reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny ile przed porodem kuje w pochwie ? Ja tak mam w sumie od dzisiaj.
Oj chyba statystyk nie zrobimy :D jak się czyta to niektóre mają takie objawy miesiąc przed. Ja wczoraj zaczęłam mieć bardziej takie uczucie jakbym miała główkę między udami a dzisiaj 39+3 i nadal nic :D
Dokładnie to kłucie to chyba bardzo indywidualne niektórzy czują już od początku 3 trymestru inni wcale. Mnie tez dzisiaj lekko kuje (tez 39 i 3). W piątek na wizycie lekarz stwierdził, że szyjka gotowa; skrócona, lekkie rozwarcie, co mnie zdziwiło bo nie czułam żadnych bóli, napierania, nic kompletnie i tylko czekać na skurcze. Później miałam wrażenie ze po tym badaniu odszedł czop (przynajmniej częściowo) i tak tchnęło w mnie nadzieję, że to może już zaraz ,ale weekend minął i cisza:p

U mnie 39 i 4 i raz lub dwa razy poczułam to klocie w ostatnim tygodniu.
Czop siedzi, uplawy bialawe sąPóki co cisza środę na usg i ktg. Pragnę urodzić w przyszłą sobotę 🤩 Tak sobie marzę.
Dziś umyłam wanienkę i złożymy później dostawkę. Przewietrzylam też spiworek do wózka. Muszę jeszcze wyprasowane poeluszki i śpiworek do łóżeczka :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi też czuje główkę bardzo nisko.i ciężko chodzić. Ostatnie ubranka jeszcze się pióra tak to wszystko gotowe. I czekamy na rozwiązanie 39 + 2

To czekanie najgorsze. Mnie już każdy pyta jak widzi i mnie to już irytuje, jakbym była jakimś obiektem do obserwacji, urodziła już czy nie. 😵🙄

reklama
Mi to już psychicznie coraz ciężej, pierwszy poród był w 39+3 to tu też tak byłam nastawiona na wczoraj, może na dzisiaj a tu nic się nie zapowiada. Głowa mnie tylko boli, czuje jakby mnie jakieś przeziębienie brało zamiast poród 🙄 mam wizytę w czwartek już taką ostateczną i byłam przekonana, że się na niej nie zjawię już

Do góry