reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Z bananem działa, z kaki nie działa, kaki tak śliskie, że z amarantusem jest jeszcze gorzej 🤣🤣

U nas była ostatnio maść z witaminą A, a dzisiaj nie zauważyłyśmy z kumpelą, że na podłogę spadły jakieś jagody popsikane farbą jak robiłyśmy choinki (trujące podobno dla psów, więc dla dzieci pewnie też). Złapałam ją jak drugą pakowała do buzi, a pierwszą właśnie przełknęła 🥴🥴 nie ma to jak wsadzać dziecku palce do gardła, żeby zwymiotowało 🥴🥴

Ale oto efekt pracy 😉
Śliczna choineczka 🤩
Co do małej to dobra reakcja, sama bym mogła od razu nie wpaść na to by sprowokować do wymiotów. Ahh te dzieci, wszystko do paszczy włożą, trza mieć oczy do okola głowy i jedno w dupie 🤷‍♀️

polecam zblendowanie banan kaki i dodanie jogurtu żadne dziecko się nie oprze😜
Oj nje bądź taka pewna 😅 Moja Nela na bank by pogardziła, banana nie lubi ( konsystencji), jogurtu naturalnego nie lubi a kaki pewnie też by nie zjadła 😝
Btw., wiecie, że ja nigdy nie jadłam kaki? 🤨 Nawet musiałam sprawdzić jak ten owoc wygląda 🙄😅

Oj nje bądź taka pewna 😅 Moja Nela na bank by pogardziła, banana nie lubi ( konsystencji), jogurtu naturalnego nie lubi a kaki pewnie też by nie zjadła 😝
Btw., wiecie, że ja nigdy nie jadłam kaki? 🤨 Nawet musiałam sprawdzić jak ten owoc wygląda 🙄😅
możesz zrobić mus banan i kaki bez jogurtu
ale fakt Nela to Włoszka a banany to Ameryka Płd więc zdecydowanie nie jej klimaty😂 ale kaki możecie spróbować bo Włosi zaczęli też uprawiać 😜

Fabryczna, a coś o Teściowej?
Polecasz się?
😉😘😘😘
Zależy kto czego oczekuje od swatowej/tesciowej 😉 jeśli ktoś potrzebuje by szanowna mamusia nie wtracala sie to jak najbardziej sie nadaję, ale razem z tym w pakiecie idzie niechec do odwiedzin w obie strony i totalny antytalent do psychologicznych rozmow z zyciowymi radami oraz ukradkowe przewracanie oczami jak ktoraś ze stron za bardzo bedzie sie przejmowala czymkolwiek😅 jestem dosyc oschla emocjonalnie 😅

Z bananem działa, z kaki nie działa, kaki tak śliskie, że z amarantusem jest jeszcze gorzej 🤣🤣

U nas była ostatnio maść z witaminą A, a dzisiaj nie zauważyłyśmy z kumpelą, że na podłogę spadły jakieś jagody popsikane farbą jak robiłyśmy choinki (trujące podobno dla psów, więc dla dzieci pewnie też). Złapałam ją jak drugą pakowała do buzi, a pierwszą właśnie przełknęła 🥴🥴 nie ma to jak wsadzać dziecku palce do gardła, żeby zwymiotowało 🥴🥴

Ale oto efekt pracy 😉
Jak słowo daję, bałam się przwinąć stronę, żeby zejść do zdjęcia, bo przeczytalam "palce do gardła, żeby zwymiotowało...a oto efekt pracy"🤦‍♀️

Moj samego jogurtu też nie zje, od razu ma odruch wymiotny ale po dodaniu owocu , zjada z apetytem🙂 A kaki kiedyś tam jadłam ale nie pamiętam nawet jak smakuje 🤔

Mieliśmy dzisiaj gościa, przyjechał chrzestny małej a tu jeden wielki płacz. Ona tak nigdy nie płacze dopiero jak chrzestny pojechał to jest postep i się bawi 😳 aż jestem w szoku że tak reaguje. Boję się kolejnych wizyt 😜
Dlatego moja nie ma chrzestnych 🤣 a tak serio, to dziewczynki tak mają, że boją się mężczyzn, nawet jeśli wcześniej akceptowały wszystkich, a tym bardziej jak widzą ich raz na ruski rok

Fabryczna, a coś o Teściowej?
Polecasz się?
😉😘😘😘
Może jako swatowa nie będę spelnieniem marzeń, ale babcia dla wnuków będzie ze mnie calkiem spoko 😁 jak będą łobuzować, to ja razem z nimi, a jesli nie będą, to ich nauczę 😁 Takze @Patii26 jesli znajdziesz kiedys hodowle dzdzownic w doniczkach w domu, ogródek bedzie przekopany w poszukiwaniu gliny do rzezbienia, w salonie nagle pojawi się wiadro z kijankami, a na spacerach dzieciaki zamiast grzecznie isc za rekę bedą chciały biegac i ryczec jak dinozaury to pamietaj, ze ostrzegalam 😂

reklama
U nas prezenty daje się w Wigilię po kolacji i po kolędach 😁 My też Wigilia u teściów a pierwszy i drugi dzień Świąt jesteśmy u mojej rodzinki, pierwszy u mamy, drugi u babci cała rodzinka się spotyka 😊
u nas też prezenty po wigilii. w tym roku teściowa będzie u nas na całe święta, to mówię ok jedna dodatkowa osoba (i zrobi pierogi i uszka 🥰mniam). wczoraj od słowa do słowa i rodzice będą u nas też, dziś syn pyta czy jego dziewczyna może przyjść na wigilię do nas... i takim sposobem już za tydzień uzbiera się liczba gości jak u Karoo:o

Do góry