reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To mój zupełnie na odwrót. Tuli wszystkie pluszaki i daje buziaki już od dawna. Ale on w ogóle taki przutulaśny bo mnie też często przytula i całuje. Ostatnio pocałował nawet dziewczynkę w książeczce 😁 W żłobku to chyba będą dzieci przed nim uciekać bo on jak Emilka z Animków 😂
Hahah dobre 🙂 mój to taki przytulasek ale żeby jego przytulać i uwielbiać🤭

Też o Tobie myślę karoo-kp. Miałam karmić do roczku... roczek minął, a ja nadal służę za butlę, jakoś mi z tym wygodnie.

1) Moja alergiczna córka dobrze reaguje na kefir ( gorzej na jogurt ).
Mam taki kefir z mleczarni w Ślesinie ( jest zupełnie inny w smaku i konsystencji niż taki sklepowy) może go jeść. Testuję już od 2 tygodni. Bardzo kefir lubi.
To wiadomość dla mam alergików.

2) Moja roczna córka dała dziś znać, że chce kupkę na nocnik, zawołała, pokazała na sprzęt w toalecie i zrobiła co trzeba, gdy ją posadziłam ( a akurat mi się nie chciało ściągać jej spodenek i body ) Figola to napisała kiedyś, że mała da znać i dała. To jest niepojęte dla mnie, bo ona jeszcze nie chodzi.

I długo chyba nie pochodzi jeszcze, bo dziś pierwszy raz coś popychała przed sobą, ale... na czworakach 😂

A jak Ty Mary łączysz karmienie i pracę?

Też o Tobie myślę karoo-kp. Miałam karmić do roczku... roczek minął, a ja nadal służę za butlę, jakoś mi z tym wygodnie.

Mam taki kefir z mleczarni w Ślesinie ( jest zupełnie inny w smaku i konsystencji niż taki sklepowy) może go jeść. Testuję już od 2 tygodni. Bardzo kefir lubi.

2) Moja roczna córka dała dziś znać, że chce kupkę na nocnik, zawołała, pokazała na sprzęt w toalecie i zrobiła co trzeba, gdy ją posadziłam ( a akurat mi się nie chciało ściągać jej spodenek i body ) Figola to napisała kiedyś, że mała da znać i dała. To jest niepojęte dla mnie, bo ona jeszcze nie chodzi.

I długo chyba nie pochodzi jeszcze, bo dziś pierwszy raz coś popychała przed sobą, ale... na czworakach 😂

Ekstra z tym nocnikiem, zwłaszcza że samo tak wyszło :) dzięki za info co do kefiru, muszę spróbować, a byłam właśnie dziś u pediatry z naszym AZS ustalić dalsze postępowanie. Dalej mam jej podawać nabiał tak jak podaję, czyli po trochę, chlust mleka do kaszki, troszkę serka itd i równocześnie dawać probiotyk (Latopic), nasze AZS jest w lekkim stopniu i z szansą na "wyrośnięcie z tego". W tej chwili ma tylko nóżki obsypane. A jak pójdzie do żłobka za miesiąc to będę jej podawać Zyrtec.
Czy któraś z was podaje wciąż Fenistil? Dawałam kiedyś przez tydzień a teraz myślę czy nie zrobiłam źle przerywając, może trzeba było parę miesięcy podawać jak probiotyk?

Po 22 jak wracam służę za smoczek 😃 i tak może 2 razy w nocy. Ale już bardzo mało karmię, mamy tendencje malejącą, plus dostałam jakiś plamień jakby okres więc chyba coś się zaczynam odblokowywać.

Hej, rzucam temat - okulary przeciwsłoneczne dla naszych maluchów 😁 Wczoraj w pepco widziałam i już miałam wziąć, ale jako okularnica bardzo mi nie grało to, że kupiłabym je w takim sklepie typu mydło-i-powidło. Na razie pobieżnie poczytałam o tym i wiem, że przede wszystkim musi być napisane ile szkiełko daje ochrony przed UV i napisane według jakiego certyfikatu są wykonane.
Muszę popatrzeć, czy w Smyku, lub w 5.10.15 lub w tego typu sklepach są okularki dobrej jakości.

reklama
Hej, rzucam temat - okulary przeciwsłoneczne dla naszych maluchów 😁 Wczoraj w pepco widziałam i już miałam wziąć, ale jako okularnica bardzo mi nie grało to, że kupiłabym je w takim sklepie typu mydło-i-powidło. Na razie pobieżnie poczytałam o tym i wiem, że przede wszystkim musi być napisane ile szkiełko daje ochrony przed UV i napisane według jakiego certyfikatu są wykonane.
Muszę popatrzeć, czy w Smyku, lub w 5.10.15 lub w tego typu sklepach są okularki dobrej jakości.
Właśnie dziś widziałam reklamę na necie odnośnie takich okularków. Też wolę kupić coś dobrego, co nie kaleczy wzroku.
Tak samo też z butami, w sobotę kupiliśmy Anastazji 3 pary, i nie oszczędzaliśmy, chyba spędziliśmy w obuwniczych więcej niż w budowlanym 😂😂 każdy but wyginalismy z mężem i sprawdzaliśmy czy dobra podeszwa 😂 ludzie się na nas gapili jak na idiotów, ale chociaż wybraliśmy buty które są ze skóry i nie zrobią krzywdy stopie. Tak samo z okularami, jako że jestem okularnikiem, wole aby nigdy jednak tych okularów nie nosiła np - przez lipne okulary przeciwsłoneczne.

Ps. Od godziny próbuje uczyć się towaru do pracy, aby sobie poprzypominać wszystko. Coś mi to nie wychodzi 😂😂😂 jeszcze mloda jest w żłobku dziś na cały dzień, zobaczymy czy będzie telefon do nas czy jednak ogarnie ten cały dzień.

Do góry