Ja także, wizyta dopiero 11.08, masakra jakaś ...Ja mieszkam. Takze powinnam miec pierwsze usg w 12 tygodniu ciazy, ale z racji ostatniego poronienia mam wczesniej w przyszly wtorek, takze bedzie to 8 tydzien. Tez juz nie moge sie doczekac...
reklama
developerka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, przyszedł drugi wynik bety i progesteronu
12.07 - beta: 272,70 / prog. 50,40
14.07 - beta: 649,50 / prog. 47,00
Jutro idę do lekarza ze względu na ostatnie poronienie końcem marca + trombofilię. Mój gin powiedział, że tą ciążę obstawi lekami. Podejrzewam, że wjedzie heparyna + acard. Dalej strasznie się boję i nie potrafię cieszyć ale miejmy nadzieję, że teraz wszystko się uda i będzie szczęśliwe zakończenie
Jutro idę do lekarza ze względu na ostatnie poronienie końcem marca + trombofilię. Mój gin powiedział, że tą ciążę obstawi lekami. Podejrzewam, że wjedzie heparyna + acard. Dalej strasznie się boję i nie potrafię cieszyć ale miejmy nadzieję, że teraz wszystko się uda i będzie szczęśliwe zakończenie
Cukierkowa20pare
Ja biorę heparynę, acard, encorton, luteinę i progesteron myślicie ze z takim zestawem coś może pójść nie tak? np brak serduszka?
Cukierkowa20pare
Gtatuluje jestem w podobnej sytuacji i też radości brak, jest tylko obawa że coś pójdzie nie takHej dziewczyny, przyszedł drugi wynik bety i progesteronu
Jeszcze nie, bo liczyłam, że ta waga się jakoś unormuje, ale chyba zacznę ten temat na najbliższej wizycie u gin. Może ona coś mi poradzi albo powie żebym udała się właśnie do diabetologa.Ja jestem w podobnej sytuacji. Stres w pracy zaowocował 15kg na +. Teraz przy 168 cm. Ważę 76kg. Zapoznaj się z normami tycia w ciąży. Kiedyś w necie widziałam taka rozpiska ile powinno się tyć w ciąży na poszczególne jej etapie, aby było to "zdrowe". Można też znaleźć takie bramki dla kobiet z nadwagą. Rozważałaś konsultacje diabetologiczną?
I dzięki za info, nie wiedziałam że są takie rozpiski, ale rzeczywiście zerkne na nie.
patpat95
Ładny przyrost bety chyba jesteśmy na podobnym etapie przyrostu czekam na wyniki(już drugi dzień)Hej dziewczyny, przyszedł drugi wynik bety i progesteronu
developerka
Strach chyba będzie już zawsze, a na każde usg będę chodzić z duszą na ramieniuGtatuluje jestem w podobnej sytuacji i też radości brak, jest tylko obawa że coś pójdzie nie tak
developerka
O kurcze to długo, ja na szczęście w tym samym dniu miałam oba wyniki inaczej bym chyba zwariowałaŁadny przyrost bety chyba jesteśmy na podobnym etapie przyrostu czekam na wyniki(już drugi dzień)
Cukierkowa20pare
Dla mnie najgorsze będzie jutrzejsze, ostatnio nie doczekałam serduszka a jutro powinnam je zobaczyć... jak nie zemdleje to będzie cudStrach chyba będzie już zawsze, a na każde usg będę chodzić z duszą na ramieniu
reklama
developerka
Musi być dobrze trzymam mocno kciuki! Czeka Cię mnóstwo wzruszeń, ja cała się trzęsłam i ryczałam jak bóbr, to było coś pięknego Niestety u mnie radość nie trwała długo, bo ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu, ale wierzę, że teraz będzie inaczej.Dla mnie najgorsze będzie jutrzejsze, ostatnio nie doczekałam serduszka a jutro powinnam je zobaczyć... jak nie zemdleje to będzie cud