reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Konsultacji nie, ale dostałam opis badania - wszystkie ryzyka bardzo niskie, trisomia 21 1:7900, pozostałe <1:20000, wiec się uspokoiłam :).
Jutro „standardowe” usg ciąży, a potem wizyta dopiero w październiku, bo wyjeżdżam, ale skoro nie widać nieprawidłowości, to mam nadzieje, ze nie ma co planować dodatkowej wizyty z lekarzem prowadzącym :)

reklama
Konsultacji nie, ale dostałam opis badania - wszystkie ryzyka bardzo niskie, trisomia 21 1:7900, pozostałe <1:20000, wiec się uspokoiłam :).
Jutro „standardowe” usg ciąży, a potem wizyta dopiero w październiku, bo wyjeżdżam, ale skoro nie widać nieprawidłowości, to mam nadzieje, ze nie ma co planować dodatkowej wizyty z lekarzem prowadzącym :)
Uf to super! A zgadzało ci się jakoś z tą stroną co wysłałaś ostatnio na grupę? Czy inaczej ci wyszło z tej strony? Ja dopiero 10 września wizyta, i już bym chciała wiedzieć bardzo czy jest ok

Hehe, tam na stronie nie poradziłam sobie z wpisywaniem danych 😅 wrzuciłam wszystkie parametry, a tu wszystkie trisomie 1:3 albo 1:4 i panika. A potem spojrzałam, ze przeziernosc karku zamiast 1.7 mm wpisywałam 17 mm xD. A po poprawie danych wyniki wyszły podobne, chociaż te prawdopodobieństwa od lekarza są jeszcze niższe niż w kalkulatorze :)

Hehe, tam na stronie nie poradziłam sobie z wpisywaniem danych 😅 wrzuciłam wszystkie parametry, a tu wszystkie trisomie 1:3 albo 1:4 i panika. A potem spojrzałam, ze przeziernosc karku zamiast 1.7 mm wpisywałam 17 mm xD. A po poprawie danych wyniki wyszły podobne, chociaż te prawdopodobieństwa od lekarza są jeszcze niższe niż w kalkulatorze :)
Haha! Ja to samo wpisywałam!! 😂 I jak zobaczyłam 1:3 to myślałam że padnę na zawał. Ale później wpisywałam poprawnie i w sumie nie wiem myśle ze jest ok, ale czekam aż zobaczę ich wyliczenia

reklama
Też coś o tym wiem,ostatnie usg miałam równo miesiąc temu,a dzisiaj idę na prenatalne (11+6). Zastanawiam się,czy napewno wszystko ok,zwłaszcza że w weekend zdarzyło mi się delikatnie plamienie,więc stres jest tym większy... ale pocieszam się,że dzisiaj wszystko będzie wiadomo,więc czekam niecierpliwie do 19 :)
Będzie dobrze ✊✊ musi być. My już jesteśmy doświadczone przez los. Człowiek jak przeżyje w swoim życiu to potem nie ma co się dziwić, ze się martwi...

Do góry