reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Sorki za brak odzewu, nie sądziłam że wakacje mogą być tak wykańczające 😂 moje dzieci litości nie mają, cały czas gdzieś mnie ciągną i 5 minut na miejscu nie usiedzą. A ja marzę tylko o tym żeby spać😂 do tego zaczynają mi się mdłości więc zaczyna się robić ciekawie. Ale przynajmniej czas leci jak szalony i nie mam nawet chwili żeby zastanawiać się czy wszystko ok🙂
A jak u Ciebie? Trzymam jutro mocno kciuki🤞i czekam na wieści.
Właśnie u mnie też zaczęły się mdłości od kilku dni 🤢 doszło zmęczenie i ból piersi, ale cieszę się, że czuję objawy, bo przynajmniej wiem, że coś się dzieje i jestem spokojniejsza 😀 na pewno dam znać, a Ty wypoczywaj i wracaj do nas 😘

reklama
Fajnie, że jest tak dużo nowicjuszek! To pewnie zarazem łatwiej i trudniej, łatwiej bo nie musimy opiekować się innymi szkrabami, a trudniej, bo to wszystko takie nowe! Nigdy nie przypuszczałam, że początek ciąży jest taki trudny fizycznie!!
Ja dzisiaj mam kolejny dzień mega mdłości i osłabienia, a pracuje na dwa etaty (przy komputerze, wiec nie mecze się fizycznie) i czuje, że nie daje rady pracować wieczorami, jak wcześniej…

Fajnie, że jest tak dużo nowicjuszek! To pewnie zarazem łatwiej i trudniej, łatwiej bo nie musimy opiekować się innymi szkrabami, a trudniej, bo to wszystko takie nowe! Nigdy nie przypuszczałam, że początek ciąży jest taki trudny fizycznie!!
Ja dzisiaj mam kolejny dzień mega mdłości i osłabienia, a pracuje na dwa etaty (przy komputerze, wiec nie mecze się fizycznie) i czuje, że nie daje rady pracować wieczorami, jak wcześniej…
ja poszłam na zwolnienie, mdłości, straszny jadłowstręt i senność nie dają normalnie funkcjonować, a po 8h siedzenia brzuch zaczynał boleć.

Hej ;) tez jestem tu nowa i to pierwsza ciąża. Pewnie dlatego zaczynam trochę świrować. Termin do lekarza dopiero na 13.08 i wg aplikacji będzie to 8+4 i myśle czy to nie za późno . Wolałabym już wiedzieć ze wszystko jest w porządku .

Kurcze na tym etapie chyba powinien być widoczny chociaż pęcherzyk ciążowy 🤔
Ja też ostatnia miesiączka 11.06 i tydzień temu był widoczny pęcherzyk żółtkowy.
Ja też miałam 11.06 oststnią @, mam długie cykle i pęcherzyk (a raczej dwa) już był w zeszły czwartek, w piątek czekam na serduszko(a).

Juz powinno być coś widać

Hej ;) tez jestem tu nowa i to pierwsza ciąża. Pewnie dlatego zaczynam trochę świrować. Termin do lekarza dopiero na 13.08 i wg aplikacji będzie to 8+4 i myśle czy to nie za późno . Wolałabym już wiedzieć ze wszystko jest w porządku .
ja byłam na pierwszej 5+5, później byłam w 7tc bo się trochę nakręciłam, że cos jest nie tak, ale wszystko jest w porządku. Na pierwszej wizycie dowiedziałam się że ciąża jest prawidłowo umiejscowiona i wiek również zgadza sie z ostatnia miesiączką.

Załączniki

• b0c619ea-70c0-4a23-826b-5d64f0bc15e3.jpg
    b0c619ea-70c0-4a23-826b-5d64f0bc15e3.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 82
Czyby kroily się bliźniaki?
Jest taka szansa.. Ale, że to było wcześnie, to pewnie w piątek się dowiem na pewno. Mam już 2- latka w domu i nie wiem, jakbym ogarnęła..
Nie martwcie się nowe mamusie, wszystkiego się nauczycie i być może zapragniecie kolejnych. JA po pierwszym porodzie się zarzekalam, że więcej się nie zdecyduje, a tu proszę :)

reklama
Ja też ostatnia miesiączka 11.06 i tydzień temu był widoczny pęcherzyk żółtkowy.
A jak długie masz cykle? Bo to chyba też tygodnie ciąży liczy się zależnie od regularnych lub nie miesiączek,zgadza się? Który u Ciebie tydzień wychodzi?
22.07 beta 236 a wyczytałam,że pęcherzyk pojawia się od 750-1500
A jak długie masz cykle? Bo to chyba też tygodnie ciąży liczy się zależnie od regularnych lub nie miesiączek,zgadza się? Który u Ciebie tydzień wychodzi?
22.07 beta 236 a wyczytałam,że pęcherzyk pojawia się od bety 750-1500. Boziu,taka mam nadzieję..

Do góry