reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny- a kupiliście/ myślicie o zakupie takiego adaptera do pasów samochodowych? Jeśli któraś ma już lub miała w poprzednich ciążach to napiszcie który polecacie. Bo zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego ;)

reklama
Dziewczyny- a kupiliście/ myślicie o zakupie takiego adaptera do pasów samochodowych? Jeśli któraś ma już lub miała w poprzednich ciążach to napiszcie który polecacie. Bo zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego ;)

Też o tym myślałam, chętnie podpatrzę. Wstyd się przyznać, ale mam 29 lat i nie mam prawa jazdy 🙈 no ale przy dwójce dzieci to już muszę mieć, z jednym dawałam jakoś radę bez. Planuję w sierpniu na prawko iść

Też o tym myślałam, chętnie podpatrzę. Wstyd się przyznać, ale mam 29 lat i nie mam prawa jazdy 🙈 no ale przy dwójce dzieci to już muszę mieć, z jednym dawałam jakoś radę bez. Planuję w sierpniu na prawko iść
ja mam 28 i w tym roku robiłam 🤣🤭 I serio nie wiem jak ogarniałam poprzednią dwójkę dzieci bez auta ;p teraz sobie nie wyobrażam życia bez ;p

Dziewczyny, przepraszam, że pytam. Jeśli któraś z was nie chce mówić to nie musi, ale zastanawia mnie ostatnio czym objawia się poronienie w takim 8-10 tygodniu? Czy tylko na USG widać, że serduszko nie bije a zarodek się nie rozwija czy są jakieś dolegliwości np. ból podbrzusza, krew w śluzie itp. ?
U mnie zaczelo sie od delikatnego plamienia po stosunku w 6+6tc. Trwalo tylko jeden dzien ale zniknely mi tez wtedy objawy ciazowe (tkliwosc piersi). Po kolejnych 5 dniach zaczelam plamic mocniej, trwalo to 4 dni, a piatego poronilam. Mialam skurcze jak przy bardzo, bardzo bolesnym okresie, okropny bol plecow, zawroty glowy, uderzenia goraca, bylam blada jak sciana. Tego samego dnia mialam usg (8+1tc), z ktorego dowiedzialam sie, ze ciaza zatrzymala sie w 5+6tc, byl widoczny zarodek 4.5mm bez bijacego serduszka. Po poronieniu plamilam jeszcze 6 dni.
Przepraszam jesli zbyt szczegolowo opisalam.

Mam 32 i też nie mam. Jestem w trakcie robienia bo chce przed porodem jeszcze je mieć 😂 drugie prawko i auto się przyda bo jak mąż w pracy a ja będe musiała gdzieś z dzieckiem jechać to będzie łatwiej.

My właśnie wczoraj zamówiliśmy, ja codziennie jeżdżę w jedną stronę 30km do pracy a w weekendy też zwykle gdzieś jeździmy więc uznaliśmy że to must have. Zamawiałam na allegro

W poprzedniej ciąży nie miałam, bo pas dobrze mi się układał i nie uciekał w górę. Teraz planuje kupić bo będę więcej jeździć.

Dzień dobry :) Jestem tu nowa 😊 We wtorek dowiedziałam się z testu ciążowego że zostanę mamusia po raz kolejny. Lekarz w przyszłym tygodniu, według kalkulatora ciąży zaczynam 6 tydzień :) termin 22 marzec. To moja 3 ciąża ale stres jakbym była w pierwszej ponieważ nie jestem już okazem zdrowia i obawy o dziecko sięgają zenitu... Mam już w domu 12-letniego syna i 5-letnia córkę :) pomimo zaskoczenia jakim okazała się ciąża wszyscy w domu się cieszymy i czekamy na kolejnego członka rodziny 😊

reklama
Mam 32 i też nie mam. Jestem w trakcie robienia bo chce przed porodem jeszcze je mieć 😂 drugie prawko i auto się przyda bo jak mąż w pracy a ja będe musiała gdzieś z dzieckiem jechać to będzie łatwiej.
Jak dobrze, że nie jestem sama :D
ja mam 28 i w tym roku robiłam 🤣🤭 I serio nie wiem jak ogarniałam poprzednią dwójkę dzieci bez auta ;p teraz sobie nie wyobrażam życia bez ;p
no ja przy dwójce sobie nie wyobrażam bez auta, jedno do żłobka, drugie do przedszkola, a to w zupełnie innych miejscach. Poza tym zakupy, itp. 🙈 bez auta pewnie cholernie ciężko.

Do góry