reklama
Nie martw się, bo to jeszcze nic nie oznacza. Polecam test z krwi. U mnie było wysokie ryzyko zespołu patau 1:294. Testy dna wykazały że dziecko jest zdrowe a kiepska biochemia to sygnał że muszę być pod większą kontrolą bo mam m.in. problemy z ciśnieniem.Jestem załamana...1:390 prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa.
Dziś mam konsultacje z genetykiem
Jestem zamalana...![]()
Mnie przy takim ryzyku kierowali na amniopuncje ale się nie zgodziłam, wolałam badania nieinwazyjne
Qruszon
Fanka BB :)
I po testachNie martw się, bo to jeszcze nic nie oznacza. Polecam test z krwi. U mnie było wysokie ryzyko zespołu patau 1:294. Testy dna wykazały że dziecko jest zdrowe a kiepska biochemia to sygnał że muszę być pod większą kontrolą bo mam m.in. problemy z ciśnieniem.
Mnie przy takim ryzyku kierowali na amniopuncje ale się nie zgodziłam, wolałam badania nieinwazyjne
Wyniki z krwi wyszły ok? Ile placiłaś za nie?Nie martw się, bo to jeszcze nic nie oznacza. Polecam test z krwi. U mnie było wysokie ryzyko zespołu patau 1:294. Testy dna wykazały że dziecko jest zdrowe a kiepska biochemia to sygnał że muszę być pod większą kontrolą bo mam m.in. problemy z ciśnieniem.
Wyniki z krwi wyszły super. Żadnych trisomii i aneuploidii. Frakcja DNA dziecka wyniosła ponad 7% więc badania uznano za bardzo wiarygodne. Płaciłam 2500 zł i uważam że to najlepiej zainwestowane ostatnio pieniądze. Spokój ducha jest bezcennyI po testach
Wyniki z krwi wyszły ok? Ile placiłaś za nie?
Kochana, spokojnie. U nas dużo większe ryzyko wyszło. Jestem pewna, ze u Ciebie wszystko skończy się dobrzeJestem załamana...1:390 prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa.
Dziś mam konsultacje z genetykiem
Jestem zamalana...![]()
![Folded hands :pray: 🙏](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f64f.png)
myk
Pięknie piszesz.Z całego serca Wam dziękuję, wsparcie to nieoceniona sprawa. Ciagle w głowie są pytania, dlaczego to właśnie nam się przytrafiło? Jesteśmy oboje zdrowi, w naszych rodzinach nie było wad genetycznych, mam 29 lat, wiec tez jeszcze nie tak zle, a tu jednak… W każdym razie wiemy, ze cokolwiek się nie wydarzy poradzimy sobie z tym, musimy i chcemy. Kochamy nasze maleństwo i nic tego nie zmieni. Będzie bardzo ciężko, ale nikt tu nie jest winny![]()
Ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli urodzi się chore to to małe schorowane zycie nie będzie się różniło niczym od zdrowego zycia…
Qruszon
Właśnie czekam na wizyteKochana, spokojnie. U nas dużo większe ryzyko wyszło. Jestem pewna, ze u Ciebie wszystko skończy się dobrzedaj znać co powiedział genetyk
![Folded hands: light skin tone :pray_tone1: 🙏🏻](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f64f-1f3fb.png)
reklama
Daj znać poWłaśnie czekam na wizyte![]()