blanny
Fanka BB :)
GabrielJakie imię macie wybrane dla chłopczyka? U nas dla dziewczynki mamy parę imion a dla chłopczyka żadne nam się specjalnie nie podoba![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GabrielJakie imię macie wybrane dla chłopczyka? U nas dla dziewczynki mamy parę imion a dla chłopczyka żadne nam się specjalnie nie podoba![]()
My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, zacznę to rozważać jak zobaczymy serduszko, chociaż chętnie powiedziałabym dopiero po tym mitycznym trzecim miesiącuNo bez sensu takie gadanie ze strony rodziny. A jak u Was w ogóle kontakty z rodziną po ogłoszeniu nowiny? U mnie wszyscy przyjęli to z wielką radością, ale zaczyna mnie przytlaczac ilość pytań o to jak się czuje codziennie, pytania o to co i ile jem, kiedy lekarz i badania itd. Wiem że to wszystko z dobrego serca, ale zaczyna mnie to przytłaczać. Też tak macie, czy robię się już marudna?![]()
Ja sama też się boję i nic cięższego nie podnoszę, bo wiem, jak może się to skończyć. A mój mąż niestety w ogóle nie zwraca na to uwagi i najlepiej by mnie zajechałTeż miałam problemy z szyjką i musiałam leżeć od 27 do 33 tygodnia, później mogłam siadać na godzinę dziennie... Mąż teraz nic mi nie pozwala robić![]()
No tak, siusiak rozwija się z łechtaczkiOstatnio oglądałam kanał naukowy na temat tego jak to jest z płcią, że rozkłada się po równo itd. I dowiedziałam się, że każde dziecko przez kilkanaście pierwszych dni życia płodowego było dziewczynką![]()
No tak, siusiak rozwija się z łechtaczkiogólnie kobiece plemniki są większe i dłużej mogą przetrwać. Kobiety to po prostu silniejsza płeć
![]()
Ja na razie staram się myśleć pozytywnie, bo przecież teraz nie musi być tak samo. Lekarka powiedziała, że zacznie sprawdzać długość szyjki koło 18tc. Mój mąż w pierwszej ciąży nie do końca rozumiał co i jak, ale później był ze mną u lekarza i faktycznie się przestraszył. Od tego 27tc on sam sprzątał, gotował, robił zakupy, bo ja mogłam wstawać tylko do toalety. Teraz od początku ma całkiem inne podejście i stara się o mnie dbać, chociaż ciągle nie ma go w domu, bo chce jak najszybciej skończyć remont. Strasznie się boje, że historia się powtórzy, bo z dwulatkiem w domu nie dam rady tak leżeć.Ja sama też się boję i nic cięższego nie podnoszę, bo wiem, jak może się to skończyć. A mój mąż niestety w ogóle nie zwraca na to uwagi i najlepiej by mnie zajechałczasem traktuje mnie jak robota...
Ja mam syna ale jest mi obojętne co się urodzi. Naprawdę. Długo na tą ciążę czekałam i każdy bobas będzie superDziewczyny wiem że każda z nas marzy tylko o zdrowym dziecku a płeć jest nieważna. Ale czy po cichu marzycie o konkretnej płci? Ja mam już chłopca i marzę o dziewczynce. Śmieje się z mojego partnera bo jak mówi do brzuszka to tak się zwraca jak do dziewczynki ;D
Najwyżej się wymienimyJa podobnie jak @majka89 walczę ze sobą i próbuję się negatywnie nie nastawiać, ale jednak oczekiwania mam spore i nie umiem ich stłamsić. Na razie. Bo oczywiscie jak trafi sie dziewczynka, to bedę kochać tak samo.
to troche jak z tym zastanawianiem się, czy podzieli się miłoscią do drugiego dziecka. Ta miłośc sie nie dzieli, ona zwyczajnie zwiększa pojemnośc.