reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
@Mono88 a liszaje są chyba od polizania przez zwierzaka, ale nie mam pewnosci 😉 ja miewałam za dzieciaka jak mnie kot liznął w twarz, schodziło dopiero po maści sterydowej.

A Ty lub tata malucha mieliście lub macie jakies alergie pokarmowe, czy wziewne? To też ważna informacja. Dziecko podobno ma 50% szans na odziedziczenie rodzaju alergii po rodzicu.
Nic a nic nie mamy 🤷‍♀️

@Niedługo mama babeczki z etapu 1 zrobiłam...pachną identycznie jak placuszki bananowe...są mięciutkie...a jak będzie z konsumpcją przez córcię to dam znać później😀
Niby 7 dni wcześniej powinno się odstawić leki przeciwhistaminowe ale przeczytałam to już po fakcie:)
O super , na pewno smakują dobrze🙂 czytałam o tym odstawieniu leków no ale ja też nie odstawię😉
Ja chyba jutro zrobię ale teraz aż zaczęłam się cykać bo od paru dni nie drapie nóg 😅
Nic a nic nie mamy 🤷‍♀️
My też nic nie mamy żadnych alergii.

Hej dziewczyny, melduje nowość- moja malutka jest już całkowicie odstawiona od piersi
Pierwsze winko z koleżanką wypite 🤪
My od jutra zaczynamy odstawienie, z racji ze idę 2 dni po 12h pod rząd to wieczorami jak wrócę jeszcze raz nakarmię, a od środy już kończymy całkiem. I tak w nocy już tylko 2 razy karmie, więc dość stopniowo odstawiam. Ale w tym tygodniu już mam nadzieje ze zakończymy ten etap. Jeszcze zrobimy próbę z mlekiem krowim.

My od jutra zaczynamy odstawienie, z racji ze idę 2 dni po 12h pod rząd to wieczorami jak wrócę jeszcze raz nakarmię, a od środy już kończymy całkiem. I tak w nocy już tylko 2 razy karmie, więc dość stopniowo odstawiam. Ale w tym tygodniu już mam nadzieje ze zakończymy ten etap. Jeszcze zrobimy próbę z mlekiem krowim.
Wcale nie było tak trudno jeśli chodzi o małą. Ja już na drugi dzień zastanawiałam się czy aby na pewno dobrze robię 🙈

reklama
Hej dziewczyny, melduje nowość- moja malutka jest już całkowicie odstawiona od piersi
Pierwsze winko z koleżanką wypite 🤪
Ooo, no proszę 😀 Było przykro, czy odetchnęłaś z ulgą?
Ja jeszcze karmieni zamierzam na pewno do półtorej roku. Wiadomo, w ciągu dnia jak będę w pracy to nie będzie piła, ani nie będę odciągała, ale gdy będę w domu i w nocy na pewno będę karmić 🙂 lubimy to, to jest nasz czas, nasza bliskość 😊

Do góry