżdżenie może być 6-12 dni po owulacji, więc rozbieżność duża i nie ma co się sugerować, jeśli przyrost jest w normie. :) Progesteron masz super, więc nie masz się czym przejmować w tej chwili :) na pewno będzie dobrze!
I najlepsze jest jeszcze to, że ja to wszystko wiem z tym 10-12 dni, to ze test owulacyjny wyszedł pozytywny oznacza jedynie, że owulacja może nastąpić 24-36 godzin co daje kolejny dzień lub półtora plus kolejne 10-12 dni. Ale położna poleciła mi książkę lub serial na Netflixie żeby mózg trochę wyłączyć:) dziękuję za Wasze odpowiedzi! Odezwę się jutro:)

Hej nie przejmuj się wynikiem! Jest zupełnie ok! Wszystko zależy nie od dnia cyklu, a od tego ile jest się po owulacji i w jakim dniu doszło do zapłodnienia. :) U mnie w 26 DC była beta 41, dziś w 28 DC 147, więc w 29 DC miałabym betę nawet większa niż Ty ;) Ale mówię, to wszystko zależy od tego, kiedy była owy i kiedy zagnieżdżenie. Nie jest ważna wartość, a prawidłowy przyrost :)

Beta super, gratuluję! Prog ok :) jak dostaniesz plamien, to znaczy chyba że niżej spadł i stąd plamienia i wtedy dostaniesz luteinę lub duphaston na pewno. Ale w tej chwili jest w normie wg mnie jak dla ciąży na tym etapie :) i gratuluję bety jeszcze raz!

A ja się chyba przeziębiłam, mam duszący kaszel i okropnie boli mnie gardło. :(
Dokladnie tak, nie jest ważna wartość, a prawidłowy przyrost bety. Sam zakres referencyjny dla poszczególnych tygodni jest bardzo duży:) Więc lepiej sobie nie porównywać wyników bety, bo każda z nas może mieć inny zakres w danym tygodniu a mimo wszystko będzie mieścił się w normach i będzie pięknie wartość przyrastac😊😊

Dużo zdrówka, na ból gardła to polecam napar z imbiru:)

Hej 😀 dołączam do Was. Pytanie mam, bo w ciąży odrzuca od papierosów, mi bardzo ładnie pachnie jak ktoś pali, przed ciaza tak nie miałam 🤔 czy to normalne? Ja osobiście nie pale.
Ja w poprzedniej ciąży nie tolerowalam za to żadnych zapachów chemii 🙈 Właśnie mi przypomnialas jakie to było męczące😛 Odświeżacze powietrza, płyny do dezynfekcji, perfumy i płyny do kąpieli były najgorsze. 🤢 W domu musieliśmy używać białego jelenia 😆 A perfumy na zero 😆

reklama
Do góry