reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Może jako swatowa nie będę spelnieniem marzeń, ale babcia dla wnuków będzie ze mnie calkiem spoko 😁 jak będą łobuzować, to ja razem z nimi, a jesli nie będą, to ich nauczę 😁 Takze @Patii26 jesli znajdziesz kiedys hodowle dzdzownic w doniczkach w domu, ogródek bedzie przekopany w poszukiwaniu gliny do rzezbienia, w salonie nagle pojawi się wiadro z kijankami, a na spacerach dzieciaki zamiast grzecznie isc za rekę bedą chciały biegac i ryczec jak dinozaury to pamietaj, ze ostrzegalam 😂
Moja mama była taką babcia dla mojego syna naście lat temu. Najlepszy typ babci ever.
Teraz to już starowinka 😔

Skąd ten typ ludzi bierze te szalone pomysły 🤔

Już Cię baaardzo lubię Fabryczna 😀

reklama
Jak słowo daję, bałam się przwinąć stronę, żeby zejść do zdjęcia, bo przeczytalam "palce do gardła, żeby zwymiotowało...a oto efekt pracy"🤦‍♀️
No i poskładałam się jak karton po murzynkach ze śmiechu 🤣🤣
Prawie dziecko obudziłam 🙈
u nas też prezenty po wigilii. w tym roku teściowa będzie u nas na całe święta, to mówię ok jedna dodatkowa osoba (i zrobi pierogi i uszka 🥰mniam). wczoraj od słowa do słowa i rodzice będą u nas też, dziś syn pyta czy jego dziewczyna może przyjść na wigilię do nas... i takim sposobem już za tydzień uzbiera się liczba gości jak u Karoo:o
Eej, ale ta wigilia nie u mnie na szczęście, u mnie tylko jedna z sióstr męża będzie z facetem i dzieciakami, a wigilia będzie u innej siostry mojego małża 😁

Juhuuu witaj ojczyzno!

Maja już zdrowa, my także. Dziękuję Wam za miłe slowa i życzenia zdrowia- naprawdę pomogło!!!! Nieoceniona jest wartość naszego forum.
Ponad 1000km pokonane, bez większych problemów, z jednym przystankiem.
Pozdrawiamy serdecznie z Wrocławia 🎄

Wrocław wita was 😁 normalnie bym wymusila ns tobie jakąś kawę u mnie ake u nas gile latają, gorączki i inne zlobkowe cudowności przyniesione przez starszą córkę 🥴

Ej, dziewczyny, czyj syn jeszcze nie jest zaręczony? Przecież panna Hanna zawitała na forum 😁

Bartek jeszcze bez panny jest 😁 ino on póki co zainteresowany dziewczynami nie jest, chyba ze da się po takiej powspinać 😂
Ale zapowiada sie na dobrego kucharza, bo z kuchenki starszej córki namiętnie zrzuca garnki i drewniane warzywka 😉

Kurcze, mój jak zaśnie to nic go nie ruszy. Ja normalnie całą chatę odkurzam a ten ani drgnie 😂

Ja mojego usypiam odkurzaczem 😂 w jednej ręce odkurzacz, w drugiej Bartuś - pierwsze trzy minuty to takie zainteresowanie a potem juz odpływa 😴

Z bananem działa, z kaki nie działa, kaki tak śliskie, że z amarantusem jest jeszcze gorzej 🤣🤣

U nas była ostatnio maść z witaminą A, a dzisiaj nie zauważyłyśmy z kumpelą, że na podłogę spadły jakieś jagody popsikane farbą jak robiłyśmy choinki (trujące podobno dla psów, więc dla dzieci pewnie też). Złapałam ją jak drugą pakowała do buzi, a pierwszą właśnie przełknęła 🥴🥴 nie ma to jak wsadzać dziecku palce do gardła, żeby zwymiotowało 🥴🥴

Ale oto efekt pracy 😉

Efekt pracy super, przeżyć nie zazdroszczę... Nie wiedzialama nawet jaką minkę dać, powinna być opcja daj dwie 😉

Może jako swatowa nie będę spelnieniem marzeń, ale babcia dla wnuków będzie ze mnie calkiem spoko 😁 jak będą łobuzować, to ja razem z nimi, a jesli nie będą, to ich nauczę 😁 Takze @Patii26 jesli znajdziesz kiedys hodowle dzdzownic w doniczkach w domu, ogródek bedzie przekopany w poszukiwaniu gliny do rzezbienia, w salonie nagle pojawi się wiadro z kijankami, a na spacerach dzieciaki zamiast grzecznie isc za rekę bedą chciały biegac i ryczec jak dinozaury to pamietaj, ze ostrzegalam 😂

Pisz bloga, proooszeee! 😁

Efekt pracy super, przeżyć nie zazdroszczę... Nie wiedzialama nawet jaką minkę dać, powinna być opcja daj dwie 😉

Pisz bloga, proooszeee! 😁
Też sobie pomyślałam , że powinna być opcja wyboru dwóch minek..bo czasami nie wiadomo którą wybrać a tak byłby problem z głowy:)
Oj tak... @Fabryczna i blog...bo jak książki nie chce napisać to chociaż bloga...będzie co czytać:)

Zależy kto czego oczekuje od swatowej/tesciowej 😉 jeśli ktoś potrzebuje by szanowna mamusia nie wtracala sie to jak najbardziej sie nadaję, ale razem z tym w pakiecie idzie niechec do odwiedzin w obie strony i totalny antytalent do psychologicznych rozmow z zyciowymi radami oraz ukradkowe przewracanie oczami jak ktoraś ze stron za bardzo bedzie sie przejmowala czymkolwiek😅 jestem dosyc oschla emocjonalnie 😅
Uuu, to nie będzie tak łatwo 😂
Ale i tak my ważne nie będziemy tylko nasze dzieci, młodzi się wiążą dla siebie, nie dla teściowych 😅

Nie dziwię się temu wybuchowi euforii, myśl o dżdżownicach w doniczkach zawsze wywołuje wiwat 😂

PS: nie ma z czego się cieszyć-dżdżownice przez mechanizm przetwarzania ziemi, czego efektem jest mułowata papka, powodują zapychanie się aparatów szparkowych w korzeniach kwiatków i zamulanie odwodnienia doniczek 😜 w efekcie kwiatek zdycha, a ty zastanawiasz sie dlaczego nie masz reki do roslin 😉

Jeżeli kiedyś się spotkamy, będziecie wracać do domów z miną kobiety, która przyszła na randkę z przystojnym, wysokim i przyjemnie umięśnionym ogierem w średnim wieku, a zastała łysiejącego i jąkającego się 53 latka, w przypoconej od stresu koszuli 🙈

reklama
Jeżeli kiedyś się spotkamy, będziecie wracać do domów z miną kobiety, która przyszła na randkę z przystojnym, wysokim i przyjemnie umięśnionym ogierem w średnim wieku, a zastała łysiejącego i jąkającego się 53 latka, w przypoconej od stresu koszuli 🙈
Ja mimo wszystko zaryzykuję.

Z racji "podeszłego" wieku, mam chyba najmniej do stracenia, jeśli chodzi o bliższe poznanie, bo mogą być teksty
- Oj, Melania z babcią? Mama nie dojechała?

Tu zawsze wstawiam "korzystne" fotki.
Taki lansik 😜 dla poprawienia sobie samopoczucia hehe.
Już jestem ciekawa relacji z naszego Forumowego spotkania w Twoim wykonaniu 🤣
I spoko, nie musisz nas oszczędzać 😁

Do góry