reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja dziś ciągle na pełnych obrotach, młodą drzemkę ma to idę zaraz ogarnąć łazienkę. Jak ją uśpię to będę lepić pierogi dla niej na święta.
Ja przy małej nie zrobię w ciągu dnia totalnie nic... Ciągle za mną chodzi, sama się nie zabawi. Jak idę ja uspac i chce wyjść z pokoju by usiąść na dupie na chwilę to po 10-15 minutach się budzi i tyle z drzemki. Jedynie co potrafię zrobić przy małej to postawić na pranie, powieścic pranie i złożyć pranie i ugotować tak banalny obiad jak dzisiaj czyli ziemniaki i kalafior. A N pracuje w tym tyg do 18, więc ja wieczorami mam dość i pragnę tylko się położyć pod kocem na kanapie i włączyć serial..
Dzisiaj będę oglądać Wiedźmina 2 sezon i w tym czasie pakować prezenty, bo za 3 dni Święta a ja nie mam tego kiedy zrobić w ciągu dnia.

to ile już macie? u nas to dziwnie bo są 1,2 i 4 nie wiem czemu ale nie ma 3🤔
Trójki wychodzą później,to normalne. Czasami nawet piątki są wcześniej.

Ja dzisiaj jestem pokonana płytkami. Wydałam 2x ponad budżet, albo i więcej. Jeszcze jedne płytki mi się spodobały takie błyszczące i okazały się o 2 dychy droższe od tych matowych. W sklepie jakoś mi to umknęło i w sumie dupa. Nawet bym mogła zmienić ale naprawdę tamte bardziej mi się podobają i teraz nie ma opcji... Kafelki we wzor deski na podłogę już miałam kupione, i teraz oddaję, bo kupiłam inne, jaśniejsze i ładniejsze, za to zamiast 4 dych to za 90 za metr 🙈🙈

A tak się pożaliłam 🤣 bo w sumie przecież raczej tej łazienki nie będę kolejny raz robić ..

Ja przy małej nie zrobię w ciągu dnia totalnie nic... Ciągle za mną chodzi, sama się nie zabawi. Jak idę ja uspac i chce wyjść z pokoju by usiąść na dupie na chwilę to po 10-15 minutach się budzi i tyle z drzemki. Jedynie co potrafię zrobić przy małej to postawić na pranie, powieścic pranie i złożyć pranie i ugotować tak banalny obiad jak dzisiaj czyli ziemniaki i kalafior. A N pracuje w tym tyg do 18, więc ja wieczorami mam dość i pragnę tylko się położyć pod kocem na kanapie i włączyć serial..
Dzisiaj będę oglądać Wiedźmina 2 sezon i w tym czasie pakować prezenty, bo za 3 dni Święta a ja nie mam tego kiedy zrobić w ciągu dnia.
Moja też tak za mną krok w krok. No i nocki takie jak Mary ma, Jak Melania idzie na drzemkę to leżę z nią i tyle, czasem nawet przysnę, czego wcześniej nie robiłam nigdy.
Mamy tylko 2 zęby.
Dziś Melania pierwszy raz wstała, długo próbowała, a dziś się w końcu udało.
Za tydzień kończymy 10 miesięcy więc rzutem na taśmę, wstawanie w normie jej poszło 😂

A jak myślicie? Czy te święta to będzie czas relaksu i odpoczynku?
Czy raczej zmęczone będziemy bardziej niż w czasie bezświątecznym? ☺

I bardzo dobrze, mój mąż bez niczego wie że ma wstać i tak w nocy co druga noc jest moja. Trudno,że mąż idzie do pracy ja rano też mam.prace tyle że z dzieckiem
O to równouprawnienie macie.
U nas tata mleczka w klacie nie ma. Budzę się tylko ja. Zresztą tata nic nie słyszy, bo sobie smacznie śpi w innym pokoju z psem pod kołdrą.
Zaznaczam, że oboje uznaliśmy, że nam tak lepiej.

Ostatnia edycja:
Moja też tak za mną krok w krok. No i nocki takie jak Mary ma, Jak Melania idzie na drzemkę to leżę z nią i tyle, czasem nawet przysnę, czego wcześniej nie robiłam nigdy.
Mamy tylko 2 zęby.
Dziś Melania pierwszy raz wstała, długo próbowała, a dziś się w końcu udało.
Za tydzień kończymy 10 miesięcy więc rzutem na taśmę, wstawanie w normie jej poszło 😂

A jak myślicie? Czy te święta to będzie czas relaksu i odpoczynku?
Czy raczej zmęczone będziemy bardziej niż w czasie bezświątecznym? ☺
A to ja też bardzo często z nią leżę na drzemkach i śpię z nią, wtedy potrafi 1-1,5h spać.
O, brawo 😀 a to wstała sama z podłogi bez trzymania się czegoś?
Nela dzisiaj pierwszy raz wstała trzymając się za kanapę 😍 Była w szoku, bo jeszcze 2 dni temu nie miała siły wstać przy kanapie 😁

reklama
myślałam, że to bzdet bo sąsiadki też chłopiec wyszły wszystkie 4 na dole i na górze co prawda na roczek ale jednak😃
Ostatnio właśnie z ciekawości poszukałam o tym informacji które będą wychodziły kolejne. Zostawię grafikę tutaj

Załączniki

• czas-wyrzynania-zębów.png
    czas-wyrzynania-zębów.png
    148 KB · Wyświetleń: 61
Do góry