ja mam ktg przez 30 min. Założą ci dwie glowice na takich elastycznych pasach. Jedna monitoruje puls dziecka, druga skurcze macicy. Nie stresuj sie to nic nie boli. Mozesz siedziec lub lezec jak ci wygodnie. Np u mnie przy leżeniu maly cigale sie wiercil, tętno uciekalo, musialam wiecznie trzymac ta glowice. Jak siedzialam to on jakos byl spokojniejszy, latwiej bylo zrobic ktg wiec tez zwroc uwagę co dla twojej corki lepsze i mow położnej
co do tenta dziecka to kiedy sie ruszal mial w granicac 150-180 wiec niby ppdwyzszone, ale jak zasnął to juz 130-140
Co do wagi to u mnie syn w 36+0 mial 2761(a do malych na pewno noe nalezy) wiec twoja chyba tez ma dobra wage jak na ten tydzień
ja tam slyszalam, ze im wczesniwj tym lepiej. W niektorych pryzpadkach nawet po 24h wstaja dziewczyny
Ja wstalam po 6h i czulam sie bardzo dobrze. Pewnie bywa roznie
nie zgodze sie. Na grupie Natturalnie po Cesarce bardzo czesto czytam ze dziewczyny decyduja sie na obrot zewnetrzny. Co nie zmienia faktu, ze nie zawsze sie udaje. Czasami bobas nie chce sie obrocic bo np na krotka pepowine lub ksztalt macicy nie pozwala dziecku na obrot. Bywa tez tak, ze dziecko sie obroci i zaraz wroci do poprzedniej pozycji. Robi sie ten obrot raczej blizej terminu niz wczesniej, ale też niezbyt późno zanim dziecko bedzie zbyt duze.