reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyna dobrze liczyła, ja ostatni okres dostałam dokładnie 10 czerwca, tak jak ona, i 5+6 tydzień ciąży będę miała dopiero w środę. U niej owulacja musiała wystąpić wcześniej, dlatego wcześniej doszło do zapłodnienia, ale patrząc na to, że ostatni cykl miała ponad 60 dni to dosyć normalne.
Chodziło o to, że myślała, że "pierwszy dzień ciąży" to owulacja, w w dniu owulacji zawsze się już liczy jako 14 dzień ciąży (nie ważne który to był dzień cyklu).

Dziewczyny, mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział żeby zaczęła sparować brzuch, pośladki i uda żeby zapobiec rozstępom.
😉😜🙂🌷😜😉🙂
Czy macie jakiś sprawdzony krem, balsam na rozstępy?
PS. Dodam że to moja pierwsza ciąża a rozstępy mam od dzieciństwa mimo że jestem szczupła więc moje ciało jest bardzo podatne 😒😕😣
Ja już od jakiegoś czasu szczotkuje ciało i chce to robić też przez okres ciąży. Po poprzednich ciążach zostały mi "pamiątki" niestety.... Liczę, że teraz może uda się i zbyt dużo rozstępów mi nie wyjdzie 😬

Dziewczyny, mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział żeby zaczęła sparować brzuch, pośladki i uda żeby zapobiec rozstępom.
😉😜🙂🌷😜😉🙂
Czy macie jakiś sprawdzony krem, balsam na rozstępy?
PS. Dodam że to moja pierwsza ciąża a rozstępy mam od dzieciństwa mimo że jestem szczupła więc moje ciało jest bardzo podatne 😒😕😣

dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Jak mają wyjść, to wyjdą. Ja uniknęłam ich w pierwszej ciąży, zobaczymy jak teraz.
Z synem dostałam zestaw z BioOil i z Mustelli. Bardziej przypasował mi bioOil, ale jego można używać chyba powyżej 10tyg 🤔

Miałam USG dzisiaj. Jest zarodek 4mm i serduszko 😊
Jej! Cudowna wiadomość! :)

Ja już od jakiegoś czasu szczotkuje ciało i chce to robić też przez okres ciąży. Po poprzednich ciążach zostały mi "pamiątki" niestety.... Liczę, że teraz może uda się i zbyt dużo rozstępów mi nie wyjdzie 😬
Myślisz, że to bezpieczne w ciąży? Też szczotkowałam ciało, ale przestałam, bo wydaje mi się, że w trakcie ciąży to niewskazane.

z dzisiejszym humorem i czarnymi myślami pójdę do lekarza chyba w ten poniedziałek..
Bo wizytę mam w kolejny dopiero 26..
Fatalny mam dziś dzień.. dramat
Cały czas po tym zaśniadzie wydaje mi się ze sytuacja się powtórzy. Takie miałam nastawienie pozytywne od początku a dziś to po prostu dramat

Jak wszystko bedzie dobrze to końcówka marca 🥰

Załączniki

• IMG_20210717_055347.jpg
    IMG_20210717_055347.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 83
reklama
Czym szczotkujesz ciało? Nie wiem za bardzo o co chodzi 😉 nie robiłem nigdy żadnych zabiegów na ciało bo mi to nie było potrzebne 😁

Do góry