reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja byłam 7+0 i kolejna wizyta 11+3 a prenatalne mam umówione na 12+4. Jeśli nic się nie dzieje to nie trzeba częściej 🙂 mnie się infekcją coś ostatnio przyplątała i trzyma i dlatego w środę wybieram się po jakieś leki.
Czasami strach, niepewność zmusza nas aby iść i zobaczyć czy wszystko jest dobrze. Jeśli ma to uspokoić mamę to czemu nie 😉
Ja tez jeszcze sie nie umowilam na prenatalne, jestesm umowiona prywatnie czy na NFZ? Jak na NFZ czy jest problem z terminami?

reklama
Dzisiaj myślę, że beta hcg już wyższa powinna być, bo to wynik z wczoraj, a USG było dzisiaj.
Nie zapisałam się na kolejną, bo ledwo powstrzymałam się od płaczu... Wyszłam. Lekarz powiedział, że za tydzień powtórzyć...
Ale wszędzie w necie czytam, że pęcherzyk powinien być widoczny od bety 1000 i już w 4-5 tygodniu. Może faktycznie sprzęt słaby, chociaż to Luxmed, więc teoretycznie powinien być dobry... Sama nie wiem...
hej, nie martw się! wiele razy dziewczyny pisały, że luxmed ma jednak słaby sprzęt ;) głowa do góry!

Właśnie, jak często chodzicie na wizyty? Z wiadomości można odnieść wrażenie, ze dość często :). Ja byłam na usg (7+1), a teraz dopiero mam przyjść na prenatalne (11-13t). To normalne? Czy lepiej śledzić częściej?
Ja byłam 5+5, następna wizyta 9+4 ;) Myślę, że jeśli nic się nie dzieje to nie ma potrzeby tak często chodzić na wizyty. Prenatalne będę miała 12+4, ale to w zupełnie innym miejscu niż prowadzę ciążę, więc tego nie zaliczam do normalnych wizyt. U swojej gin kolejną będę miała 13+5 ☺️ Też mam wrażenie, że wszyscy chodzą często tylko nie ja 😂

Dzisiaj myślę, że beta hcg już wyższa powinna być, bo to wynik z wczoraj, a USG było dzisiaj.
Nie zapisałam się na kolejną, bo ledwo powstrzymałam się od płaczu... Wyszłam. Lekarz powiedział, że za tydzień powtórzyć...
Ale wszędzie w necie czytam, że pęcherzyk powinien być widoczny od bety 1000 i już w 4-5 tygodniu. Może faktycznie sprzęt słaby, chociaż to Luxmed, więc teoretycznie powinien być dobry... Sama nie wiem...
luxmed ma baaaardzo slaby sprzet
nie polecam
w calym trojmiescie sa 2 usg ktore sa dobre ale trafic na niego graniczy z cudem
mi sie udalo tylko raz :)
jedyny plus sluxmedu ze daja skeirowania na wszystkie mozliwe badania bez problemu i dostep do lekarzy jest calkiem satysfakcjonujacy :) ja to sie przebadalam przed ciaza od stop do glow poprzez wszystkie mozliwe usg (brzucha, ginekologiczne i tarczycy) po tomografy i rezonanse ;)

Ja byłam 5+5, następna wizyta 9+4 ;) Myślę, że jeśli nic się nie dzieje to nie ma potrzeby tak często chodzić na wizyty. Prenatalne będę miała 12+4, ale to w zupełnie innym miejscu niż prowadzę ciążę, więc tego nie zaliczam do normalnych wizyt. U swojej gin kolejną będę miała 13+5 ☺️ Też mam wrażenie, że wszyscy chodzą często tylko nie ja 😂
A jak załatwiałaś prenatalne? Chętnie już bym się zapisała, żeby złapać termin (od 12+2 wyjeżdżam na miesiac do pracy za granice i tam już pewnie się nie zbadam), ale zupełnie nie wiem gdzie to załatwić ;)

reklama
Dziewczyny, jestem zielona w te tematy, myślałam, że gdy przyjdzie czas, to wszystko powie mi moja ginekolożka, ale widzę, że niektóre z was działają z wyprzedzeniem. Więc zapytam: gdy piszecie o prenatalnych, to macie na myśli usg w 11-13 tygodniu czy coś więcej? Wiem, że jest pappa i nifty, myślałam, że na to wszystko kieruje lekarz prowadzący ciążę, ale widzę, że piszecie, że na to umawiacie się gdzieś indziej i już w tej chwili. Mogłabym was prosić o jakieś wskazówki?
Od razu dodam, że dziś jestem 6+3, kolejną wizytę mam dopiero w połowie 9 tygodnia (samo usg), a w 10-11 mam się zgłosić na pełniejszą wizytę, w tym omówienie wyników badań.

Do góry