reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A mój w ten sam dzień zaczął pełzac i porzucił to na rzecze raczkowania i wogole nie pełza , widać że każdy z naszych maluszków ma inną koncepcję na swój rozwój 😉
Moje już nie można w żaden sposób zmusić do leżenia na brzuszku.
Lubiła i bawiła się tak chętnie, od kiedy siada nie ma takiej opcji

reklama
A mi się marzy spotkanie w jeszcze większej grupie
... I okazałoby się , że Fabryczna to jednak fajna babka 😉
Mój ostatnio dorwał do zabawy 5 latkę więc ona mu uciekała na czworakach A on ją gonił jaką mial radochę aż piszczał z radości😄 i Aż pożałowałam ze nie ma częściej kontaktu szczególnie z dziećmi w swoim wieku bo się zrobił bardzo towarzyski😄

Mój sam nie usiądzie ale raczkuje wstaje I zaczyna chodzić przy meblach , dzisiaj zauważyłam że próbuje usiąść z pozycji stojącej a wtedy gleba murowana🙈jakby nie można było z pozycji czworaczej😬ale on ostro trenuje schodzenie w dół z pionu i chyba ma zamiar upiec dwie pieczenie na jednym ogniu🙈
Może to wstęp do siadania z czworaków, bo mój robił to samo 😊 później siadał tylko jak mógł się o coś pionowego oprzeć, lub podciągnąć, a później nauczył się siadać z czworaków.
Bo tak po prawdzie to te nasze bąble nie znają kalendarza nowych umiejętności i nie wiedzą co po kolei mają potrafić, tylko kombinują wokół ruchów, które są już opanowane. I nie przetłumaczysz, że zamiast ćwiczyć wkładanie palca do nosa mamy kiedy ona śpi, można by było te ambicje pokierować w strone bardziej społecznie akceptowalnego kosi kosi albo papa 🙈

reklama
Do góry