reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jeśli mieści się w widełkach dla danego tygodnia ciąży to jest ok 👌 ja miałam 55tys w czwartek i to był wtedy 6+5. Więcej nie robię (mam nadzieję 🙈). Przy takich wartościach beta wzrasta już dużo wolniej, podwojenie może być już dłuższe niż w 96h, więc do kalkulatorow na necie nie ma już co wrzucać 😊
Nigdy wcześniej nie robiłam Bety. To moje czwarte dziecko ( 8 ciąża). 3 cięcia cesarskie już za mną. Lekarz wygnała mnie na Betę na wszelki wypadek ... No i cóż, po tym co jest w necie, wartości mojej Bety są strasznie wysokie a przeraża mnie myśl o ciąży mnogiej ... Czy jest tu więcej wprawionych w bojach betowiedzących ?

reklama
Witam przyszłe marcowe Mamusie🤗 Nieśmiało dołączam do Was. Obecnie 7 tydzień + 4 dni. Byłam na USG 19 lipca i wtedy wiek ciąży 5 tygodni + 3 dni. Na zdjęciu USG pęcherzyk A w środku ciałko żółte lecz zarodka jeszcze brak. Następna wizyta już 5 sierpnia 🙈 Stresik jest bo pierwszą ciążę straciłam dwa lata temu w 8 tygodniu. Termin porodu przewidziany na 18 marca♥️

Witam przyszłe marcowe Mamusie🤗 Nieśmiało dołączam do Was. Obecnie 7 tydzień + 4 dni. Byłam na USG 19 lipca i wtedy wiek ciąży 5 tygodni + 3 dni. Na zdjęciu USG pęcherzyk A w środku ciałko żółte lecz zarodka jeszcze brak. Następna wizyta już 5 sierpnia 🙈 Stresik jest bo pierwszą ciążę straciłam dwa lata temu w 8 tygodniu. Termin porodu przewidziany na 18 marca♥️
Witamy na pokładzie 😀 u mnie też obecnie 7+4 i taki sam termin 🙌

Dzis miałam podpisać nową umowę w pracy, ale postanowiłam być fer, mimo że jestem jeszcze przed wizytą u ginekologa powiedziałam jak się sprawy mają, i wiecie co? Życzę Wam wszystkim takich reakcji szefostwa :) umowa przedłużona. A tak na marginesie pierwsze poranne wymioty za mną. Jak tylko poczuje się głodna -średnio co 2 h, to mnie mdli, jak tak dalej pójdzie nie zmieszczę się w drzwiach

U mnie też aplikacje wskazują ten dzień (18 marca) ❤️ witaj 😊

Ja do 7+1 w ogóle nie miałam objawów ciąży, nawet piersi mnie nie bolały. Objawy przyszły nagle, wszystkie l. Mdłości, wymioty, zmęczenie, brak apetytu itp. Teraz mam lepsze i gorsze dni. Kawę piłam dopóki mnie nie oderzucilo, teraz nawet powąchać kawy nie jestem w stanie 😅
Ja aktualnie jestem w 9+1 termin mam na 6 marca, w piątek kolejne usg, póki co wszystko rozwija się dobrze ale z wizyty na wizytę odliczam dni jak oszalala 😉 objawy zaczęły się od senności i bólu piersi od 2 tygodniu męczą mnie mdłości, wymioty i okropna nadwrażliwość jeśli chodzi o zapachy 🤮 mam nadzieję, że wraz z końcem 1 trymestru mdłości i wymioty miną 🙂

Nigdy wcześniej nie robiłam Bety. To moje czwarte dziecko ( 8 ciąża). 3 cięcia cesarskie już za mną. Lekarz wygnała mnie na Betę na wszelki wypadek ... No i cóż, po tym co jest w necie, wartości mojej Bety są strasznie wysokie a przeraża mnie myśl o ciąży mnogiej ... Czy jest tu więcej wprawionych w bojach betowiedzących ?
Beta jest w normie jak na 7 tc oczywiście zawsze jest szansa na ciąże mnoga ale nikt ci tego nie wywrozy. Kiedy masz wizytę u gina?

reklama
Dzis miałam podpisać nową umowę w pracy, ale postanowiłam być fer, mimo że jestem jeszcze przed wizytą u ginekologa powiedziałam jak się sprawy mają, i wiecie co? Życzę Wam wszystkim takich reakcji szefostwa :) umowa przedłużona. A tak na marginesie pierwsze poranne wymioty za mną. Jak tylko poczuje się głodna -średnio co 2 h, to mnie mdli, jak tak dalej pójdzie nie zmieszczę się w drzwiach
Super gratuluję podejścia Szefów. Głowa spokojna lepsze samopoczucie odrazu.

Do góry