Dokładnie, robi się błędne koło. Jeszcze jak zgłodnieje to mi się robi słabo, więc w ogóle supernajgorsze jak są takie masakryczne mdlosci ze nie możesz nawet pomyśleć o jedzeniu bo odpycha ale jak sie nie zje to jeszcze gorzej i trzeba walczyć że sobą żeby coś przełknąć
reklama
JustLillD
Fanka BB :)
o jaaa , nie wiem co napisać nawet. Dobrze ze udało Ci się tak szybko znaleźć lekarkę z dobrym sprzętem gratuluję serduszka i ze wszystko się dobrze skończyłoDziewczyny, przepraszam, że tak późno się odzywam. Nadrobię te 20 stron później, więc przepraszam, że się nie odniose do bieżących wpisów. Właśnie przeżyłam taki rollercoaster, że to się w głowie nie mieści.
Rano byłam na 10 na NFZ w Luxmed. Lekarz to burak, ale zleca wszystkie badania i w ogóle, więc go nie skreslalam.
Opierniczyl mnie, że ja śmiem gdzieś wyjeżdżać, jak powinnam na dupie siedzieć i uważać na siebie.
Nic mi nie powiedział w sumie, nie zlecił badań, nie założył karty ciąży, bo wg USG, które zrobił to 6+1 (a jestem 7+4 i 12 dni temu na USG było 5+6), nie ma serca, crl 0.54 i w ogóle. I nara.
Zobacz załącznik 1296493
Wiedziałam, że to oznacza tylko jedno. Każdy chyba wie co.
Na szybko znany lekarz, znalazłam lekarkę mnóstwo ekstra opinii, zwolnił się jej termin na 13:40, na zdjęciach sprzęt igła, centrum prenatalne igła i w ogóle. Poszłam. Miałam wywiad z położna, potem z lekarka, cudowna kobieta. Wszystko jej wyjaśniłam. Zrobiła mi USG.
Dziecko jest PÓŁTORA RAZA większe. Crl 1.21 cm. Serduszko pięknie pracuje. Powiedziała, że pęcherzyk żółtkowy mam przepiękny i z jej doświadczenia, jak jest taki pęcherzyk, to nic złego się nie dzieje. Wiek z pomiarów 7+3 idealny.
Zobacz załącznik 1296497
To było najlepiej wydane 200 zł. Opis z wizyty na dwie strony a4 dostałam i chyba z 8 zdjęć albo i więcej.
Zryczalam się u niej jak mi pokazała pulsujące serce na monitorze jak bóbr.
Przeszłam taki emocjonalny rollercoaster, że hej
Cukierkowa20pare
30.07 to kolejny dzień wizyt super lubię takie dni
JustLillD
udawaj ze przyjdziesz na kolejną wizytę tak najlepiejCo za burak najważniejsze że wszystko dobrze ja właśnie z tego względu się boję dziś iść mimo, że idę prywatnie ale idę do lekarki, która nie chcę żeby prowadziła moją ciążę, więc sobie wkręcam ze jak jej powiem to będzie niemiła albo coś takiego
Ja dostałam taką poduchę od męża w poprzedniej ciąży jak już miałam mały brzuszek i to był strzał w 10! Potem przydała się też do karmienia na początku. Teraz śpi z nami 2-letni synuś i nie mamy sumienia wyprowadzać go do jego łóżka, bo uwielbia się do nas tulić w nocy, więc już nie będę miała takich luksusówJa chyba muszę zamówić sobie poduszkę dla ciężarnych...uwielbiam spać na brzuchu i teraz mi trochę ciężej leżeć na dziecku i w dodatku na bolących piersiach poza tym mąż się skarży, że się wierce jakbym coś w tyłku miała
stillgrey213
Ja do końca pierwszego trymestru biorę tylko kwas foliowy
Jest jakis powod, dla ktorego nie chcesz suplementowac kwasow omega 3?
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
J
julianap
Gość
A któraś się może wybiera ze mną 26.07?30.07 to kolejny dzień wizyt super lubię takie dni
sylwia210295
Chyba właśnie tak zrobięudawaj ze przyjdziesz na kolejną wizytę tak najlepiej
reklama
J
julianap
Gość
Już się robi! piękny dzień kobietki Ci się szykuje@julianap wpisz mnie kochana na datę porodu 8 marca
Ostatnio edytowane przez moderatora: