reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Chciałam się wstrzymać jeszcze z pójściem, ale jutro wyjeżdżam na działkę na 2 tygodnie :( Myślałam, że chociaż pęcherzyk zobaczę...

Słuchajcie a endometeium 11,1 na tym etapie to dobrze czy nie?
To może wyskocz gdzieś koło czwartku do miasta i ponów usg. Będziesz spokojniejsza.

Ja na endometrium się nie znam. W piątek miałam 19,2mm

reklama
Właśnie zaczynam 10 tydzień. Byłam na wizycie 20.07 kolejna wizyta u ginekolog 24.08 a prenatalne 17.08 do tego czasu chyba zwariuje. Zamówiłam wczoraj detektor tętna może niedługo będzie słychać i uda się odrobine uspokoić.
ja mam 9t0d :) juz slyszalam na detektorze serduszko :)

A jak załatwiałaś prenatalne? Chętnie już bym się zapisała, żeby złapać termin (od 12+2 wyjeżdżam na miesiac do pracy za granice i tam już pewnie się nie zbadam), ale zupełnie nie wiem gdzie to załatwić ;)
Na Śląsku mamy program unijny. Od ginekolog dostałam listę placówek, wybrałam tą która mi odpowiadała, zadzwoniłam i tyle ;) Jakby nie ten program, to w tym samym miejscu zrobiłabym płatne. Ja akurat będę robić w Gyncentrum bo póki co przyjmują z partnerem, a w razie czego można nagrać badanie na płytkę za dodatkową opłatą.

Właśnie zaczynam 10 tydzień. Byłam na wizycie 20.07 kolejna wizyta u ginekolog 24.08 a prenatalne 17.08 do tego czasu chyba zwariuje. Zamówiłam wczoraj detektor tętna może niedługo będzie słychać i uda się odrobine uspokoić.
O! Właśnie tak dziewczyny pisały o tych detektorach, że sama się zaczęłam zastanawiać nad złożeniem takiego zamówienia😊 Dasz linka?

Dziewczyny, jestem zielona w te tematy, myślałam, że gdy przyjdzie czas, to wszystko powie mi moja ginekolożka, ale widzę, że niektóre z was działają z wyprzedzeniem. Więc zapytam: gdy piszecie o prenatalnych, to macie na myśli usg w 11-13 tygodniu czy coś więcej? Wiem, że jest pappa i nifty, myślałam, że na to wszystko kieruje lekarz prowadzący ciążę, ale widzę, że piszecie, że na to umawiacie się gdzieś indziej i już w tej chwili. Mogłabym was prosić o jakieś wskazówki?
Od razu dodam, że dziś jestem 6+3, kolejną wizytę mam dopiero w połowie 9 tygodnia (samo usg), a w 10-11 mam się zgłosić na pełniejszą wizytę, w tym omówienie wyników badań.
Prenatalne to bardzo dokładne USG (ważne, żeby lekarz był na tej liście Link do: The Fetal Medicine Foundation) + pappa. NIFTY oczywiście też można zrobić, ale chyba większość z nas mówiąc o prenatalnych ma na myśli to pierwsze ;)

A dziewczyny wy planujecie wyjazdy za granice nie bedac zaszczepionym? Ja tez nie zdazylam sie zaszczepic, a teraz juz jak jestem w ciazy nie bede, ale boje sie gdzies wybierac samolotem zeby nie zlapac nic w podrozy.
Ja jestem zaszczepiona i planuje wyjazd:) Dziewczyny te co pisały o lotach samolotem z tego co pamiętam to też są. Będąc niezaszczepionym to chyba jest ciężko zaplanować wczasy za granicą, mam tu na myśli same ograniczenia.

reklama
Do góry