reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
U mnie dziś 5+2 waga z przed ciąży 58 a teraz boję się stanąć na wagę 🙈 czuje się jakbym ważyła z 70kg taka na pompowana 😳
Ja mam tak samo , czuje się jak napompowana i puchne na pewno, zatrzymuje wodę. Na wadze nie widać różnicy, chyba nawet trochę mi się schudło, ale czuję się jak balon.
Dzień dobry 😃 witam się z łóżka z którego nie mam ochoty dzisiaj wstać 😂 urządzałam mężowi w piątek urodziny I od wtorku mało spałam a po pracy sprzątanie ,gotowanie, pieczenie.... codziennie ponad 10 000 kroków i padam na twarz 😅 niewiele też jadłam ale ja jestem "duża" więc mi to nie zaszkodzi 🙂
Jak wszystko pójdzie dobrze to pod koniec sierpnia chce poinformować najbliższych o ciąży (szefowi może powiem wcześniej żeby już kogoś szukał). Jeśli 26go wizyta pójdzie dobrze to chce zamówić dla rodziców takie powiadomienia. A wy macie jakieś pomysły na poinformowanie?
Wrzucam fotkę super zdrapki, która my podarowaliśmy babciom :)

Załączniki

• Screenshot_2021-07-18-10-48-36-780_com.empik.empikapp.jpg
    Screenshot_2021-07-18-10-48-36-780_com.empik.empikapp.jpg
    135,7 KB · Wyświetleń: 88
70 kg to dużo ?[emoji16] moja waga mniej więcej oscyluje pomiędzy 67-71. Mam prawidłowe bmi, zdrowo się odżywiam, regularnie ćwiczę i nie czuje żeby to było jakoś dużo przy moim wzroście.
A ile masz wzrostu? Ja mam 68kg i 170cm, mam IO, więc obecnie ciężko mi nawet schudnąć

To też jest normalne, mnie raz bolą całe piersi, innym razem tylko sutki. Tak to już jest ;)

U mnie do sutkach uwidoczniły się już dość wyraźnie gruczoły montgomerego. Na początku się przestraszyłam co to jest 😂 wyglądało to jak wysyp pryszczow na brodawce, ale poczytałam o tym i się uspokoiłam, to gruczoły produkujące łój, mające działanie antybakteryjnie :)

A ile masz wzrostu? Ja mam 68kg i 170cm, mam IO, więc obecnie ciężko mi nawet schudnąć
173/174, mi się bardzo podoba jak wyglądam i nie chce chudnąc. Może to tez kwestia budowy ciała, bo jak waze mniej niż 65, to nie wyglądam ani nie czuje się dobrze.
Któraś z dziewczyn pisała o rozstępach. U mnie sprawdził się olej kokosowy. Dopiero jak schudłam po ciąży, to pojawił mi się jeden mikro rozstep z boku.

70 kg to dużo ?😁 moja waga mniej więcej oscyluje pomiędzy 67-71. Mam prawidłowe bmi, zdrowo się odżywiam, regularnie ćwiczę i nie czuje żeby to było jakoś dużo przy moim wzroście.
Jak ktoś normalnie waży 58kg, to normalne, że przy 70kg będzie czuć się ociążale i wcale nie twierdzi, że ktoś kto waży 70kg waży za dużo :p Ja mam 174cm i moja norma to około 60kg. Ważąc po ciąży 70kg czułam się okropnie, bo jestem przyzwyczajona do innej wagi, ale to nie znaczy, że moim zdaniem u innych to za dużo. Niedawno przytyłam 3 kg i też od razu je czuje, chociaż te 63kg to wcale nie jest dużo 😅

U mnie do sutkach uwidoczniły się już dość wyraźnie gruczoły montgomerego. Na początku się przestraszyłam co to jest 😂 wyglądało to jak wysyp pryszczow na brodawce, ale poczytałam o tym i się uspokoiłam, to gruczoły produkujące łój, mające działanie antybakteryjnie :)
Mam identycznie! 🙈 wysyp białych krostek na sutkach 😀

Jak ktoś normalnie waży 58kg, to normalne, że przy 70kg będzie czuć się ociążale i wcale nie twierdzi, że ktoś kto waży 70kg waży za dużo :p Ja mam 174cm i moja norma to około 60kg. Ważąc po ciąży 70kg czułam się okropnie, bo jestem przyzwyczajona do innej wagi, ale to nie znaczy, że moim zdaniem u innych to za dużo. Niedawno przytyłam 3 kg i też od razu je czuje, chociaż te 63kg to wcale nie jest dużo 😅
dokładnie o to mi chodziło 🙂

reklama
Do góry