reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Może jako swatowa nie będę spelnieniem marzeń, ale babcia dla wnuków będzie ze mnie calkiem spoko 😁 jak będą łobuzować, to ja razem z nimi, a jesli nie będą, to ich nauczę 😁 Takze @Patii26 jesli znajdziesz kiedys hodowle dzdzownic w doniczkach w domu, ogródek bedzie przekopany w poszukiwaniu gliny do rzezbienia, w salonie nagle pojawi się wiadro z kijankami, a na spacerach dzieciaki zamiast grzecznie isc za rekę bedą chciały biegac i ryczec jak dinozaury to pamietaj, ze ostrzegalam 😂
Haha nie ma sprawy! 😅 Jak dla mnie super pomysły 😅 Lepsze grzebanie w Ziemii niż nuda 😅 Najwyżej Nela bedzie się martwiła o swoje dzieci 😂

Ps. Jedynie możesz darować sobie tą hodowle dżdżownic, to jest obrzydliwe 🤢😁 To już wolę zbierać malutkie żabki 😅

Jejku ale dziś super nocka. Przeważnie mały budzi się koło 3 i biorę go do łóżka, chwilę sobie pogada i zasypia. Wczoraj poszedł spać o 20 a dziś wstał o 6 bez żadnej pobudki, oby mu tak zostało 😁Podejrzewam jednak, że to przez wczorajszą rehabilitację bo tak go babka wymęczyła z 40 minut a biedny cały czas ryczał, że chyba musiał to odespać 😆

Dlatego moja nie ma chrzestnych 🤣 a tak serio, to dziewczynki tak mają, że boją się mężczyzn, nawet jeśli wcześniej akceptowały wszystkich, a tym bardziej jak widzą ich raz na ruski rok
Może I faktycznie 🤨chociaż ostatnio jak ktoś nas odwiedza to marudzi strasznie, prababcia do nas przyjechała na święta to jeden dzień chce się z nią bawić a drugi marudzi. Chyba przez zęby bo i z nami jak jest to jęczy i wszystko gryzie

Haha nie ma sprawy! 😅 Jak dla mnie super pomysły 😅 Lepsze grzebanie w Ziemii niż nuda 😅 Najwyżej Nela bedzie się martwiła o swoje dzieci 😂

Ps. Jedynie możesz darować sobie tą hodowle dżdżownic, to jest obrzydliwe 🤢😁 To już wolę zbierać malutkie żabki 😅
Ale wiesz że na bio humusie idzie zarobić duże pieniądze? 😀 znajomej rodzice produkują nawóz z dżdżownic do kwiatów.
Jejku ale dziś super nocka. Przeważnie mały budzi się koło 3 i biorę go do łóżka, chwilę sobie pogada i zasypia. Wczoraj poszedł spać o 20 a dziś wstał o 6 bez żadnej pobudki, oby mu tak zostało 😁Podejrzewam jednak, że to przez wczorajszą rehabilitację bo tak go babka wymęczyła z 40 minut a biedny cały czas ryczał, że chyba musiał to odespać 😆
Bardzo zazdroszczę, u mnie dziś od 1 w nocy co pół godziny pobudka. Odłożyłam do lozeczka i tak w kółko. Mam nerwy dziś bo dziecko marudna jak cholera A na drzemkę nie chce iść. Teraz np zabawa trwa w najlepsze. Druga noc zarwana z rzędu, mąż teraz ma nocki w pracy więc jest super 👍 niech juz te zęby powychodzą. Plus jeszcze młoda zjadła kawałek okładki książeczki. Czekamy na zwrot makulatury drugą stroną.

