reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Uwaga! 🎉Chwalę sie😁moje dziecię przespało dziś pierwszy raz całą noc! Myślałam że już nigdy to nie nastąpi. Co prawda już od dłuższego czasu te nocki były super bo budził się nad ranem tylko, brałam go do łóżka i spał dalej ale jednak u nas w łóżku.. A dziś aż tak dziwnie...obudzilam się rano a on u siebie 😀
Gratuluję i zazdroszczę! Z racji ze my wszyscy chorzy to Nastka w nocy kaszle, kicha, gonię ją z aspiratorem 😃

Dziewczyny, wybaczcie, na ten moment nie ogarniam. Mam wszystko rozgrzebane, gościu, który u nas robi, robi po raz ostatni, ja mam dość, terminy zmienia jak w kalejdoskopie, ja nie mam nawet łazienki, a o reszcie nie wspomnę. We wtorek mój mąż zapytał, kiedy możemy się wprowadzić, bo już szósty tydzień mieszkam z dziewczynami poza domem, i ten powiedział, że w piątek. Ten wczoraj. Łazienka dzisiaj nie jest zafugowana, podłoga nie jest położona, a ja jeszcze wczoraj zauważyłam krzywo położone kafelki i szczerze to się po prostu wściekłam. Dzisiaj koleś zamiast zasuwać od rana, to przyjedzie może 13, może 14, ja mam dość...
Wspolczuje, mnie to zaraz czeka, mam nadzieję że majster nie będzie odstawiał takich cyrków, a mam do zrobienia wszystkie pomieszczenia..

Iga jest na etapie przemieszczania się przy meblach i próby chodzenia pchając przed sobą fotelik do karmienia:)A pchacz sobie leży w kącie chociaż wczoraj pchała go "idąc" na kolanach:)
Myślę , że u nas jeszcze trochę czasu potrzeba aby samodzielnie ruszyła chociaż może nas zaskoczy bo ona lubi nagle z czymś wyskoczyć:)
Ale buty bym już chciała aby jej zakładać na stópki na spacerach bo te wszystkie niechodki to ma chwilę na stopach i zaraz leżą na ulicy.
Tylko teraz jak myślę , to nie wiem jakie te pierwsze buty kupić..żeby się nie okazało , że jak ona pójdzie samodzielnie to będzie na polu 20 stopni na plusie bo wtedy w takich zabudowanych butach nie bardzo...🤔
I znowu mi zejdzie zanim się na coś zdecyduje🤣
Nelka na tym samym etapie jest. Chodzi przy meblach, kanapie i chodzi pchając krzesło, pchacz, stoliczek, krzesełko czy kosz na pranie 😄
Ja buty pierwsze to chyba kupię atipassy.

Iga jest na etapie przemieszczania się przy meblach i próby chodzenia pchając przed sobą fotelik do karmienia:)A pchacz sobie leży w kącie chociaż wczoraj pchała go "idąc" na kolanach:)
Myślę , że u nas jeszcze trochę czasu potrzeba aby samodzielnie ruszyła chociaż może nas zaskoczy bo ona lubi nagle z czymś wyskoczyć:)
Ale buty bym już chciała aby jej zakładać na stópki na spacerach bo te wszystkie niechodki to ma chwilę na stopach i zaraz leżą na ulicy.
Tylko teraz jak myślę , to nie wiem jakie te pierwsze buty kupić..żeby się nie okazało , że jak ona pójdzie samodzielnie to będzie na polu 20 stopni na plusie bo wtedy w takich zabudowanych butach nie bardzo...🤔
I znowu mi zejdzie zanim się na coś zdecyduje🤣
Jasiek też traktuje pchacz jako zbędny gadżet😀 Dostaliśmy go po starszym kuzynie jak mały zaczął wstawac przy meblach. Nie przeszedł z nim nawet pół metra..Interesuje go tylko i wyłącznie grający panel na nim i to też bez szału.. Furorę robi słuchawka telefoniczna😂cały czas każe mi do niej gadac🤦‍♀️
Więc w sumie dobrze że nie kupowaliśmy nowego bo nauczył się chodzić bez tego typu zabawek😁

Jasiek też traktuje pchacz jako zbędny gadżet😀 Dostaliśmy go po starszym kuzynie jak mały zaczął wstawac przy meblach. Nie przeszedł z nim nawet pół metra..Interesuje go tylko i wyłącznie grający panel na nim i to też bez szału.. Furorę robi słuchawka telefoniczna😂cały czas każe mi do niej gadac🤦‍♀️
Więc w sumie dobrze że nie kupowaliśmy nowego bo nauczył się chodzić bez tego typu zabawek😁
A u nas pchacz jest codziennie w ruchu :) dostała go jak miała pół roku i wtedy bawiła się tym panelem grającym dosłownie codziennie przez chyba dwa miesiące. Potem trochę mniej a od miesiąca już z nim śmiga. Powiem szczerze że byłam sceptycznie nastawiona do takiej zabawki, bo na co to komu :) ale zmieniłam zdanie.
Butów na razie nie kupuję, ale to pewnie też będą attipasy, bo do żłobka. Zobaczymy też jaka pogoda będzie za miesiąc żeby się nie wkopać w zbyt ciepłe - ubrane na dwa spacery i tyle :)

reklama
Uwaga! 🎉Chwalę sie😁moje dziecię przespało dziś pierwszy raz całą noc! Myślałam że już nigdy to nie nastąpi. Co prawda już od dłuższego czasu te nocki były super bo budził się nad ranem tylko, brałam go do łóżka i spał dalej ale jednak u nas w łóżku.. A dziś aż tak dziwnie...obudzilam się rano a on u siebie 😀

Powinna byc ikonka 'zazdroszczę' 😂

Do góry