madziq23
Fanka BB :)
Bardzo dziękuję!Rozumiem.
bez fizjo możesz już zacząć działać potrzeba Twojej dużej determinacji nie ma że dziecko się denerwuje więc odpuszczam ćwiczycie i jeszcze raz ćwiczycie.
oczywiście strój do ćwiczeń obowiązkowy więc bobas ubrany luźno, brzuszek nie przepełniony i można ćwiczyć. obowiązkowy twarda mata albo podłoga. kilka naszych ćwiczeń na brzuch
1. zwiń ręcznik albo pieluchę pod pachy włóż albo poduszka podpierającą jak masz i pokazuj zabawkę przed twarzą
2. ćwiczenia na kolanach siadasz i gładzisz dziecko na brzuchu na kolanach jedna nią wyżej i pokazujesz zabawkę z przodu (może być trudne my ćwiczyliśmy w trójkę)
3. połóż się na brzuchu i zachęcam dziecko też do leżenia na brzuchu tak żebyście wydzieli swoje twarze
4 lustro robi duża robote ja zdjelam i położyłam na podłodze odrazu głowa była podnoszona na brzuchu
5 piłka rolowanie na niej na brzuchu my jeszcze tutaj ćwiczyliśmy piąstki bo miał zaciśnięte przez kilka ms
6 kładziesz się na macie i dziecko na swoim brzuchu tzw brzuszek do brzuszka najlepiej się sprawdza z tatusiem tj grzebanie w nosie, ciągnięcie za włosy itd
Powodzenia wytrwałości i zdrowia dla Maluszka
Mam nadzieję, że uda mi się z córcią dostać jakoś na czasie do fizjoterapeuty i neurologa, chociaż najbliższego mamy prawie 60 km od nas i ciężko się dostać w ogóle
Co do ćwiczeń, faktycznie może być ciężko... Uparte to moje dziecię, nie chce za bardzo leżeć na brzuchu, choć kiedyś przewracała się co chwilę. Niemniej jednak, spróbujemy. Tatuś z pewnością pomoże, bo niunia szaleje za nim
Pozdrawiam serdecznie ☺