JustLillD
Fanka BB :)
jeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nieMam jeszcze jedno pytanie czy przy drugiej ciąży trzeba powtarzać badania grupy krwi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nieMam jeszcze jedno pytanie czy przy drugiej ciąży trzeba powtarzać badania grupy krwi?
Mi grozi i jestem mocno zaniepokojona tym, ze rok temu przy poronieniu w 8 tyg nie dostalam immunoglobuliny anty D. Lekarka stwierdzila, ze nie ma potrzeby :/Dziewczyny a czy którejś grozi konflikt serologizny? Z tego co mi wiadomo przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka ale przy kolejnych ?
Przepraszam źle to sformułowałam. W opisie mam napisane: w jamie macicy stwierdzono obecność dwóch pęcherzyków o regularnym obrysie i wymiarach GS 7 i 10mm. W obrębie pęcherzyków nie uwidoczniono pęcherzyków żółtkowych ani struktur zarodka.ojoj cos mi się wydaje że jeśli masz dwa pęcherzyki w jajniku to chodzi tutaj o pęcherzyki graffa z których w czasie owulacji jest uwalniana komórka jajowa jeśli mówiłaś o nich wcześniej i nie ma ich w macicy to chyba nic z tego się nie wyczaruje przepraszam że tak pisze ale tak mi się wydaje ale mogę się mylić
Nie no, tak mi zrobiłaś smaka, że już napisałam do męża, żeby mi kupił Cały dzień mam mdłości, a później przeczytam coś takiego i MUSZĘ JE MIEĆ!
Ja też uwielbiam te śmierdzące chrupki
Tak mam w oryginale, ale może chodzi o to, że mam grupę krwi B Rh- i trzeba sprawdzić przeciwciała antygenów krwinek czerwonychjeśli masz poprzedni wynik w oryginale to nie
a byl zarodek wczesniej ? bo jesli nie bylo to nie ma takiej potrzebyMi grozi i jestem mocno zaniepokojona tym, ze rok temu przy poronieniu w 8 tyg nie dostalam immunoglobuliny anty D. Lekarka stwierdzila, ze nie ma potrzeby :/
Ja obejrzałam chyba wszystkie odcinki związane z ciąża(jak jeszcze w niej nie byłam) "na yt mamy lamy ale to są tak pozytywne dziewczyny że nie mogła tego nie obejrzeć ale fajnie ze napisały książkę, nawet nie wiedziałam. Zapewne ją kupięja napewno w tematach około ciazowo dzieciowych że się tak wyrażę to polecam całym serduchem mamę lamę, dziewczyny tak się dobrze czyta że szok czytam ją kolejny raz a jeśli chodzi o poród np to polecam książkę że screenu "Radość rodzenia" super nastraja pozytywnie na poród , dobrze że sobie o niej przypomniałam bo komus ją pożyczyłam ale nie pamiętam komu poza tym książki typu "365 dni z kochanym maleństwem" i "w oczekiwaniu na dziecko" - ale one w sumie mają suche fakty i czyta się jak encyklopedie
przeciwciala trzeba sprawdzac regularnie przy rh-Tak mam w oryginale, ale może chodzi o to, że mam grupę krwi B Rh- i trzeba sprawdzić przeciwciała antygenów krwinek czerwonych
7+6 i mam nadzieję że nie będzie jak poprzedniej ciazy że wymioty aż do samego poroduWspółczuję. A w którym tygodniu jesteś?