Ja póki co + 0,9 kg ciąża według OM 16t1d. Od początku dokucza mi brak apetytuDziekuje za odp w sprawie szczepieniacha teraz tak z ciekawosci...ile juz przytylyscie?ja pobijam chyba rekordy bo mam juz 8 kg do przodu
reklama
Kasia_Der
Fanka BB :)
W jakiej deklaracji wpisuje się położną? I skąd lekarz?Każda kobieta ma jakąś położną w deklaracji wybraną. Ja to w ogóle mam zamieszanie...lekarza mam niedawno zmienianego, położna wpisana, która już x lat nie pracuje a pielęgniarka w dawnej przychodni na wsi co kiedyś mama jeszcze składała deklaracje. A do czego wam potrzebna położna? W sensie patronażu po porodzie?
Chodzę na badania do Luxmedu i tam prowadzę ciąże, ale rodzic będę w normalnym szpitalu. I nie wiem czy powinnam się gdzieś wcześniej zgłosić?
Deklaracji lekarza rodzinnego położnej i pielęgniarki, każdy raczej chyba gdzieś jest zapisany do jakiejś przychodni na NFZ, gdzie był szczepiony itd, pomimo, że chodzi się prywatnie. Nawet na internetowym koncie pacjenta widnieją pozycje, o których mówię i przez ten portal można składać, zmieniać deklaracje.W jakiej deklaracji wpisuje się położną? I skąd lekarz?
Chodzę na badania do Luxmedu i tam prowadzę ciąże, ale rodzic będę w normalnym szpitalu. I nie wiem czy powinnam się gdzieś wcześniej zgłosić?
Kasia_Der
Super, dziękuje. Ja szczepiona byłam w ramach pracy (na uniwersytecie - mogłam zaszczepić się jeszcze w lutym ), wiec przychodnia tu nie poratowała. Ale sprawdzę konto pacjenta!Deklaracji lekarza rodzinnego położnej i pielęgniarki, każdy raczej chyba gdzieś jest zapisany do jakiejś przychodni na NFZ, gdzie był szczepiony itd, pomimo, że chodzi się prywatnie. Nawet na internetowym koncie pacjenta widnieją pozycje, o których mówię i przez ten portal można składać, zmieniać deklaracje.
Szczepienia chodzi mi o te co miałyśmy od dziecka gdzieś kiedyś była nasza karta szczepień, bądź nadal jest, nie wiem jak to funkcjonuje w ikp w informacjach jest takie coś mniej więcej ale to w sumie do porodu nie jest potrzebneSuper, dziękuje. Ja szczepiona byłam w ramach pracy (na uniwersytecie - mogłam zaszczepić się jeszcze w lutym ), wiec przychodnia tu nie poratowała. Ale sprawdzę konto pacjenta!
Załączniki
Mikadolka86
Początkująca w BB
Dziewczyny a jak wasze wyniki z moczu? Mi już drugi raz wyszly bakterie znowu pewnie bedzie kuracja dopochwowymi
U mnie na razie jeszcze kilogram do tyłu do wagi sprzed ciąży teraz kończę 17 tydzieńDziekuje za odp w sprawie szczepieniacha teraz tak z ciekawosci...ile juz przytylyscie?ja pobijam chyba rekordy bo mam juz 8 kg do przodu
teczowyrobaczek
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, tak zapytam dość intymnie. Jaką macie wydzielinę z pochwy? Ja generalnie ciągle czuję że mi mokro i mam taka wodnista wydzielinę/śluz. Przez ostatnie dni się nad tym nie skupiałam bo miałam globulki Pimafucin i miałam ich pozostałości. Od wczoraj biorę Lactovaginal i co jakiś czas wypływa ze mnie taka wodnista wydzielina. Na wkładce pozostawia żółty ślad. Czasem widzę lekko rozciągliwy śluz, ale częściej ta wodnista wydzielina. Naczytałam się o wycieku wód płodowych, co prawda nie mam tego dużo, no ale panika oczywiście jest.
Ja też mam takie momenty, że robi mi się mokro i też na wkładce jest to lekko żółty kolor. Ale nie są one ciągle tylko np czasami wieczorem nagle pojawi się większą ilość a tak przez cały dzień nic. Myślę, że to w normie bo ponoć błona śluzowa pochwy itd zaczyna więcej tego wszystkiego wydzielać.Dziewczyny, tak zapytam dość intymnie. Jaką macie wydzielinę z pochwy? Ja generalnie ciągle czuję że mi mokro i mam taka wodnista wydzielinę/śluz. Przez ostatnie dni się nad tym nie skupiałam bo miałam globulki Pimafucin i miałam ich pozostałości. Od wczoraj biorę Lactovaginal i co jakiś czas wypływa ze mnie taka wodnista wydzielina. Na wkładce pozostawia żółty ślad. Czasem widzę lekko rozciągliwy śluz, ale częściej ta wodnista wydzielina. Naczytałam się o wycieku wód płodowych, co prawda nie mam tego dużo, no ale panika oczywiście jest.
reklama
Elencza
Dziewczyny, jak wycieka płyn to czujesz, jak leci, a nie sama wilgoć. Pytałam ostatnio o to lekarki, a że mi przed pierwszym porodem odeszły wody (najpierw małe ilosci) to tego uczucia nie pomylicie z wydzieliną. To trochę tak, jakby wam się dopuściłoz pęcherza. I to jest praktycznie woda, a nie wodnista wydzielina, czyli spokojnie.
Ja przy synu położna wybierałam po porodzie, dzwoniłamdo przychodni i pani była u nas 3 razy- bardzo dobrze to wspominam. Mega kompetentna i pomocna. A do tego była u nas też pielęgniarka środowiskowa z przychodni, jakoś kilka miesiecy po porodzie, wpisała nawet wizytę w książeczkę syna.
Pomoc położnej może być całkiem ok
Ja przy synu położna wybierałam po porodzie, dzwoniłamdo przychodni i pani była u nas 3 razy- bardzo dobrze to wspominam. Mega kompetentna i pomocna. A do tego była u nas też pielęgniarka środowiskowa z przychodni, jakoś kilka miesiecy po porodzie, wpisała nawet wizytę w książeczkę syna.
Pomoc położnej może być całkiem ok