reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

My na mm ale też tak było, że się budził w nocy o stałej porze a ostatnio karmienie ni z tego ni z owego udało zastąpić się przytuleniem i nie je w nocy. Mam nadzieję, że już tak zostanie 🙏
Próbowaliśmy z mężem podobnie, jak się przebudziła to mąż ją tulił i lulał, krzyk był nie z tej ziemi, musiał być jednak cycek. Jeszcze chyba nie ten etap u nas.

reklama
Na pewno wytrzyma! Dobrusia wytrzymywała 9-10 godzin! Ja wróciłam na pełny etat. Oczywiście pierwsza rzecz po powrocie do domu, to cycy. Niezależnie od wszystkiego. Przez pierwszy miesiąc wisiała, ale potem tylko wypiła i już było ok. Przyzwyczaiła się. Ja byłam w podobnym stanie co Ty, jak myślałam o końcu karmienia. Ogólnie to wpadałam prawie w panikę 🤣🤣 a okazało się, że było wszystko ok.
A jak wgl dałaś radę oddać do żłobka w sensie jak mała to zniosła czy rzeczywiście płacze i co chwilę masz telefon od opiekunek?

Próbowaliśmy z mężem podobnie, jak się przebudziła to mąż ją tulił i lulał, krzyk był nie z tej ziemi, musiał być jednak cycek. Jeszcze chyba nie ten etap u nas.
Zgadzam się to musi przyjść ten etap bo inaczej nic z tego. U nas było jakiś czas temu dokładnie tak samo przytulałam i nic darcie na cały dom😅a wiesz cycek to wyciągniesz od razu a mleko zanim zrobisz to chwila mija nawet jak mam wodę przygotowaną. I odpuściłam, teraz jakoś pare dni temu naszło że może spróbuje ale muszę się z nim położyć do łóżka jak zaśnie to odkładam a jak ja zasnę to śpimy razem ale wczoraj np. nie obudził się wcale. Aż sama jestem ciekawa czy już tak zostanie😅.

Jakie i o której dajesz jej posiłki stałe?
A u nas to zależy bo praktycznie Anastazja je już wszystko to co my tylko ze nie przyprawione. My jesteśmy z mężem na diecie lekkostrawnej to akurat młoda też korzysta. Zazwyczaj posiłki też nie mamy jakoś tak idealnie w daną godzinę, zazwyczaj tak gdzieś jest śniadanie 8-9 później drugie tak 11-12, obiad 14-15 i kolacja 17 lub chwilę po. Ja biorę przepisy np że strony - cojelila.pl, lub z insta że stron. Jedynie Nastka bardzo niechętnie je zupy. Woli coś "memlać".

Ale śliczne 😍 Może głupie pytanie, ale jak mierzycie dzieciom stopy? 🙈😅
miarką zwijaną lub linijką. jak kupowałam butki w bobowełna to tam w instrukcji napisali, żeby dodać 1 cm. Ostatnio widziałam koleżanki córeczka miała butki firmy Befado. nie wiem czy któraś z was zna tą firmę bardzo fajne butki, sandałki, kapcie mieli 18 lat temu jak kupowałam dzieciom i nadal są na rynku. ceny nie wygórowane

A jak wgl dałaś radę oddać do żłobka w sensie jak mała to zniosła czy rzeczywiście płacze i co chwilę masz telefon od opiekunek?
Dobrusia nie chodziła do żłobka. Zajmowali się nią moi teściowie i przez prawie rok była tam ze swoim kuzynem 9 miesięcy starszym (teraz mają bardzo mocną więź). Płaciłam im za opiekę 5 stów, więcej nie miałam, przestała do nich chodzić w marcu zeszłego roku, bo ja byłam na zasiłku kowidowym, no to już bez sensu było. A od września poszła do przedszkola.

Czy jest ktoś kto jeszcze nie wymienił łupiny na fotelik?
My dopiero dzisiaj kupiliśmy nowy fotelik, bo w łupinie już miała mało miejsca. Kupiliśmy Joie Spine 360, z tego co pamiętam to @Mary2094 też ma taki. Teraz to ma luksus w nim 😅
my jeszcze mamy łupinę. mała całkiem fajnie się w nim jeszcze mieści, jest całkiem pojemny ten fotelik (Cybex Aton) a nie wydawało się tak na początku

reklama
Do góry