reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Wizyta 17:15, zazdroszczę że niektóre z nas mogą iść z rana, a my będziemy chyba zagryzać zęby z nerwów do popołudnia [emoji16] Na razie jeszcze pracuje, myślę że ok połowy sierpnia pójdę na zwolnienie a wtedy już tylko poranne wizyty [emoji41]
Ja mam o 13.20 więc będę jako pierwsza chyba [emoji6]

reklama
Wizyta 17:15, zazdroszczę że niektóre z nas mogą iść z rana, a my będziemy chyba zagryzać zęby z nerwów do popołudnia 😁 Na razie jeszcze pracuje, myślę że ok połowy sierpnia pójdę na zwolnienie a wtedy już tylko poranne wizyty 😎
Mój lekarz przyjmuje po południu więc ja do końca ciąży będę się męczyć 😊 wolę to niż Go zmienić więc dam radę

Dziewczyny a kiedy robocie badanie na toksoplazmozę i HIV ? To są chyba badania za które trzeba zapłacić?
Ja już dostałam skierowanie i będę mieć je robione 26.08. W mojej przychodni za niektóre badania trzeba płacić (za hcv, toksoplazmozy i różyczkę).

Jakie witaminki bierzecie w ciąży? Jakieś suplementy? Sam kwas foliowy?

Jestem bardzo ciekawa :)
Ja do końca pierwszego trymestru biorę tylko kwas foliowy :)

Cześć Dziewczyny,
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, dobrnęłam do ostatniej strony i ośmieliłam się zarejestrować i dołączyć do Was 🙂. U mnie dzis 5+1, termin z OM przypada 22 marca. Byłam na 1 wizycie w 4 tyg. żeby ustalić z gin. jak odstawiać bromergon. Widać było tyle tylko, że "coś tu się zaczyna dziać", ale tego się spodziewałam. Następna wizyta 30.07. nie mogę się doczekać ♥️ Staraliśmy się ponad rok i to pierwsza ciąża. Miło czytać Wasze historie i płynące wsparcie.
Pozdrawiam Was ciepło i za wszystkie trzymam ✊✊✊
Cześć! Gratulacje i witaj wśród nas :)

Wy tu piszecie o jedzeniu, a mi się nawet trudno czyta 🙈😂 No od wczoraj mam takie mdłości że to jakiś hardcore. Dobrze, że nie wymiotuje, ale uczucie jest okropne. I najgorsze jest to, że czuje głód, a sama myśl o jedzeniu mnie odpycha...
najgorsze jak są takie masakryczne mdlosci ze nie możesz nawet pomyśleć o jedzeniu bo odpycha ale jak sie nie zje to jeszcze gorzej i trzeba walczyć że sobą żeby coś przełknąć

Ja chyba muszę zamówić sobie poduszkę dla ciężarnych...uwielbiam spać na brzuchu i teraz mi trochę ciężej leżeć na dziecku i w dodatku na bolących piersiach 😂 poza tym mąż się skarży, że się wierce jakbym coś w tyłku miała 😂

reklama
Do góry