reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Pięknie to opisałaś.
Tak z perspektywy Mamusi, ja mam to samo.
...ale Tatuś Melanii taki romantyczny nie jest.
Widzę i słyszę, bo mówi o tym, że mała go męczy i chciałby, żeby już większa była, że nie ma mnie dla siebie, że tęskni za starym życiem.
Nie jest oczywiście źle u nas, ale dziecko dla niego to dziecko I tyle...

My tu na forum takie szczęściary jesteśmy, bo dzieci mamy wyczekane i związki udane...
U Was to jest jeszcze inna rzecz - dla was to kolejne dziecko i jakby nie patrzac to macie tyle lat, ze Wasi rowlolatkowie raczej z pieluch juz wyszli. Mąż moze juz nie ma tego entuzjazmu co przy pierwszym dziecku, ani cierpliwosci co wtedy.

reklama
Tak, miałam cesarke 😀
Widać po buzi 😊 zawsze mnie to smieszylo, ze mówi sie, ze porod drogami natury jest lepszy dla dziecka tez z tego względu, ze mniejszy szok i stres przezywa niz to wyciagniete z brzucha przez cc. Ale jak lezalam przez chwile na sali z dziewczyną po porodzie sn i widzialam jej synka, to mialam wrazenie, ze chlopak raczej nie mial niestresującego wyjscia 🙈 poza tym te znieksztalcajace sie glowki, scisk, czasem wypadanie stawow przy wyciaganiu przez lekarza...jak to ma byc mniej stresujące 😬

U Was to jest jeszcze inna rzecz - dla was to kolejne dziecko i jakby nie patrzac to macie tyle lat, ze Wasi rowlolatkowie raczej z pieluch juz wyszli. Mąż moze juz nie ma tego entuzjazmu co przy pierwszym dziecku, ani cierpliwosci co wtedy.
Tak słuszna diagnoza 🙂
Wyeksploatował się przy synku, a ten rogi pokazuje teraz, bo niby taki dorosły i z Tatą spory na porządku dziennym.
Tak mnie wzruszają tacy mlodzi Tatusiowie na placu zabaw u nas, oni mają tę czułość, o której pięknie napisałaś 😚

Mam pytanie o ten organizer na barierce, jest cudny...wręcz idealny do pokoju Igi...chwal no się mi tutaj gdzie taki dostanę:)
A model cudny cudny cudny🥰
To leć w te pędy do Netto, bo kupiłam go właśnie tam i to jakieś 2 tygodnie temu, może jeszcze będzie 😊 to nie jest typowy organizer na zabawki, ale spodobal mi sie 😊

Mam pytanie o ten organizer na barierce, jest cudny...wręcz idealny do pokoju Igi...chwal no się mi tutaj gdzie taki dostanę:)
A model cudny cudny cudny🥰
A no i w końcu mogę dopasować @Fabryczna twarz do treści...wszystko mi się zgadza...:)I nie wyglądasz na "z......" jak to sama kiedyś napisałaś o sobie:)
A ja mam pytanie, czy ta dziewczynka do której się Tomuś przytula to Ty? Czy jakaś Wasza siostrzenica , kuzynka, koleżanka?

Widać po buzi 😊 zawsze mnie to smieszylo, ze mówi sie, ze porod drogami natury jest lepszy dla dziecka tez z tego względu, ze mniejszy szok i stres przezywa niz to wyciagniete z brzucha przez cc. Ale jak lezalam przez chwile na sali z dziewczyną po porodzie sn i widzialam jej synka, to mialam wrazenie, ze chlopak raczej nie mial niestresującego wyjscia 🙈 poza tym te znieksztalcajace sie glowki, scisk, czasem wypadanie stawow przy wyciaganiu przez lekarza...jak to ma byc mniej stresujące 😬
Akurat mój syn był w wielkim szoku jak go wyciagneli😆nawet lekarz się śmiał, że ma zdziwioną minę 😂 Chyba się nie spodziewał, że tak to się skończy.
Ale wiem o czym mówisz. Ja się zastanawiałam co będzie jak mi go pokażą a ja stwierdze, że nie jest zbyt urodziwy. Wszyscy mi mówili że dla matki jej dziecko zawsze jest najpiękniejsze.Yyy...no nie.. 😂Nie oszukujmy się ale poród to jest ciężka przeprawa i pluskając się 9 miesięcy w wodach płodowych ta skóra nie jest gładziutka i różowiutka. Jak zapytałam męża w żartach co zrobimy jak nasze dziecko będzie brzydkie to powiedział, że będziemy wychodzić na spacery tylko wieczorami😂😆 Ale faktycznie na tamtą chwilę Jasiek był w moich oczach taki sliczny, uroczy i wyjątkowy. Dopiero teraz widzę na zdjęciach, że wyglądał jak większość noworodków. Czyli miał rumień, popękane naczynka a po wyjściu ze szpitala przedłużającą się żółtaczkę i trądzik 🤷‍♀️😆

Akurat mój syn był w wielkim szoku jak go wyciagneli😆nawet lekarz się śmiał, że ma zdziwioną minę 😂 Chyba się nie spodziewał, że tak to się skończy.
Ale wiem o czym mówisz. Ja się zastanawiałam co będzie jak mi go pokażą a ja stwierdze, że nie jest zbyt urodziwy. Wszyscy mi mówili że dla matki jej dziecko zawsze jest najpiękniejsze.Yyy...no nie.. 😂Nie oszukujmy się ale poród to jest ciężka przeprawa i pluskając się 9 miesięcy w wodach płodowych ta skóra nie jest gładziutka i różowiutka. Jak zapytałam męża w żartach co zrobimy jak nasze dziecko będzie brzydkie to powiedział, że będziemy wychodzić na spacery tylko wieczorami😂😆 Ale faktycznie na tamtą chwilę Jasiek był w moich oczach taki sliczny, uroczy i wyjątkowy. Dopiero teraz widzę na zdjęciach, że wyglądał jak większość noworodków. Czyli miał rumień, popękane naczynka a po wyjściu ze szpitala przedłużającą się żółtaczkę i trądzik 🤷‍♀️😆
Moja Melania była po naturalnym porodzie obiektywnie śliczna, potem jakoś zbrzydła...
Ale znów się wyrabia 🥰
Niech mnie Milenka nie hejtuje 😜
Dla mnie wszystkie świeżutkie noworodki są śliczne, serio...

Załączniki

• 20210301_081738.jpg
    20210301_081738.jpg
    1 001,6 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry