reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Witajcie oficjalnie się witam, termin z om 1 marca
IMG_20210715_111728.jpeg

reklama
Ale zdecydowana większość kobiet nie potrzebuje progesteronu z zewnątrz, bo sama produkuje wystarczające ilości.
Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronień 🙂 po co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna 🙂

Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronień 🙂 po co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna 🙂
Ja zawsze przy każdej wczesnej ciąży plamię więc mój gin od razu kazał brać Luteinę. Po co mam się stresować i czekać na ten dzień plamień, potem leżeć plackiem w łóżku aż się unormuje. Zresztą mam w domu półtoraroczne dziecko więc nie mam tego luksusu żeby leżeć i nic nie robić. Pierwszy raz biorę Luteinę od razu i liczę na to, że choć raz obejdzie się bez plamienia.

zdecydowana większośc poronień nie jest w ogóle powiązana z progestereonem, tylko z wadami zarodka. A w takim wypadku dodatkowy progesteron tylko przedłuża sprawę i niczego "nie podtrzyma"...

wiem, że bardzo dużo tu jest pretensji do zachodniego stylu prowadzenia ciąży (i większość pewnie w pełni uzasadnionych), ale na zachodzie nie szprycuje się 70% kobiet w ciąży w pierwszym trymestrze progesteronem, a statystyki poronień są plus, minus takie same.

poronienia w pierwszym trymestrze, w głownej mierze są naturalną selekcją, jakkolwiek brutalnie by to nie brzmiało...

Czu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było ok 🙂 tobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.
Dziś równo 5 tydzień

reklama
Czu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było ok 🙂 tobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.
Taki mi dała telefonicznie hmmm

Do góry