Skoro twoja lekarka nie widziała nic niepokojącego, to na pewno wszystko jest dobrzeto by wychodziło, że u mnie jest za mało
reklama
Weroniika_x
Zaciekawiona BB
Jestem po wizycie, jest pęcherzyk ciężarowy na 4,5-5mm w prawidłowym miejscu
Kolejna wizyta za 3 tygodnie
ciążowy *
Kolejna wizyta za 3 tygodnie
ciążowy *
Ostatnia edycja:
patpat95
Fanka BB :)
Fakt jest taki że dzis 6+0 u mnie. Ale nie martwi mnie duża beta tylko ten ogromy przyrost o prawie 400% gdzie powinien już być w granicach 60-70%. bardzo się tym martwię.Miałam ponad 40 000 w 6+2 i wszystko było ok dzień później na wizycie, ciąża pojedyncza
A badalas przyrost czy tylko pojedyncza betę?
Małasyrenka
Jest ok. Zarodek rośnie ok 1 mm na dobę w tym czasie. Ja przy 6+4 miałam niecałe 7 mm czyli prawie 3 mm więcej niż Ty w 3 dni starszej ciąży. Nie ma martw sięto by wychodziło, że u mnie jest za mało
Agnes4312
Moderator
Ciężarowy? Ciężarówki to będziemy za 8 mscJestem po wizycie, jest pęcherzyk ciężarowy na 4,5-5mm w prawidłowym miejscu
Kolejna wizyta za 3 tygodnieZobacz załącznik 1297213
Gratulacje!
Małasyrenka
Niestety wtedy już przyrostu nie robiłam, bo to było przy okazji innych badań. Nie stresuj się i nie zamartwiaj, bo na dobre to nie wychodzi. Wszystko na pewno jest w porządku z bobaskiemFakt jest taki że dzis 6+0 u mnie. Ale nie martwi mnie duża beta tylko ten ogromy przyrost o prawie 400% gdzie powinien już być w granicach 60-70%. bardzo się tym martwię.
A badalas przyrost czy tylko pojedyncza betę?
patpat95
Wiem, że nie powinnam się zamarwiec ale to jest silniejsze ode mnie mam nadzieję, że masz rację i nic się złego z bobo nie dziejeNiestety wtedy już przyrostu nie robiłam, bo to było przy okazji innych badań. Nie stresuj się i nie zamartwiaj, bo na dobre to nie wychodzi. Wszystko na pewno jest w porządku z bobaskiem
A mam jeszcze pytanie, skąd wiesz ze przy zaśniadzie są od początku nietypowe przyrosty bety? To jest jedyny argument który trzyma mnie teraz w ryzach bo zaraz się chyba rozryczne z tych emocji
W ubiegłym tygodniu o tym czytałam, bo sama się przestraszyłam moim ponad 500% przyrostem. Długo byłam niespokojna i nie powiem, ciągle coś z tyłu głowy mam, ale pociesza mnie to, że nie mam żadnego innego z objawów. Beta HCG od samego początku przy ciąży zaśniadowej jest ponad normy laboratoryjne. Poza tym na badaniu USG widać struktury pęcherzykowe i przerost macicy w stosunku do danego tygodnia. Dołączę Ci kilka screen'ów. Poczytaj.
Załączniki
Agnes4312
Moderator
A propo zamartwiania się i stresowania w ciąży to przeczytałam wczoraj u mamaginekolog, że prowadzone były badania na kobietach w ciąży, które żyją w krajach gdzie się wojny i codziennie boją się o życie, więc poziom kortyzolu muszą mieć meeeega duży, na pewno większy niż my. I ryzyko poronienia tam był tylko o 1%większy niż norma.
Także ten stres chyba nie aż taki straszny ny
Także ten stres chyba nie aż taki straszny ny
reklama
Mam nadzieje bo poziom stresu dzisiaj mam wysoki po tym cholernym usgA propo zamartwiania się i stresowania w ciąży to przeczytałam wczoraj u mamaginekolog, że prowadzone były badania na kobietach w ciąży, które żyją w krajach gdzie się wojny i codziennie boją się o życie, więc poziom kortyzolu muszą mieć meeeega duży, na pewno większy niż my. I ryzyko poronienia tam był tylko o 1%większy niż norma.
Także ten stres chyba nie aż taki straszny ny[emoji1]
Krzyz mnie tak boli że leze odkad wrocilam do domu