reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Skoro miałaś późniejszą owu, to pewnie implantacje też późną i pewnie dlatego beta jeszcze niska [emoji846] ważne żeby urosła.
Ja mam 29 lat i to pierwsza ciąża. Jestem przerażona WSZYSTKIMI, nawet drobnymi objawami [emoji846]
Ja również 29 lat w tym roku tyle że druga ciąża i 8 miesięczny maluch w domu

reklama
Tak, na USG nie było nic widać, bo w 4tc nie sądzę, żeby było widać pęcherzyk.
Dziś mnie nie boli więc myślę, że to był efekt badania ginekologicznego + usg dopochwowe. Biorę luteinę i witaminy więcej nic nie da się zrobić, tylko czekać.
Ostatnią @ miałam 1 czerwca i z tego co widzę, wy macie z maja więc ciążę mam młodszą + sama nie wiem kiedy była ta owulacja. Nie robiłam bety, mam w domu małe dziecko i nie mam komu zostawić na popilnowanie, zresztą jak ma się już za sobą 2 urodzone ciąże i 1 straconą,to jakoś podchodzę do tego z zimną krwią. Mam objawy ciąży jak bóle piersi, bóle brzucha jak na @ z tym, że słabe i krótkie, nie mam ochoty na słodkie i jestem bardziej głodna, mam też pryszcze na czole, to mi chyba wystarczy do kolejnego usg.
A po prawej stronie miałam operację przepukliny pachwinowej i może blizna też robi swoje.
Będę się cieszyć jak będę widzieć, oczywiście oszczędzam się na tyle ile mogę przy małym brzdącu, ale niestety nie mam czasu leżeć i odpoczywać choć chce mi się spać w dzień i mam chwile przemęczenia, że nie mam na nic siły, nie jestem już młoda i to czuć.

Ahh, no to w takim razie myślę, że nie ma się co martwić tym kłuciem :)

Dziewczyny mam do Was może dziwne pytanie...bo o sluz 🙈
Niedawno plamiłam jakieś +/- 1.5dnia, dostałam duphaston i w sumie dzisiaj już 100% czysto 🙏
Zrobił mi się jednak gęsty śluz, nie ma go bardzo dużo ale jednak jest gęsty bardzo ( bezwonny). Czy to może być efekt duphastonu??? Wszędzie co znalazłam coś na ten temat piszą, że na początku powinien być bardzo wodnisty....🧐
Mi też tak nagle się zmienił śluz. Na początku miałam go baaaaardzo dużo a po tym lekkim plamieniu na różowo nagle się go zrobiło baaaardzo mało. Czytałam o czopie śluzowym. Robi się ok. 7 tc u wejścia szyjki macicy żeby chronić macicę przed drobnoustrojami, to galaretowaty, bardzo gęsty śluz i odchodzi dopiero przed porodem. Może już się nam utworzył i dlatego teraz tego śluzu jest mniej? 🤔 Myślę nawet czy te moje różowe plamienia to nie był efekt tworzenia się czopu

Dziewczyny, jaką macie temperaturę ciała? Ja mam 36,2 to nie wiem czy dobrze
Ooooo niska rzeczywiście. A gdzie mierzysz i o której godzinie? Zawsze masz takie niskie temperatury? Może taki Twój urok?
Ja mogę zaraz zmierzyć, ale wewnętrzna przedwczoraj wieczorem miałam 37.5

reklama
Ooooo niska rzeczywiście. A gdzie mierzysz i o której godzinie? Zawsze masz takie niskie temperatury? Może taki Twój urok?
Ja mogę zaraz zmierzyć, ale wewnętrzna przedwczoraj wieczorem miałam 37.5
Ja wewnątrz mam też powyżej 37, ale pod pachą z rana często 36,2 🙂 w ciągu dnia, np wieczorem pod pachą mam 36,5 a w pochwie nawet 37,8.
Ja mierzę temp już bardzo długo więc wiem, że u mnie takie niskie pod pachą były zawsze

Do góry