reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Określony, to ze stracę umowę to się z tym liczę i w cale mi nie żal tylko bardziej zastanawiam się jak to właśnie wygląda przy przejściu zwolnienia. No właśnie nie mam kogo się podpytać miałam nadzieję że może wy mi coś podpowiecie.
Wystarczy jeden dzień przerwy i zwolnienie będzie miało nowy bieg. Grunt by nie zostać teraz na lodzie a tak po 12 tygodniu muszą ci przedłużyć do końca porodu a tym samym otrzymasz normalne macierzyńskie.

reklama
Wracam właśnie od teściów - radosna nowina przekazana. Są szczęśliwi i liczą, że wszystko będzie dobrze. Kazali mojemu mężowi o mnie dbać 😂 śmiali się, że ładny prezent zrobiliśmy sobie na rocznicę ślubu ( mamy ją jutro 27.06) i czekają na dalsze wieści. W poniedziałek wynik drugiej bety a 01.07 mam pierwszą wizytę u gina.

Powiem Wam, że dzisiaj po południu jakaś dziwna akcja... Najpierw mnie wzdęło, a później strasznie mi jeździło po brzuchu i teraz skończyło się biegunką i mdłościami (sorki za opis 😂). Czy to możliwe, żeby to już były takie objawy ciążowe? Czy się po prostu czymś zatrułam? 😅 Ja mega rzadko tak mam, zawsze wszystkie grypy żołądkowe mnie omijają.

Powiem Wam, że dzisiaj po południu jakaś dziwna akcja... Najpierw mnie wzdęło, a później strasznie mi jeździło po brzuchu i teraz skończyło się biegunką i mdłościami (sorki za opis 😂). Czy to możliwe, żeby to już były takie objawy ciążowe? Czy się po prostu czymś zatrułam? 😅 Ja mega rzadko tak mam, zawsze wszystkie grypy żołądkowe mnie omijają.
Mogą być...🙈 Ale zatruć też się mogłaś 😂 mi też czasem niedobrze ale ja nie mam apetytu :( mam wrażenie, że zdecydowanie mniej jem ....ale za to pije wodę litrami....a zawsze piłam mega mało bo mam taką przypadłość, że nie czuje pragnienia...nawet po wysiłku łyk, dwa mnie zaspokajały...no i te słodycze...nie smakuje mi słodkie. 😁

Mogą być...🙈 Ale zatruć też się mogłaś 😂 mi też czasem niedobrze ale ja nie mam apetytu :( mam wrażenie, że zdecydowanie mniej jem ....ale za to pije wodę litrami....a zawsze piłam mega mało bo mam taką przypadłość, że nie czuje pragnienia...nawet po wysiłku łyk, dwa mnie zaspokajały...no i te słodycze...nie smakuje mi słodkie. 😁
W sumie dobrze by w ciąży powinnyśmy unikać nadmiernego objadania się słodkimi rzeczami 🙂

Wy tu robicie betę, a ja mam zamiar jutro powtórzyć test ciążowy, bo mąż tak jak słabo widzi (bardzo bladziutka kreseczka), tak słabo wierzy 🙈 Chciałabym wiedzieć już coś więcej jak tylko test...

Dobra, zrobiłam, ale nie jestem zadowolona. Myślałam, że będzie mocniejsza kreseczka. Myślicie, że dwa dni różnicy, to może tak być?
Pierwszy robiony 2 dni przed @, drugi w dzień planowanej @.
Dodam, że przy dwóch urodzonych ciążach miałam bardzo wyraźne.

Załączniki

• IMG_20210625_064105.jpg
    IMG_20210625_064105.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 131
  • IMG_20210627_062755.jpg
    IMG_20210627_062755.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 130
Dobra, zrobiłam, ale nie jestem zadowolona. Myślałam, że będzie mocniejsza kreseczka. Myślicie, że dwa dni różnicy, to może tak być?
Może owulacja Ci się przesunęła i dlatego tak wychodzi. Nie mniej jednak jesteś w ciąży więc teraz szybciutko na betę 😘

Ja robiłam w odstępie 4 dni i wtedy była widoczna duża różnica....tez musiałam się upewnić 🙈
Bety miałam nie robić ale ja nie mam jeszcze dzieci ;( więc świruje od tego czekania na to USG na którym zobaczę serduszko... 🥰

reklama
Do góry