reklama
Ja najpierw wypełniałam deklaracje , której zaznaczyłam czy coś mi dolega, np. wymioty, kaszel, katar, gorączka, alergie itd. Potem krótka rozmowa z lekarzem, pytanie który tydzień ciąży i do szczepienia. Szłam zupełnie zdrowaDziewczyny, które szczepiły się na covid w ciąży...czy osoba kwalifikująca was do szczepienia jakoś specjalnie "sprawdzała" wasz stan zdrowia ze względu na ciążę?
Bo ja pierwszą dawkę przyjęłam przed zajściem i dzisiaj dzwoniłam się umówić na drugą dawkę to w recepcji mi powiedziano, że nie wiedzą czy mnie zaszczepią, zależy od osoby kwalifikującej. Gorzej jak się trafi lekarz, który powie, że sumienie mu nie pozwalaJa najpierw wypełniałam deklaracje , której zaznaczyłam czy coś mi dolega, np. wymioty, kaszel, katar, gorączka, alergie itd. Potem krótka rozmowa z lekarzem, pytanie który tydzień ciąży i do szczepienia. Szłam zupełnie zdrowa
Qruszon
Fanka BB :)
Dobry wieczór Wam
Ja właśnie szykuje się do snu, dziś wizyta ginekologa, Lidl i Pepco czuje się jakby wrocila z wycieczki Szok, proste wyjścia, a tyle radości. Lekarz powiedział, ze badania ok, dzidzia rośnie 6,5cm I prawdopodobnie między nogami coś rośnie mąż w euforii.
Teściowa... Nie zgadniecie -,,A szkoda, ze nie dziewczynka” no comment. Niech się odczepia, sama może z teściem zrobi (jeszcze meno nie miała) i dziękują Bogu za dar. Kocham całym sercem, czy byłaby to dziewczynka czy chlopiec. Kocham po stokroć ta fasolkę.
Czy któraś z Was ma tez,, kochająca”teściowa i rodzine męża (musiałam się wyżalić)
Ja właśnie szykuje się do snu, dziś wizyta ginekologa, Lidl i Pepco czuje się jakby wrocila z wycieczki Szok, proste wyjścia, a tyle radości. Lekarz powiedział, ze badania ok, dzidzia rośnie 6,5cm I prawdopodobnie między nogami coś rośnie mąż w euforii.
Teściowa... Nie zgadniecie -,,A szkoda, ze nie dziewczynka” no comment. Niech się odczepia, sama może z teściem zrobi (jeszcze meno nie miała) i dziękują Bogu za dar. Kocham całym sercem, czy byłaby to dziewczynka czy chlopiec. Kocham po stokroć ta fasolkę.
Czy któraś z Was ma tez,, kochająca”teściowa i rodzine męża (musiałam się wyżalić)
Imagi_nacja
Nie jesteś sama, też taką mam niestetyDobry wieczór Wam
Słyszałam, że niektórzy lekarze nie chcą szczepić ciężarnych przed końcem 12 tygodnia mnie lekarka zapytała który tydzień, powiedziałam że 15 więc stwierdziła tylko "to bardzo dobrze" wydaje mi się, że bez problemu zaszczepia też wcześniej, rekomendowane jest po pierwszym trymestrze ale z tego co wiem to nie ma przeciwwskazań żeby szczepić się wcześniejBo ja pierwszą dawkę przyjęłam przed zajściem i dzisiaj dzwoniłam się umówić na drugą dawkę to w recepcji mi powiedziano, że nie wiedzą czy mnie zaszczepią, zależy od osoby kwalifikującej. Gorzej jak się trafi lekarz, który powie, że sumienie mu nie pozwala
Ja w trakcie rodzenia pierwszej córki mieszkałam z teściami...tragedia. Chciała żeby do porodu to mnie teść wiózł...potem jak za długo z dzieckiem nie wychodziłam rano z pokoju bo spaliśmy to właziła sprawdzać co się dzieje. A jak dziecko zapłakało to biegli oboje z tekstem " co ta mama ci robi"Dobry wieczór Wam
Ja właśnie jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to jeszcze przed dniem szczepienia poszłam do gin zapytać to powiedziała, że nic nie szkodzi, że to 5 tydzień szczepić się normalnie. Tylko, że w punktach szczepień jak poszłam to, że nie mam po co czekać bo nikt mnie w tak wczesnej ciąży nie zakwalifikuje do szczepienia a już nie chciałam ukrywać tego faktu, że w niej jestem.Słyszałam, że niektórzy lekarze nie chcą szczepić ciężarnych przed końcem 12 tygodnia mnie lekarka zapytała który tydzień, powiedziałam że 15 więc stwierdziła tylko "to bardzo dobrze" wydaje mi się, że bez problemu zaszczepia też wcześniej, rekomendowane jest po pierwszym trymestrze ale z tego co wiem to nie ma przeciwwskazań żeby szczepić się wcześniej
Qruszon
To jest najgorsze właśnie...Ja w trakcie rodzenia pierwszej córki mieszkałam z teściami...tragedia. Chciała żeby do porodu to mnie teść wiózł...potem jak za długo z dzieckiem nie wychodziłam rano z pokoju bo spaliśmy to właziła sprawdzać co się dzieje. A jak dziecko zapłakało to biegli oboje z tekstem " co ta mama ci robi"
my nie mieszkamy razem, ale raz w tyg się widzimy
Ja mam swoją Rodzine i dziekuje za to każdego dnia
reklama