reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Hej dziewczyny. Ja mam wizytę jutro na 10:30 i się bardzo stresuje. Narzeczony dziwi się bo ma poprzedniej było wszystko dobrze więc czemu teraz miałoby być źle. A ja tak mam, każdą wizyta u gina się stresuje.. I trochę mnie denerwuje takie twierdzenie mojego..przecież przez 4 tygodnie dużo się może zadziać..Nie chce się nakręcać ale to silniejsze ode mnie, nie wiem jak zasnę 🙈 Jeszcze do tego gardło zaczęło mnie boleć 😖
Faceci zazwyczaj mają podejście na luzie bo to nie oni ciągle coś odczuwają i się martwią :). Oby wszystko było dobrze :) ja teraz czekam do 9:00 i też jadę do ginekologa bo od wczoraj mam dziwne bóle brzucha a wizyta dopiero 7.10 wolę iść między pacjentkami na chwilę i być spokojniejsza 😊

reklama
Hej dziewczyny. Ja mam wizytę jutro na 10:30 i się bardzo stresuje. Narzeczony dziwi się bo ma poprzedniej było wszystko dobrze więc czemu teraz miałoby być źle. A ja tak mam, każdą wizyta u gina się stresuje.. I trochę mnie denerwuje takie twierdzenie mojego..przecież przez 4 tygodnie dużo się może zadziać..Nie chce się nakręcać ale to silniejsze ode mnie, nie wiem jak zasnę 🙈 Jeszcze do tego gardło zaczęło mnie boleć 😖
Kup sobie detektor jeżeli nie masz, mi ratuje życie i nerwy 😊

A udaje ci się znaleźć tętno? Bo ja gdzieś czytałam opinie, że matki znajdują swoje i mylą, że to dziecka a to przecież, sporo szybsze musi być 🤔
Ja bez problemu aktualnie :) Pierwszych kilka dni po zakupie nie potrafiłam znaleźć, ale to był ~10tc, więc dzidziuś maleńki. Ale od kiedy znalazłam raz - już nie miałam problemu :) Ja osobiście też polecam. Bez niego 3 tygodnie od wizyty do wizyty byłyby ciężkie 🙈 Póki nie czuję mocnych, regularnych ruchów, detektor daje spokój :)

Dzień dobry dziewczyny, dzieki Wam wczorajszej wizycie u genetyka bardzo się uspokoiłam i przespalam cała noc(z przerwami na siku).
Naprawdę człowiek jak dostaje badania/wezwanie na konsultacje panikuje. Potem emocje odchodzą i przychodzi analizowanie. Jesteście KOCHANE! Jak dobrze, ze takie forum istnieje 🌷

O matko 🙈nie byłaś wykończona po tylu godzinach?
Byłam absolutnie wykończona i płakałam sobie po cichu na korytarzu, jak nikt nie widział ;). Przez 2 tygodnie był ze mną mąż, to mógł pomoc w pracy czy potem zrobić zakupy i obiad, ale na ostatni tydzień zostałam sama i ogarnięcie wszystkiego przy takiej ilości pracy mnie przerosło. Ale teraz wróciłam z urlopu i moje 8h dziennie na siedząco wydaje się takie piękne ♥️

reklama
Jedyne co mnie martwi to przeziernosc 1,9cm...
U mnie było 1,7 i prawdopodobnienstwa wyszły małe :) myśle, ze trochę zależy od tego jak dzieciątko się ułoży, czy twarz jest trochę przekrzywiona - bo w końcu mówimy tu o 2-4 mm różnicy, które mogą stresowac, no i według wykresu przeziernosc rośnie z wiekiem (wielkością) dziecka, wiec jak robiłaś badanie troszkę później, a nie np. w 11 tc, to jest duża szansa, ze będzie ok :).

Do góry