Qruszon
Fanka BB :)
Na tym pierwszym badaniu prenatalnym z krwi tak miałam w 11+4tcQruszon to po Pappa ci tak wyszło?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na tym pierwszym badaniu prenatalnym z krwi tak miałam w 11+4tcQruszon to po Pappa ci tak wyszło?
Ja biorę od ok. 3 tygodni i czuje się dobrze. Sama się przerzuciłam, jak zaczęłam drugi trymestr.Dziewczyny stosuje któraś z Was te witaminy MamaDHA Premium + ? Czytałam, że ma bardzo dobry skład i kupiłam. Jak się czujecie po nim? Same zaczelyscie brać czy konsultowałyście to z lekarzem?
Więc spokojnie to test pappa to statystyka i ryzyko zawsze z wi we wiekiem wzrasta jeśli na USG wyszło ok to raczej małe ryzyka są.Na tym pierwszym badaniu prenatalnym z krwi tak miałam w 11+4tc
O matko nie byłaś wykończona po tylu godzinach?Ja biorę od ok. 3 tygodni i czuje się dobrze. Sama się przerzuciłam, jak zaczęłam drugi trymestr.
U lekarza w ogóle dawno nie byłam, żeby cokolwiek skonsultować wróciłam dopiero z urlopu, jutro pierwsze usg, żeby potwierdzic czy wszystko ok, a za tydzień krew i mocz - urlop był stażem naukowym, wiec bardzo pracowity (12-16h pracy dziennie) i dałam sobie tydzień na podreparowanie zdrowia i odpoczynek przed badaniami
Tak jak myślałam statystyka poprostu wiek plus wcześniejsze problemy , ryzyka wzrastaja, to wszystko wyliczenia i zwykła matematyka. Wiele dziewczyn wariowalo bo Pappa wyszła źle a koniec końców wszytko jest dobrzeLekarz powiedział, ze na usg nie widać nieprawidłowości. Genetyk powiedział ze z racji na wiek 30l poprzednie poronienie itd prawdopodobieństwo wzrosło.
Oczywiście powiedział, ze mogę dla własnego spokoju zrobić badania z krwi, ale jego stanowisko jest takie, ze ryzyko jest pośrednie, wiec nie zaleca.
Tak uspokoiłam się trochę :-) wysłałam do ginekologa moje badania jeszcze na wszelki wypadek.Tak jak myślałam statystyka poprostu wiek plus wcześniejsze problemy , ryzyka wzrastaja, to wszystko wyliczenia i zwykła matematyka. Wiele dziewczyn wariowalo bo Pappa wyszła źle a koniec końców wszytko jest dobrze
uspokoilas się trochę?
Możesz zrobić nifty za ok 2 tysie i ono da ci pewność - tak dla spokoju głowy ale skoro nawet lekarz nie zalecał ...Tak uspokoiłam się trochę :-) wysłałam do ginekologa moje badania jeszcze na wszelki wypadek.
Cóż ryzyko jest pośrednie 1:390 wiec chyba nic innego robić nie będę
To wspaniała wiadomość! Na pewno wszystko jest dobrze Cieszę się Twoim szczęściem i spokojemLekarz powiedział, ze na usg nie widać nieprawidłowości. Genetyk powiedział ze z racji na wiek 30l poprzednie poronienie itd prawdopodobieństwo wzrosło.
Oczywiście powiedział, ze mogę dla własnego spokoju zrobić badania z krwi, ale jego stanowisko jest takie, ze ryzyko jest pośrednie, wiec nie zaleca.