reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

26 DC 12 lub 13 dni po owulacji miałam betę 41. :) @KarolinaNowa wszystko zależy nie od dnia cyklu, ale ile minęło od owulacji, a ile od zagnieżdżenia, a zagnieżdżenie może być 6-12 dni po owulacji, więc rozbieżność duża i nie ma co się sugerować, jeśli przyrost jest w normie. :) Progesteron masz super, więc nie masz się czym przejmować w tej chwili :) na pewno będzie dobrze!
Dziękuję! Wiecie, że po stracie ciężko nastawiać się czasami pozytywnie! Dam znać po jutrzejszym wyniku:) wysyłajcie dobre fluidy!🙏

reklama
26 DC 12 lub 13 dni po owulacji miałam betę 41. :) @KarolinaNowa wszystko zależy nie od dnia cyklu, ale ile minęło od owulacji, a ile od zagnieżdżenia, a zagnieżdżenie może być 6-12 dni po owulacji, więc rozbieżność duża i nie ma co się sugerować, jeśli przyrost jest w normie. :) Progesteron masz super, więc nie masz się czym przejmować w tej chwili :) na pewno będzie dobrze!
I najlepsze jest jeszcze to, że ja to wszystko wiem z tym 10-12 dni, to ze test owulacyjny wyszedł pozytywny oznacza jedynie, że owulacja może nastąpić 24-36 godzin co daje kolejny dzień lub półtora plus kolejne 10-12 dni. Ale położna poleciła mi książkę lub serial na Netflixie żeby mózg trochę wyłączyć:) dziękuję za Wasze odpowiedzi! Odezwę się jutro:)

Hej nie przejmuj się wynikiem! Jest zupełnie ok! Wszystko zależy nie od dnia cyklu, a od tego ile jest się po owulacji i w jakim dniu doszło do zapłodnienia. :) U mnie w 26 DC była beta 41, dziś w 28 DC 147, więc w 29 DC miałabym betę nawet większa niż Ty ;) Ale mówię, to wszystko zależy od tego, kiedy była owy i kiedy zagnieżdżenie. Nie jest ważna wartość, a prawidłowy przyrost :)

Beta super, gratuluję! Prog ok :) jak dostaniesz plamien, to znaczy chyba że niżej spadł i stąd plamienia i wtedy dostaniesz luteinę lub duphaston na pewno. Ale w tej chwili jest w normie wg mnie jak dla ciąży na tym etapie :) i gratuluję bety jeszcze raz!

A ja się chyba przeziębiłam, mam duszący kaszel i okropnie boli mnie gardło. :(
Dokladnie tak, nie jest ważna wartość, a prawidłowy przyrost bety. Sam zakres referencyjny dla poszczególnych tygodni jest bardzo duży:) Więc lepiej sobie nie porównywać wyników bety, bo każda z nas może mieć inny zakres w danym tygodniu a mimo wszystko będzie mieścił się w normach i będzie pięknie wartość przyrastac😊😊

Dużo zdrówka, na ból gardła to polecam napar z imbiru:)

Hej 😀 dołączam do Was. Pytanie mam, bo w ciąży odrzuca od papierosów, mi bardzo ładnie pachnie jak ktoś pali, przed ciaza tak nie miałam 🤔 czy to normalne? Ja osobiście nie pale.
Ja w poprzedniej ciąży nie tolerowalam za to żadnych zapachów chemii 🙈 Właśnie mi przypomnialas jakie to było męczące😛 Odświeżacze powietrza, płyny do dezynfekcji, perfumy i płyny do kąpieli były najgorsze. 🤢 W domu musieliśmy używać białego jelenia 😆 A perfumy na zero 😆

reklama
Do góry