U Was to jest jeszcze inna rzecz - dla was to kolejne dziecko i jakby nie patrzac to macie tyle lat, ze Wasi rowlolatkowie raczej z pieluch juz wyszli. Mąż moze juz nie ma tego entuzjazmu co przy pierwszym dziecku, ani cierpliwosci co wtedy.Pięknie to opisałaś.
Tak z perspektywy Mamusi, ja mam to samo.
...ale Tatuś Melanii taki romantyczny nie jest.
Widzę i słyszę, bo mówi o tym, że mała go męczy i chciałby, żeby już większa była, że nie ma mnie dla siebie, że tęskni za starym życiem.
Nie jest oczywiście źle u nas, ale dziecko dla niego to dziecko I tyle...
My tu na forum takie szczęściary jesteśmy, bo dzieci mamy wyczekane i związki udane...
reklama
Widać po buzi zawsze mnie to smieszylo, ze mówi sie, ze porod drogami natury jest lepszy dla dziecka tez z tego względu, ze mniejszy szok i stres przezywa niz to wyciagniete z brzucha przez cc. Ale jak lezalam przez chwile na sali z dziewczyną po porodzie sn i widzialam jej synka, to mialam wrazenie, ze chlopak raczej nie mial niestresującego wyjscia poza tym te znieksztalcajace sie glowki, scisk, czasem wypadanie stawow przy wyciaganiu przez lekarza...jak to ma byc mniej stresująceTak, miałam cesarke
MamM
Fanka BB :)
Tak słuszna diagnozaU Was to jest jeszcze inna rzecz - dla was to kolejne dziecko i jakby nie patrzac to macie tyle lat, ze Wasi rowlolatkowie raczej z pieluch juz wyszli. Mąż moze juz nie ma tego entuzjazmu co przy pierwszym dziecku, ani cierpliwosci co wtedy.
Wyeksploatował się przy synku, a ten rogi pokazuje teraz, bo niby taki dorosły i z Tatą spory na porządku dziennym.
Tak mnie wzruszają tacy mlodzi Tatusiowie na placu zabaw u nas, oni mają tę czułość, o której pięknie napisałaś
To leć w te pędy do Netto, bo kupiłam go właśnie tam i to jakieś 2 tygodnie temu, może jeszcze będzie to nie jest typowy organizer na zabawki, ale spodobal mi sieMam pytanie o ten organizer na barierce, jest cudny...wręcz idealny do pokoju Igi...chwal no się mi tutaj gdzie taki dostanę
A model cudny cudny cudny
MamM
A ja mam pytanie, czy ta dziewczynka do której się Tomuś przytula to Ty? Czy jakaś Wasza siostrzenica , kuzynka, koleżanka?Mam pytanie o ten organizer na barierce, jest cudny...wręcz idealny do pokoju Igi...chwal no się mi tutaj gdzie taki dostanę
A model cudny cudny cudny
A no i w końcu mogę dopasować @Fabryczna twarz do treści...wszystko mi się zgadza...I nie wyglądasz na "z......" jak to sama kiedyś napisałaś o sobie
Akurat mój syn był w wielkim szoku jak go wyciagnelinawet lekarz się śmiał, że ma zdziwioną minę Chyba się nie spodziewał, że tak to się skończy.Widać po buzi zawsze mnie to smieszylo, ze mówi sie, ze porod drogami natury jest lepszy dla dziecka tez z tego względu, ze mniejszy szok i stres przezywa niz to wyciagniete z brzucha przez cc. Ale jak lezalam przez chwile na sali z dziewczyną po porodzie sn i widzialam jej synka, to mialam wrazenie, ze chlopak raczej nie mial niestresującego wyjscia poza tym te znieksztalcajace sie glowki, scisk, czasem wypadanie stawow przy wyciaganiu przez lekarza...jak to ma byc mniej stresujące
Ale wiem o czym mówisz. Ja się zastanawiałam co będzie jak mi go pokażą a ja stwierdze, że nie jest zbyt urodziwy. Wszyscy mi mówili że dla matki jej dziecko zawsze jest najpiękniejsze.Yyy...no nie.. Nie oszukujmy się ale poród to jest ciężka przeprawa i pluskając się 9 miesięcy w wodach płodowych ta skóra nie jest gładziutka i różowiutka. Jak zapytałam męża w żartach co zrobimy jak nasze dziecko będzie brzydkie to powiedział, że będziemy wychodzić na spacery tylko wieczorami Ale faktycznie na tamtą chwilę Jasiek był w moich oczach taki sliczny, uroczy i wyjątkowy. Dopiero teraz widzę na zdjęciach, że wyglądał jak większość noworodków. Czyli miał rumień, popękane naczynka a po wyjściu ze szpitala przedłużającą się żółtaczkę i trądzik
MamM
Tak, tak Czajo wiemy, że lubisz tęczeTo leć w te pędy do Netto, bo kupiłam go właśnie tam i to jakieś 2 tygodnie temu, może jeszcze będzie to nie jest typowy organizer na zabawki, ale spodobal mi sie
Iga ma ślicznego pajaca w tęcze.
To ja, ale było ciemno, wiec wyszlam korzystnieA ja mam pytanie, czy ta dziewczynka do której się Tomuś przytula to Ty? Czy jakaś Wasza siostrzenica , kuzynka, koleżanka?
MamM
Moja Melania była po naturalnym porodzie obiektywnie śliczna, potem jakoś zbrzydła...Akurat mój syn był w wielkim szoku jak go wyciagnelinawet lekarz się śmiał, że ma zdziwioną minę Chyba się nie spodziewał, że tak to się skończy.
Ale wiem o czym mówisz. Ja się zastanawiałam co będzie jak mi go pokażą a ja stwierdze, że nie jest zbyt urodziwy. Wszyscy mi mówili że dla matki jej dziecko zawsze jest najpiękniejsze.Yyy...no nie.. Nie oszukujmy się ale poród to jest ciężka przeprawa i pluskając się 9 miesięcy w wodach płodowych ta skóra nie jest gładziutka i różowiutka. Jak zapytałam męża w żartach co zrobimy jak nasze dziecko będzie brzydkie to powiedział, że będziemy wychodzić na spacery tylko wieczorami Ale faktycznie na tamtą chwilę Jasiek był w moich oczach taki sliczny, uroczy i wyjątkowy. Dopiero teraz widzę na zdjęciach, że wyglądał jak większość noworodków. Czyli miał rumień, popękane naczynka a po wyjściu ze szpitala przedłużającą się żółtaczkę i trądzik
Ale znów się wyrabia
Niech mnie Milenka nie hejtuje
Dla mnie wszystkie świeżutkie noworodki są śliczne, serio...
Załączniki
reklama
MamM
Cudna jesteśTo ja, ale było ciemno, wiec wyszlam korzystnie