Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Powodzenia! Pisz do nad odrazuCzekam w poczekalni na wizytę u gina, serce mam w gardle... Żeby tylko wszystko było dobrze...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powodzenia! Pisz do nad odrazuCzekam w poczekalni na wizytę u gina, serce mam w gardle... Żeby tylko wszystko było dobrze...
Wg mnie ta beta nie jest zła. Zagnieżdżenie może nastąpić nawet 12dpo i z tego co wiem to potrzeba jakiś 1-2 dni żeby hcg pojawiło się w krwi. Także Twój wynik w 14dpo jest wg mnie całkiem ok. Sprawdź jutro przyrost i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki!Wg ostatniej miesiączki to jakiś 4 tydzień. Od 12dpo wychodzą blade drugie kreski a wczoraj-14dpo beta 14mIU. Naczytałam się w internecie ,że to słaby wynik jak na ten okres i jednym brzydkim słowem sram pod siebie. Jutro lece na powtórzenie. A owulacje domiemam z testów owulacyjnych ,który wyszedł pozytywny tylko w 17dc. Przewertowalam już całego wujka google na temat tych wyników
Ja mam to samo. Też 6 tc i też mnie codziennie boli brzuch. Idzie z tym funkcjonować na szczęście...Dziewczyny, mam dopiero 6tc i boli mnie brzuch codziennie, też tak macie?
Mój gin wyjechał na urlop i ja sama też wyjechałam. Co robicie jak was brzuch boli?
Matko, to 3 dziecko,a jak pierwsze I nie wiem czy to normalne.
Ja też idę jutro na pierwszą wizytę niestety dopiero na 18:45, to trochę się naczekam.Trzymam kciuki! Dajcie znać dziewczyny, mnie to czeka jutro [emoji110][emoji110][emoji110]
Jak ja bym chciała we czwartek czuć te mokre powiekiTe pierwsze wizyty moga być stresujące zwłaszcza, że przy pierwszym USG serce podchodzi do gardła i człowiek się tylko modli by ciąża była prawidłowo umiejscowiona. Bicie serca to już jest w ogóle hardkor - patrzysz na ten monitorek i jak widzisz to malutkie serduszko to czujesz mokre powieki
U każdego lekarza możesz mieć inną kartę. Po prostu jak spyta czy już masz to mówisz że nie i tyle. Nie muszą wiedzieć że chodzisz do innego.Dziewczyny jak to jest z wyborem lekarza prowadzacego ciążę? Pytam bo dziś mam pierwsza wizytę, ale nie chce aby ten lekarz prowadził ciążę, a i tak mam zamiar chodzić do dwóch , jeden prywatnie , drugi na NFZ. Czy jeśli dziś ten do którego idę założy mi karte ciazy to będę już na niego skazana? Wizytę u mojego lekarza mam dopiero za mc (takie ma terminy), podobnie ten prywatny któremy ufam. Do tego dziś idę tylko dla potwierdzenia ciąży i spr czy jest dobrze ulokowana itd. jak to jest u Was ? Chodzicie do dwóch, czy jednak tylko do jednego ? Ja tak wybrałam ze względu na możliwość bezpłatnych niektórych badań na nfz
Bardzo Wam dziękuję, myslalam że ta karta ciąży to ultra ważny dokument który wydaje się jednorazowo Właśnie czekam pod gabinetem i umieram że strachu !U każdego lekarza możesz mieć inną kartę. Po prostu jak spyta czy już masz to mówisz że nie i tyle. Nie muszą wiedzieć że chodzisz do innego.
U tego jak Ci założy kartę to możesz albo swojemu ją dać i powiedzieć że byłaś potwierdzić ciążę bo do niego miałaś późno termin i żeby kontynuował tą kartę. Albo po prostu mówić że nigdzie dnie byłaś, nie masz karty, dostaniesz nową, a tą od tego lekarza co tylko raz u niego będziesz możesz wyrzucić, zostawić na pamiątkę, dać dziecku do zabawy, czy cokolwiek innego