reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Uwaga! 🎉Chwalę sie😁moje dziecię przespało dziś pierwszy raz całą noc! Myślałam że już nigdy to nie nastąpi. Co prawda już od dłuższego czasu te nocki były super bo budził się nad ranem tylko, brałam go do łóżka i spał dalej ale jednak u nas w łóżku.. A dziś aż tak dziwnie...obudzilam się rano a on u siebie 😀
Ciekawe czy ja doczekam się tego cudu?🤔

reklama
Muszę się pochwalić, Anastazja zaczęła sama chodzić 😃
Mąż wysłał mi filmik. Tylko serce mnie boli że przegapiłam ten moment będąc w pracy i jutro tego nie zobaczę bo jutro tez niestety będę. I ponoć zaczęła mówić mama.
Super, ogromny skok za nią. Teraz to już tylko zarozumiałość wejdzie. Mój już jest taki pewny siebie i on wie lepiej, bo chodzi, wspina się więc co się wtrącam.

Ciekawe czy ja doczekam się tego cudu?🤔
Jedno jest pewne. Cuda się zdarzają 😂Mój syn zasypiający tylko i wyłącznie na rękach już od jakiegoś czasu wieczorem zasypia ze mną na łóżku bez żadnego ale. Czasem nie zdążę dobrze ułożyć się na łóżku a już go przenoszę do łóżeczka 😁 Ale mam dylemat co do karmienia piersią. Bo karmilam go dwa razy. Raz wieczorem przed snem, drugi jak się przebudzil nad ranem. Chociaż ostatnio jak się przebudzal to nie dawałam mu tylko brałam do siebie i spał dalej. I teraz nie wiem czy jak będzie przesypial noc to czy dawać mu jeszcze przed snem cyca czy już go odstawić? Wiem, że muszę sama o tym zdecydować ale nie wiem czy ma szansę powieść się plan karmienia raz dziennie? 😀 Tak jak kiedyś denerwowało mnie ciągłe karmienie piersią tak teraz mi trochę tego szkoda 🤦‍♀️jednak przez rok się do tego przyzwyczaiłam i polubiłam 😀

Ale tutaj cisza.....😱
No to zagadamy dawno nie widzianą @karoo-kp jak tam postępy w remoncie?
Kończycie już?Prosimy o zdjęcia z zakończonego remontu:)
Dziewczyny, wybaczcie, na ten moment nie ogarniam. Mam wszystko rozgrzebane, gościu, który u nas robi, robi po raz ostatni, ja mam dość, terminy zmienia jak w kalejdoskopie, ja nie mam nawet łazienki, a o reszcie nie wspomnę. We wtorek mój mąż zapytał, kiedy możemy się wprowadzić, bo już szósty tydzień mieszkam z dziewczynami poza domem, i ten powiedział, że w piątek. Ten wczoraj. Łazienka dzisiaj nie jest zafugowana, podłoga nie jest położona, a ja jeszcze wczoraj zauważyłam krzywo położone kafelki i szczerze to się po prostu wściekłam. Dzisiaj koleś zamiast zasuwać od rana, to przyjedzie może 13, może 14, ja mam dość...

W najbliższym czasie nie, ale po roczku, może jakoś w maju myślę, że przejdę się 😉 A jak u Was dziewczyny z myciem zębów maluchom? W jaki sposób to robicie, jak dzieci reagują itp? Ja jak Nelce wkładam szczoteczkę do buzi to od razu szybko zaczynam jej ząbki górne myć, bo ona od razu zasysa mocno szczoteczkę i zjada pastę i cycka szczoteczkę 😅🙈 więc jej raz wyciągam i potem wkładam i szybko myje. Krótko to trwa, bo nie da rady dłużej umyć 😜
U nas podobnie to raczej nie mycie tylko próba umycia 😅wkładam jej szczoteczkę z pasta gryzie ją i tyle 😆

Jedno jest pewne. Cuda się zdarzają 😂Mój syn zasypiający tylko i wyłącznie na rękach już od jakiegoś czasu wieczorem zasypia ze mną na łóżku bez żadnego ale. Czasem nie zdążę dobrze ułożyć się na łóżku a już go przenoszę do łóżeczka 😁 Ale mam dylemat co do karmienia piersią. Bo karmilam go dwa razy. Raz wieczorem przed snem, drugi jak się przebudzil nad ranem. Chociaż ostatnio jak się przebudzal to nie dawałam mu tylko brałam do siebie i spał dalej. I teraz nie wiem czy jak będzie przesypial noc to czy dawać mu jeszcze przed snem cyca czy już go odstawić? Wiem, że muszę sama o tym zdecydować ale nie wiem czy ma szansę powieść się plan karmienia raz dziennie? 😀 Tak jak kiedyś denerwowało mnie ciągłe karmienie piersią tak teraz mi trochę tego szkoda 🤦‍♀️jednak przez rok się do tego przyzwyczaiłam i polubiłam 😀
No to jest trudna decyzja. Ja długo się biłam z myślami czy zakończyć laktację,ale teraz nie żałuję. Odżyłam, więc jak masz okazję, aby zrobić to teraz w miarę bezstresowo to kończ. Najtrudniejsze są pierwsze dni, a potem wolność. A poza tym dzieci dorastają i stają się bardziej tulaśne, więc bliskość będziesz miała

Cudnie😍My dzisiaj kupiliśmy buty to też wybierzemy się na spacer już na własnych nogach 😀 kupiliśmy takie ortopedyczne i mam nadzieję że dobrze podziałają na jej nóżki
Mój na początku nie bardzo umiał chodzić w butach, ale to trwało może dwa dni. Teraz śmiga. Na podwórku jest inaczej, bo różny teren, ale fajnie obserwować postępy

reklama
Mój na początku nie bardzo umiał chodzić w butach, ale to trwało może dwa dni. Teraz śmiga. Na podwórku jest inaczej, bo różny teren, ale fajnie obserwować postępy
Właśnie wczoraj założyliśmy buty w sklepie i mały jakby był przyklejony do podłogi spojrzał m nogi z butami na mnie na tatusia i nic ani kroku😅

Do góry