reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny stosuje któraś z Was te witaminy MamaDHA Premium + ? Czytałam, że ma bardzo dobry skład i kupiłam. Jak się czujecie po nim? Same zaczelyscie brać czy konsultowałyście to z lekarzem?
Ja biorę od ok. 3 tygodni i czuje się dobrze. Sama się przerzuciłam, jak zaczęłam drugi trymestr.

U lekarza w ogóle dawno nie byłam, żeby cokolwiek skonsultować 😅 wróciłam dopiero z urlopu, jutro pierwsze usg, żeby potwierdzic czy wszystko ok, a za tydzień krew i mocz - urlop był stażem naukowym, wiec bardzo pracowity (12-16h pracy dziennie) i dałam sobie tydzień na podreparowanie zdrowia i odpoczynek przed badaniami :)

Na tym pierwszym badaniu prenatalnym z krwi tak miałam w 11+4tc
Więc spokojnie to test pappa to statystyka i ryzyko zawsze z wi we wiekiem wzrasta jeśli na USG wyszło ok to raczej małe ryzyka są.
Ja mam 37 lat po teście pappa ryzyko podstawowe zd było 1:568 a skorygowane ( po USG i teście z krwii) 1: 3456
Co mówił lekarz?

Ja biorę od ok. 3 tygodni i czuje się dobrze. Sama się przerzuciłam, jak zaczęłam drugi trymestr.

U lekarza w ogóle dawno nie byłam, żeby cokolwiek skonsultować 😅 wróciłam dopiero z urlopu, jutro pierwsze usg, żeby potwierdzic czy wszystko ok, a za tydzień krew i mocz - urlop był stażem naukowym, wiec bardzo pracowity (12-16h pracy dziennie) i dałam sobie tydzień na podreparowanie zdrowia i odpoczynek przed badaniami :)
O matko 🙈nie byłaś wykończona po tylu godzinach?

Lekarz powiedział, ze na usg nie widać nieprawidłowości. Genetyk powiedział ze z racji na wiek 30l poprzednie poronienie itd prawdopodobieństwo wzrosło.
Oczywiście powiedział, ze mogę dla własnego spokoju zrobić badania z krwi, ale jego stanowisko jest takie, ze ryzyko jest pośrednie, wiec nie zaleca.

Lekarz powiedział, ze na usg nie widać nieprawidłowości. Genetyk powiedział ze z racji na wiek 30l poprzednie poronienie itd prawdopodobieństwo wzrosło.
Oczywiście powiedział, ze mogę dla własnego spokoju zrobić badania z krwi, ale jego stanowisko jest takie, ze ryzyko jest pośrednie, wiec nie zaleca.
Tak jak myślałam statystyka poprostu wiek plus wcześniejsze problemy , ryzyka wzrastaja, to wszystko wyliczenia i zwykła matematyka. Wiele dziewczyn wariowalo bo Pappa wyszła źle a koniec końców wszytko jest dobrze 😊
uspokoilas się trochę?

Tak jak myślałam statystyka poprostu wiek plus wcześniejsze problemy , ryzyka wzrastaja, to wszystko wyliczenia i zwykła matematyka. Wiele dziewczyn wariowalo bo Pappa wyszła źle a koniec końców wszytko jest dobrze 😊
uspokoilas się trochę?
Tak uspokoiłam się trochę :-) wysłałam do ginekologa moje badania jeszcze na wszelki wypadek.
💚✊✊
Cóż ryzyko jest pośrednie 1:390 wiec chyba nic innego robić nie będę
Pappa 1,04

Tak uspokoiłam się trochę :-) wysłałam do ginekologa moje badania jeszcze na wszelki wypadek.
💚✊✊
Cóż ryzyko jest pośrednie 1:390 wiec chyba nic innego robić nie będę
Możesz zrobić nifty za ok 2 tysie i ono da ci pewność - tak dla spokoju głowy ale skoro nawet lekarz nie zalecał ... 🤷
Pomysł co będzie jeśli zdecydujesz się na kolejne dziecko kiedyś ..więcej lat, historia z poronieniem i test pappa oszaleje 😜

To wspaniała wiadomość! Na pewno wszystko jest dobrze ❤️ Cieszę się Twoim szczęściem i spokojem 🙏

reklama
Do góry