reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jestem załamana...1:390 prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa.
Dziś mam konsultacje z genetykiem
Jestem zamalana...😢

reklama
Jestem załamana...1:390 prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa.
Dziś mam konsultacje z genetykiem
Jestem zamalana...😢
Nie martw się, bo to jeszcze nic nie oznacza. Polecam test z krwi. U mnie było wysokie ryzyko zespołu patau 1:294. Testy dna wykazały że dziecko jest zdrowe a kiepska biochemia to sygnał że muszę być pod większą kontrolą bo mam m.in. problemy z ciśnieniem.
Mnie przy takim ryzyku kierowali na amniopuncje ale się nie zgodziłam, wolałam badania nieinwazyjne

Nie martw się, bo to jeszcze nic nie oznacza. Polecam test z krwi. U mnie było wysokie ryzyko zespołu patau 1:294. Testy dna wykazały że dziecko jest zdrowe a kiepska biochemia to sygnał że muszę być pod większą kontrolą bo mam m.in. problemy z ciśnieniem.
Mnie przy takim ryzyku kierowali na amniopuncje ale się nie zgodziłam, wolałam badania nieinwazyjne
I po testach
Wyniki z krwi wyszły ok? Ile placiłaś za nie?

@Qruszon Na geneplanet była promocja, ktoś kiedyś pisał, ze działa do końca września, jeśli dobrze pamiętam - warto spróbować czy dziala. A co najważniejsze - trzymam kciuki, by właśnie i u Ciebie wyszły dobre wyniki ❤️

Załączniki

• Screenshot_20210928_135304.jpg
    Screenshot_20210928_135304.jpg
    192,8 KB · Wyświetleń: 41
Z całego serca Wam dziękuję, wsparcie to nieoceniona sprawa. Ciagle w głowie są pytania, dlaczego to właśnie nam się przytrafiło? Jesteśmy oboje zdrowi, w naszych rodzinach nie było wad genetycznych, mam 29 lat, wiec tez jeszcze nie tak zle, a tu jednak… W każdym razie wiemy, ze cokolwiek się nie wydarzy poradzimy sobie z tym, musimy i chcemy. Kochamy nasze maleństwo i nic tego nie zmieni. Będzie bardzo ciężko, ale nikt tu nie jest winny 😢
Pięknie piszesz.
Ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli urodzi się chore to to małe schorowane zycie nie będzie się różniło niczym od zdrowego zycia…

reklama
Do góry