Ale wiesz że na bio humusie idzie zarobić duże pieniądze? 😀 znajomej rodzice produkują nawóz z dżdżownic do kwiatów.
Bardzo zazdroszczę, u mnie dziś od 1 w nocy co pół godziny pobudka. Odłożyłam do lozeczka i tak w kółko. Mam nerwy dziś bo dziecko marudna jak cholera A na drzemkę nie chce iść. Teraz np zabawa trwa w najlepsze. Druga noc zarwana z rzędu, mąż teraz ma nocki w pracy więc jest super 👍 niech juz te zęby powychodzą. Plus jeszcze młoda zjadła kawałek okładki książeczki. Czekamy na zwrot makulatury drugą stroną.
Oj no zęby dają się we znaki. Mój też w dzień marudny, na podłodze źle, na rękach źle i muszę bardzo kombinować aby go jakoś rozchmurzyć 😬 A papier dobrze się trawi więc się nie martw 😂

A u nas chyba od dziś zaczyna się przygoda z ząbkowaniem. Zawsze koło godz. 10 ma pierwsza drzemkę, biorę go na ręce żeby uśpić a tu nie ma mowy..Płacz taki że masakra gdzie on nigdy na rękach nie płacze.. Próbowałam tak z 10 minut ale nie dało rady. Spojrzałam mu na dziąsła i ma tak rozpulchnione? spuchnięte? Masakra..Dwa pierwsze zęby wyszły niezauważenie a tutaj chyba będzie się męczył. Jak spojrzałam w jego oczka to widziałam jak jest zrezygnowany. Pierwszy raz widziałam żeby patrzył na mnie takim błagalnym wzrokiem 😔Dałam mu przeciwbólowe i zasnął.. Mam nadzieję że szybko mu wyjdą te nieszczęsne zęby.

A u nas chyba od dziś zaczyna się przygoda z ząbkowaniem. Zawsze koło godz. 10 ma pierwsza drzemkę, biorę go na ręce żeby uśpić a tu nie ma mowy..Płacz taki że masakra gdzie on nigdy na rękach nie płacze.. Próbowałam tak z 10 minut ale nie dało rady. Spojrzałam mu na dziąsła i ma tak rozpulchnione? spuchnięte? Masakra..Dwa pierwsze zęby wyszły niezauważenie a tutaj chyba będzie się męczył. Jak spojrzałam w jego oczka to widziałam jak jest zrezygnowany. Pierwszy raz widziałam żeby patrzył na mnie takim błagalnym wzrokiem 😔Dałam mu przeciwbólowe i zasnął.. Mam nadzieję że szybko mu wyjdą te nieszczęsne zęby.
U nas cały czas akcją z prawą dwójką, i widzę że te zęby po prawej stronie czy tę jedynkę czy dwójkę przechodzi ciężko. Dopiero też próbuje usypiać na drzemkę, byliśmy nawet na spacerze wcześniej i nic. W ostateczności najwyżej podam leki przeciwbólowe prawdopodobnie na noc, bo podejrzewam że się będziemy kolejną noc męczyć. Jeszcze tam próbuje palcem pomóc jak ostatnio przebić się temu zębowi, może też się uda.

reklama
Ja mimo wszystko zaryzykuję.

Z racji "podeszłego" wieku, mam chyba najmniej do stracenia, jeśli chodzi o bliższe poznanie, bo mogą być teksty
- Oj, Melania z babcią? Mama nie dojechała?

Tu zawsze wstawiam "korzystne" fotki.
Taki lansik 😜 dla poprawienia sobie samopoczucia hehe.
Już jestem ciekawa relacji z naszego Forumowego spotkania w Twoim wykonaniu 🤣
I spoko, nie musisz nas oszczędzać 😁
Oj już tu przestań z tym podeszłym wiekiem...parę latek różnicy przynajmniej między mną a Tobą:)
Oj tak relacja @Fabryczna z naszego spotkania mogłaby być prawdziwym majstersztykiem:)

No u nas też nocki średnie...dzisiaj już przestałam odkładać do łóżeczka bo nie miało to sensu...tak to za dupkę bujałam jak zaczynała się kręcić i jakoś przeżyłyśmy tą noc....
Ja od prawie 3 tygodni z nią sama jestem i już nie mogę się doczekać aż M wróci...:oops:

Bidulek...życzę aby szybko wyszło wszystko co ma wyjść...🤗
U mnie nie wiem co ale też chyba coś będzie się kluło bo pakuje wszystko do buzi..i zaczyna jęczęć jak parę tyg temu więc nie tylko nocki będą przejebane ale dnie także😭

Do góry