reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas cały czas akcją z prawą dwójką, i widzę że te zęby po prawej stronie czy tę jedynkę czy dwójkę przechodzi ciężko. Dopiero też próbuje usypiać na drzemkę, byliśmy nawet na spacerze wcześniej i nic. W ostateczności najwyżej podam leki przeciwbólowe prawdopodobnie na noc, bo podejrzewam że się będziemy kolejną noc męczyć. Jeszcze tam próbuje palcem pomóc jak ostatnio przebić się temu zębowi, może też się uda.
U nas noc byla fajna, nawet pospaliśmy do 8. Ale później już nie bylo tak fajnie. Ja bardzo rzadko daje przeciwbólowe no ale jak ewidentnie widać że go boli, płacze i oczy mu się zamykają ze zmęczenia tylko nie może zasnąć to wolę dać.

reklama
U nas noc byla fajna, nawet pospaliśmy do 8. Ale później już nie bylo tak fajnie. Ja bardzo rzadko daje przeciwbólowe no ale jak ewidentnie widać że go boli, płacze i oczy mu się zamykają ze zmęczenia tylko nie może zasnąć to wolę dać.
No to u nas jest krzyk dziś od rana o wszystko. Nic nie pasuje, dam wodę - źle, zabiorę bidon bo rozlewa wodę - źle, bawię się z nią to po chwili też jest źle, pójdę siku też źle. Plus ślinotok 🤯🤯

Oj już tu przestań z tym podeszłym wiekiem...parę latek różnicy przynajmniej między mną a Tobą:)
Oj tak relacja @Fabryczna z naszego spotkania mogłaby być prawdziwym majstersztykiem:)

No u nas też nocki średnie...dzisiaj już przestałam odkładać do łóżeczka bo nie miało to sensu...tak to za dupkę bujałam jak zaczynała się kręcić i jakoś przeżyłyśmy tą noc....
Ja od prawie 3 tygodni z nią sama jestem i już nie mogę się doczekać aż M wróci...:oops:

Bidulek...życzę aby szybko wyszło wszystko co ma wyjść...🤗
U mnie nie wiem co ale też chyba coś będzie się kluło bo pakuje wszystko do buzi..i zaczyna jęczęć jak parę tyg temu więc nie tylko nocki będą przejebane ale dnie także😭
Współczuję jak jesteś tyle czasu sama ja tak się cieszę jak mąż z pracy wraca i chociaż na chwilę ją oddaje 😀 u nas też górna jedynka się przebiła a druga chyba ją męczy bo tak jęczy w dzień że szok😳 tak źle tak niedobrze nic jej nie pasuje tylko mama na ręce I koniec

Współczuję jak jesteś tyle czasu sama ja tak się cieszę jak mąż z pracy wraca i chociaż na chwilę ją oddaje 😀 u nas też górna jedynka się przebiła a druga chyba ją męczy bo tak jęczy w dzień że szok😳 tak źle tak niedobrze nic jej nie pasuje tylko mama na ręce I koniec
Ja też czasem czekam na męża jak na zbawienie😀dziś akurat ma wolne i jak słyszał jak mały płacze to był przerażony bo on raczej mało płacze i nie tak przeraźliwie

U nas noc byla fajna, nawet pospaliśmy do 8. Ale później już nie bylo tak fajnie. Ja bardzo rzadko daje przeciwbólowe no ale jak ewidentnie widać że go boli, płacze i oczy mu się zamykają ze zmęczenia tylko nie może zasnąć to wolę dać

I prawidłowo, po co dziecko ma sie męczyć...

A jak moj Bartuś sie cieszy jak tato konczy pracę... Chyba bardziej niz ja 😂 synek tatusia!
Za to coreczka jest mamusi póki co, więc kazdy jest zadowolony. Tylko nie wiem co bedzie jak zdecydujemy sie na trzecie 🤔

Jejku ale dziś super nocka. Przeważnie mały budzi się koło 3 i biorę go do łóżka, chwilę sobie pogada i zasypia. Wczoraj poszedł spać o 20 a dziś wstał o 6 bez żadnej pobudki, oby mu tak zostało 😁Podejrzewam jednak, że to przez wczorajszą rehabilitację bo tak go babka wymęczyła z 40 minut a biedny cały czas ryczał, że chyba musiał to odespać 😆
U nas dzisiejsza nocka też była spoko. Nela wczoraj zasnela o 19, bo nie miała trzeciej drzemki i obudziła się wieczorem tylko raz ok. 20:30 a w nocy tylko dwa razy, o 1 i o 4 a spałyśmy do 7, także jak na Nelke to super 😁

reklama
Dzisiaj byłyśmy u fizjo po dłuuuugiej przerwie, bo chciałam, żeby zobaczyła jak się porusza i co z nią pracować. Dużo do pracy mamy...
Nie martw się, my też🙂 Ale na spokojnie, dzieciaczki dadzą radę. Ja chodzę na NFZ ale wczoraj pierwszy raz poszłam też prywatnie i jednak zupełnie inne podejście, nie stać mnie aby tam często chodzić więc chociaz 2 x w m-cu chcę iść. Babeczka pokazuje mi fajne ćwiczenia do robienia w domu. Najważniejsza jest systematyka ale dzieci szybko łapią 😀

Do góry