reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Te pierwsze wizyty moga być stresujące zwłaszcza, że przy pierwszym USG serce podchodzi do gardła i człowiek się tylko modli by ciąża była prawidłowo umiejscowiona. Bicie serca to już jest w ogóle hardkor - patrzysz na ten monitorek i jak widzisz to malutkie serduszko to czujesz mokre powieki 😂
Dokładnie, ja się już mega stresuję. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Ostatnią ciążę poroniłam w 40 dc i powiem Wam szczerze, że w tej chwili to jest dla mnie taki graniczny dzień, wyczekuję go i mam wrażenie że jak już minie to będę spokojniejsza, chociaż trochę to głupie 😅 dzisiaj 35 dc więc jeszcze kilka dni

Dokładnie, ja się już mega stresuję. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Ostatnią ciążę poroniłam w 40 dc i powiem Wam szczerze, że w tej chwili to jest dla mnie taki graniczny dzień, wyczekuję go i mam wrażenie że jak już minie to będę spokojniejsza, chociaż trochę to głupie 😅 dzisiaj 35 dc więc jeszcze kilka dni
Ja też tak miałam, ostatnie usg przed poronieniem miałam 5+3 a później zaczęło się plamienie.... Teraz mam 6+3 i psychicznie kryzys mi minął ale stres dalej jest

Wg ostatniej miesiączki to jakiś 4 tydzień. Od 12dpo wychodzą blade drugie kreski a wczoraj-14dpo beta 14mIU. Naczytałam się w internecie ,że to słaby wynik jak na ten okres i jednym brzydkim słowem sram pod siebie. Jutro lece na powtórzenie. A owulacje domiemam z testów owulacyjnych ,który wyszedł pozytywny tylko w 17dc. Przewertowalam już całego wujka google na temat tych wyników 🙄
Beta dobra ale najważniejszy jest przyrost. Betę powinno się powtórzyć po 48 h żeby zobaczyć przyrost. Trzymam kciukasy 🤞

Ja z kolei mam inną schize i stresa.. mój wiek 😔 mam 37 lat i fazę że to za dużo .. wiem niby że kobiety po 40 tce rodza zdrowe dzieci ale stres jest. Póki co nikomu o ciąży nie powiedziałam ( tylko mężowi) ani dzieciom ani rodzicom. Czekam . Obiecałam sobie że powiem po krytycznym 10 tygodniu lub 12 po prenatalnych.

Ja z kolei mam inną schize i stresa.. mój wiek [emoji17] mam 37 lat i fazę że to za dużo .. wiem niby że kobiety po 40 tce rodza zdrowe dzieci ale stres jest. Póki co nikomu o ciąży nie powiedziałam ( tylko mężowi) ani dzieciom ani rodzicom. Czekam . Obiecałam sobie że powiem po krytycznym 10 tygodniu lub 12 po prenatalnych.
Kochana w wieku 37 lat urodzilam najmlodsza corke :) to bylo 6 lat temu :)

Dziewczyny mam pytanie do was. Pierwsze zdjęcie wyniki z 31.05 od 13.06 jestem na eutyroxie który miał zbić TSH . Drugie zdjęcie z 7.07 gdzie juz byłam w ciąży . Jest ok? Endokrynologa mam dopiero końcem sierpnia.
IMG_20210713_172955.jpeg
IMG_20210713_172959.jpeg

reklama
Bardzo dobrze cię rozumiem. Ostatnią ciążę poroniłam w 9tc, więc do tego czasu będę miała ogromny stres. Potem pewnie też będzie stres, ale jakoś psychicznie będzie lżej 😅

@babydust super ze wszystko ok! ❤️

Do góry