reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 dołączam do Was prawdopodobnie na marcowy termin. Nie wiem do końca w którym tygodniu jestem bo miałam opóźnioną owulacje ( miesiączka ostatnia 13.05, a prawdopodobna data zapłodnienia 5.06, cykle 35 dniowe), a dopiero jutro na usg pewnie będzie można ocenić bo poprzednie 2 tyg temu pokazało pęcherzyk żółtkowy i ciążowy. Mam nadzieje, że jutro będzie widać serduszko, ale trochę się stresuje. Wklejam usg z 1.07. Jestem po jednym poronieniu w marcu w 5 tyg. Spodziewam się teraz, że 7-8 tydzień trwa. Od tygodnia mam spore mdłości, ale od 2 dni było apogeum. Dzisiaj dzień łaskawy 🙂 Piersi bolały mnie bardzo na początku, teraz trochę mniej, ale je czuje. Mam nadzieje, że jutro wrócę z dobrymi wieściami 🙂 trzymam za Was wszystkie kciuki 😊
Mam podobna sytuacje ;) trzymam kciuki za Ciebie ;) czy lekarza zlecil Ci jakies leki na podtrzymanie ciazy w zwiazku z poprzednim poronieniem?

Jest tego sporo [emoji16]
To prawda! Trochę kłucia będzie przez całą ciąże ;)

Ja już jestem po wizycie, widać prawidłowy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, trochę się uspokoiłam 😊 następna wizyta za dwa tygodnie, mam nadzieję ze wtedy już się przywitamy z pięknym zarodkiem 🥰
Super! Trzymam kciuki. Też mam usg za 3 tygodnie ;)

Witam Was, ja też wykonałam test i dziś wizyta u ginekologa potwierdziła ciaze, to dopiero początek ale mam nadzieję że tym razem już będzie dobrze
Witaj. Na pewno wszystko będzie ok! Trzymam kciuki ❤️

Mam podobna sytuacje ;) trzymam kciuki za Ciebie ;) czy lekarza zlecil Ci jakies leki na podtrzymanie ciazy w zwiazku z poprzednim poronieniem?
Ja podobnie miałam w 8tygodniu poronienie w marcu a test pokazał dwie kreski dziś potwierdzenie u ginekologa ze jest ciaza za dwa tyg wizyta dostałam zastrzyki neoparin

Mnie przy życiu ratuje tylko to ze Mam wiatrak i jestem na początku ciąży. Nie wyobrażam sobie być teraz w 7 czy 8 miesiącu, przecież to się idzie wykończyć
ja w rodziłam dwoje dzieci we wrześniu i październiku i latem czułam się bardzo dobrze. Nie każdy puchnie i nie może funkcjonować.
Tu gdzie mieszkam pada od kilku dni i temp w okolicy 18-20st może chcecie się zamienić 😂

reklama
Ja jestem szczupła (51 kg) i też mam ten problem. Nie mogę się załatwić często chociaż czuję, że by się przydało 😜 Przez to brzuch mam napompowany i ciągle mi burczy coś. Jem śliwki i morele suszone, no ale dzień jest ok, a dzień znowu źle. Jutro mam wizytę to zapytam czy coś mogę z tym zrobić. Już boję się cokolwiek jeść, żeby nie pogorszyć. I do tego mnie muli...
Daj proszę znać, co poradził Ci na to lekarz :)

Do góry