reklama
Mario95
Fanka BB :)
Gratulacje ☺ u mnie tak samo dziś 5+0 daj znać po wizycie u lekarza ja mam w nastepny czwartekHej, dołączam do Was termin mamy na 17 marca. Dzisiaj równo 5+0 W zeszły piątek było na USG widać malutki pęcherzyk, następna wizyta w środę.
Ale zdecydowana większość kobiet nie potrzebuje progesteronu z zewnątrz, bo sama produkuje wystarczające ilości.Progesteron jest potrzeby zwłaszcza do 8 Tc do podtrzymania ciąży póki łożysko nie zacznie się tworzyć więc nie wiem skąd masz takie info
Mario95
Gratulacje słyszałaś już serduszko?Witajcie oficjalnie się witam, termin z om 1 marca Zobacz załącznik 1294711
patpat95
Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronień po co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie truciznaAle zdecydowana większość kobiet nie potrzebuje progesteronu z zewnątrz, bo sama produkuje wystarczające ilości.
wesola_mamusia
Ja zawsze przy każdej wczesnej ciąży plamię więc mój gin od razu kazał brać Luteinę. Po co mam się stresować i czekać na ten dzień plamień, potem leżeć plackiem w łóżku aż się unormuje. Zresztą mam w domu półtoraroczne dziecko więc nie mam tego luksusu żeby leżeć i nic nie robić. Pierwszy raz biorę Luteinę od razu i liczę na to, że choć raz obejdzie się bez plamienia.Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronień po co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna
zdecydowana większośc poronień nie jest w ogóle powiązana z progestereonem, tylko z wadami zarodka. A w takim wypadku dodatkowy progesteron tylko przedłuża sprawę i niczego "nie podtrzyma"...Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronień po co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna
wiem, że bardzo dużo tu jest pretensji do zachodniego stylu prowadzenia ciąży (i większość pewnie w pełni uzasadnionych), ale na zachodzie nie szprycuje się 70% kobiet w ciąży w pierwszym trymestrze progesteronem, a statystyki poronień są plus, minus takie same.
poronienia w pierwszym trymestrze, w głownej mierze są naturalną selekcją, jakkolwiek brutalnie by to nie brzmiało...
OsnowaM
Dziś równo 5 tydzieńCzu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było ok tobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.
reklama
OsnowaM
Taki mi dała telefonicznie hmmmCzu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było ok tobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.