reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

ja mam dokladnie tak samo. Jak tylko chodze to tak jakby wszystko parlo i ciagnelo w dol, takie rozpieranie (pewnie miednica sie poszerza by maluszek sie zmiescil) . Dodatkowo co godzine musze siku bo inaczej to bym sie posikala, nawet male ilosci.
Ja siku też nie raz latam jak z piórem hehe, ale to zależy jak tam mnie kopie, bo jak kopie że czuje w nerw tam to brrrr aż źle... A teraz pije tyle wody że masakra, w nocy to jak raz chodziłam do WC to teraz z 3 razy 🤦‍♀️ i w nocy litr wody potrafię wypić tez.

reklama
A ja to dzisiaj mam taki humor, że wrrrrr. Coraz bardziej doskwiera brak cierpliwości i jakieś humorki 🙈 cały dzień z przedszkolakiem w domu, który nic innego tylko bawić się bawić się. Jeść zrobisz a to miało być nie tak tylko osobno, bo ziemniak miał być inaczej, inny nie taki 😡

Ja nie lubie byc w ciąży. Bo organizm ma za duzo zmian. Dla mnie to za duzo. Ale juz po porodzie spoko. Taki maluszek tylko je, spi i robi kupe 🙈 jak ma sie jakas pomoc dla starszakow to luzik mozna lezec i karmic piersia ile sie chce. Gorzej jak jest taka swiezo upieczona mama sama i musi wszrdzie ogarniac. Ale takie niestety mamy czasy. Pamietam jak przy durgim, albo trzecim dziecku polozna mi powiedziala, ze ja mam przez caly połóg lezec w łóżku, odpoczywać, poznawac sie z dzieckiem i je karmic piersia. Ktos ma mi podawac dziecko itd 😱 to mowie, ale kto, jak w DE to nawet nie ma takiego typowego taciezynskiego jak w PL platnego. Jest wprawdzie mozlowosc wziac 2 mce urlopu, ale to platne tylko 60% to w przypadku kiedy jedynym zrodlem dichodu rodziny sa te pieniadze, troche malo 🤷‍♀️
Ło ludzie.. Chciałabym tak! Mój w takim razie nie był typowym dzieckiem, bo spał tyle co nic, jadł faktycznie sporo, ale jeszcze więcej wył i domagał się noszenia (tak tak, siedzenie i bujanie odpadaly).. No a teraz przy 2 jednak trochę vzasu trzeba poświęcić starszakowi..A Ty masz więcej dzieci- masakra:)

A ja to dzisiaj mam taki humor, że wrrrrr. Coraz bardziej doskwiera brak cierpliwości i jakieś humorki 🙈 cały dzień z przedszkolakiem w domu, który nic innego tylko bawić się bawić się. Jeść zrobisz a to miało być nie tak tylko osobno, bo ziemniak miał być inaczej, inny nie taki 😡
O rany! Witaj w klubie! Ja co prawda mam złobiaka, ale jak do tej pory sam się umiał sobą zająć to teraz dramat- jeszcze się obraza, jak tłumacze, że muszę zrobić obiad. Zupa tak- ale teraz natychmiast, obrażanie, ryk. Nakladam- a gdzie makaron, on chce z makaronem.. Dokladam- ten już nie chce... Może to hormony w nas szaleją i trudniej to znieść??

O rany! Witaj w klubie! Ja co prawda mam złobiaka, ale jak do tej pory sam się umiał sobą zająć to teraz dramat- jeszcze się obraza, jak tłumacze, że muszę zrobić obiad. Zupa tak- ale teraz natychmiast, obrażanie, ryk. Nakladam- a gdzie makaron, on chce z makaronem.. Dokladam- ten już nie chce... Może to hormony w nas szaleją i trudniej to znieść??
Tez zwalam na hormony i staram się nie krzyczeć ale czasami to już się nie da i mam wyrzuty sumienia.

Tez zwalam na hormony i staram się nie krzyczeć ale czasami to już się nie da i mam wyrzuty sumienia.
Dziękuję, że to napisałaś!❤❤
Ja też się bardzo bardzo staram, ale czasami wymiękam... Dziś np skonfiskowałam synowi prawie wszystkie autka, bo nie chciał ich posprzątać.. Takiego zalu nigdy nie słyszałam.. 😭
Bądźmy silne!

Co do napierania i bólu tam i siam to tylko dorzucę wyczyn olimpijski nr 1 golenie tudziez strzyżenie tegoż przybytku 🤪, zas moim nr 2 jest założenie nogi na nogę 🙈

Nie jestescie same 😊 oprócz przedszkolaka którego jeszcze zrozumie ze chce mamy to już fazy buntu 11latka, który na 1 zdanie ma 10 ale... to już ponad sily psychiczne 🤦‍♀️

@nafoczka Ooo to to! Golenie, zgroza... nie umiem się za to zabrać by się nie zaciąć. Nogi jeszcze pół biedy, ale bikini...zero pomysłów. Masz jakiś patent ?
Albo któraś z Was? Chce się tam wydepilować jakoś dla komfortu ale jak raz podjęłam próbę to się szybko poddałam bo się bałam ze się pozacinam...

Z hormonami u mnie jest podobnie...nie mam dzieci bo to moje będzie pierwsze ale obrywa się mężowi często...ostatnio mam nawet spokój ale jakiś czas temu to czułam że aż mnie nosi w środku i wszystko irytuje 🙈😅

reklama
@nafoczka Ooo to to! Golenie, zgroza... nie umiem się za to zabrać by się nie zaciąć. Nogi jeszcze pół biedy, ale bikini...zero pomysłów. Masz jakiś patent ?
Albo któraś z Was? Chce się tam wydepilować jakoś dla komfortu ale jak raz podjęłam próbę to się szybko poddałam bo się bałam ze się pozacinam...
Lusterko.. U mnie tylko to jest w miarę skuteczne :p

Do góry