reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Też miałam problem z tym przeliczeniem ale ostatecznie też tak rozumiem, że jak już 5 tydzień cały minął i doliczają się dni kolejne to jest już 6 tydzień [emoji28] ja ostatni okres miałam 21 maja, owulacje ok. 19 dc (czyli 8 czerwca), a implantacje 19 czerwca. Aplikacja mi pokazuje 5+6 dni ale chyba przez to, że pozna implantacja to ta ciąża jest młodsza [emoji848]
Ja miałam ostatni okres 22 maja i apki wyliczają mi poród na 26 luty niby. W pierwszej ciąży apki sie sprawdziły.

reklama
Ciekawe co mi jutro ginekolog powie dzisiaj 5+3. Test cień cienia 6 dni przed okresem. Beta jeszcze niestety nie wiem jaka. I jak te kobiety w ciąży maja się nie stresować. Nie wspomnę o rozmowie z przełożona o l4 która mnie czeka jutro 🙈

Ja miałam ostatni okres 22 maja i apki wyliczają mi poród na 26 luty niby. W pierwszej ciąży apki sie sprawdziły.
Mi niby na 25 lutego, ale wiem, że przez późną implantacje, będę rodzic w marcu 😄 tak przynajmniej czuje. Dziś mija dopiero 10 dni od zagnieżdżenia. Mam po prostu długie cykle. Tzn miałam 😄 teraz jeden będzie najdłuższy w moim życiu 🥰
Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt u lekarza dziś i jutro. Ja czekam jeszcze do środy

Hej, kiedy miałaś ostatni okres? 🙂 Mi kalkulator też wylicza termin na 4-5 marca, ale jutro zaczynam 6 tydzień, 5+0 (chyba że ja źle rozumiem te przeliczniki 😅)
A ja mam niby termin na 6 marca a dzisiaj pokazuje mi 4+4 🤣 okres miałam ostatni 30 maja a cykle miałam 28 dni. Nie kumam z kad takie rozbieżności duże 😅

Hej, kiedy miałaś ostatni okres? 🙂 Mi kalkulator też wylicza termin na 4-5 marca, ale jutro zaczynam 6 tydzień, 5+0 (chyba że ja źle rozumiem te przeliczniki 😅)
No to witaj w klubie. Termin z aplikacji to 4 marca. Na jednym ej apce mam 5+0, a na drugiej 5+3. W każdym razie zaczynam 6 tydzień 🤷 dziś idę do gina i się stresuję trochę czy wszystko jest ok. Piersi bolą cholernie i martwię się teraz tą betą bo robiłam 23 i 25 i przysrost miałam 115% i teraz się zastanawiam jaka jest dzisiaj. Czy się nie zatrzymała albo co. Po prostu nachodzą mnie czarne scenariusze. Wiem, że dziś gin dojrzy tylko pęcherzyk, ale i tak mnie to dręczy....
Lekarze posługują się skończonymi, faktycznymi tygodniami, a nie tymi zaczętymi:) 5+0 to będzie dla nich 5 tydzień, nie 6:) Ja na tyle ilu miałam lekarzy, czy prywatnie czy nfz, czy w szpitalu to wszyscy tak liczyli;)

Lekarze posługują się skończonymi, faktycznymi tygodniami, a nie tymi zaczętymi:) 5+0 to będzie dla nich 5 tydzień, nie 6:) Ja na tyle ilu miałam lekarzy, czy prywatnie czy nfz, czy w szpitalu to wszyscy tak liczyli;)
No ja znowu czytałam, że są dwa sposoby. Skończone i zaczęte.

reklama
Do góry